Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysiamariamarysia

dostalam stypendium socjalne...i zle sie z tym czuje

Polecane posty

Gość CZY MOŻNA
podam Ci nr swojego konta, jak masz takie wyrzuty... mi się pieniądze przydadzą, mam 2 dzieci - jedna poszła do zerówki - kasa idzie jak woda, ja na zwolnieniu bo mam złamaną nogę a mężowi skończyła się robota..

skoro pracuja legalnie, to musza bc tam zameldowani; a nie moga byc zameldowani i tu i tam. Nie moga pracowac legalnie, skoro oficjalnie sa niezdolni do pracy (podstawa do przyznania renty). krecisz i klamiesz autorko

Gość nerwiczka
oxfordsgire mamusia to tylko tak dla sciemy bo gdyby ja to gryzlo zrezygnowalaby z tego i tyle

Gość eeee e e e e e e eeeeeeeeeeee
pewnie boisz sie zaprosic kogoś do domu w obawie, że doniesie na ciebie? zal. A na wniosku podpisuje sie także, że nie otrzymuje pieniędzy z innych źródeł, czyli skłamała. Czyli jest to odmana kradzieży.

Gość oxfordsgire mamusia
Jezeli ktos jest gapa i nie umie ciągnąć to jego sprawa i takich sierot mi wogole nie szkoda!

Gość oxfordsgire mamusia
eeee e e e e e e eeeeeeeeeeee no formalnie nie otrzymuje przeciez pieniedzy z innych zrodel. A pieniadze ktore ma od rodziców nie sa nigdzie rejestrowane ile dostaje i to jest dobry gest rodzicow ze jej wysylaja, a ona nie klamie ze nie ma innych zrodel pieniedzy bo teoretycznie rodzice z mieisaca na miesiac moga przestac przysylac kase he?

wszyscy tak robia, mialam kolezanke na studiach: swietnie ubrana, autkiem do szkoly i dostawala stypendium socjalne. Wie jesli Ty nie wezmiesz to wezmie ktos inny i wcale niekoniecznie bardziej potrzebujacy.

Gość nerwiczka
oxfordsgire mamusia a jak mozesz ciagnac bokiem jak masz carno na bialym z US ze dochod przekroczyl ci zeta????

Gość oxfordsgire mamusia
dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Jak zrobic taka skwaszona buzke na kafeterii? :s

Gość nerwiczka
Ci co moga bo maja ukryte dochode to zapewne korzystaja z tego przywileju jak mozna i jak tylko sied a

Gość posłuchaj......
Nikt tu nie obraża twojej mamy, bo oni sami poniżyli się, wyciagajac łapę po to, co im się nie należy. To jest forma złodziejstwa. zapewne tam za granica zarabiaja, jako lekarze krocie. Więc nic ich nie usprawiedliwia, ze np nie stać ich na pomoc tobie. Wydrzeć kasy jak najwięcej od państwa, to ich "ambicje". Wstyd, naprawdę. Ludzie całkiem zatracili godność w pogoni za każdym groszem. Znam rodziny naprawdę biedne. I mimo, ze nie zarabiam wiele, zawsze umiałam dzielić się z innymi. Nie wyobrażam sobie, zebym, będąc lekarzem, załatwiała rentę na lewo, zeby córci nie zabrakło na ciuchy. kim wy jesteście?

Gość oxfordsgire mamusia
nerwiczka to tak kombinuj z dochodami(dogadaj sie z pracodawca, wyrób mniej godzin) zeby ci ten dochod nie przekroczy tego zeta- proste!

Gość To jesttt
:D Dlaczego mam wrażenie, że w krajach arabskich z 90% Polaków chodziłoby bez rąk :D

Gość eeee e e e e e e eeeeeeeeeeee
W tonie autorki widac po pierwsze przechwałki, po drugie gorycz. Nie jest szczęśliwa. Jest opuszczona przez rodziców, którzy wola za granoicą podłogi szorowac niz siedziec z samotną, brzydka córką. ni

Gość marysiamariamarysia
nie sa zameldowani w norwegii, nie wiem na jakiej to jest zasadzie :O zapraszam kolezanki do domu :) tylko bliscy znajomi wiedza o stypendium oni sie nei wygadaja, a reszta wiedziec nie musi : O o tak

Gość marysiamariamarysia
nie szoruja podlogi :D ile mam powtarzac,ze chcialam tu zostac :O rodzice przylatuja do mnie raz na msc, wakacje bylam u nich nie zaniedbuja mnie ;) i jestem szcxsliwa ;)

Gość CZY MOŻNA
no to już teraz nie wiem czy się chwalisz, że sobie nieźle dajesz rade naciągając podatników, czy żalisz tutaj..?

Gość marysiamariamarysia
na poaczatku zle sie czylam z tym stypendium ale widze,ze wiekszosc tak robi :) juz mi przeszlo :D

Gość oxfordsgire mamusia
eeee e e e e e e eeeeeeeeeeee "brzydką córka" ehh to zes dowalila, niby skad wiesz ze jest brzydka? jak juz chcesz po niej jechac to jedz ale po temacie np tego stypendium a nie jakies bajki o jej wygladzie wymyslasz skoro nikt z nas nie wie jak ona wyglada

Gość kusełek
No to zalatw sobie brzudulo jakąs operacje plastyczna, bo ladna dziewczyna nie sziedziałą by w sobotnią noc w domu :)

jestes studentka, wiedzialas, jak mozna ubiegac sie o stypendium, wiesz, ze mozna odstawac rente, mieszkasz sama, placisz rachunki, ubiezpieczenie itd, a nie wiesz, jak to zalatwili?? nie udawaj naiwnej. Moim zdaniem ten topik to prowo

Gość oxfordsgire mamusia
marysiamariamarysia No pewnie ze sie nie przejmuj! Nalezy Ci sie, nikogo nie okradasz, panswto samo Ci to stypendium przyznalo na dokumenty ktorych wymagali wiec w czym problem! Dobrze ze sie tym zainteresowalas i w pore poskladalas papiery

Gość marysiamariamarysia
lola serio nie wiem :O przed wyjazdem zalatwili,ze bede dostawla rente ojca i mamy, nie wiem jak to zrobili a do stypendium bylo na stronie www ze trzeba przyniesc z urzedu skarobwego zaswiadczenie o dochodach, wypelnic formularz i to wszystko, zaden problem :)

marysia, twoi rodzice oszukali panstwo, maja orzeczenie o niezdolnosci do pracy, a pracuja za grabnica, jak twierdzisz, legalnie. Predzej czy pozniej, znajdzie sie ktos zyczliwy, kto poinformuje skarbowke o przekrecie i bedziecie mieli swoj "spryt" w pace!!

Gość marysiamariamarysia
aha, nie place rachunkow i ubezpiecznia, wszelka tego typu korespondencje zalatwiaja rodzice jak przyjazdza raz na msc, wtedy placa wszystkie rachunki itp.

Gość nerwiczka
oxfordsgire mamusia ja wole kobieto miec wiecej na emeryturce niz ta pomoc od panstwa woli byc dziadem ale uczciwym!!!! mogacym spojrzec codziennie w lustroz godnoscia ze rodzice wychowali mnie na porzednego czlowieka bo tacy zlodzieje nie roznia sie od tych ktorzy kradna z ulicy czy z domow

Gość marysiamariamarysia
lola, nie sadze :)

Gość nerwiczka
pewnie ze prowo ale milo jesat wypowiedziec sie na taki oto temat

Gość marysiamarysiamarysia
Zawsze otrzymywałam jakies pieniądze :) Miedszkanie tez rodzice załatwili wywalając babcie do domu opieki i przepisując mieszkanie. Raz odwiedziłam babcie, ale tam śmierdzi :) Swiat jest dla zaradnych, no nie?

to zapytaj prawnika. I skarbowka zainteresuje sie tez twoimi regularnymi wplywami na konto. Nie ma lekko. A gdybys byla madra, to potrafilabs sama zapracowac na te pieniadze, ktore teraz wyludzasz od panstwa.