Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

mikolajki- co planujecie?

Polecane posty

nie pytam o prezenty ale o sposob ich wreczenia. dajecie pod poduszke czy ktos sie przebiera za mikolaja? zastanawiam sie wląsnie nad taką \"scenką z przebraniem\" wrobilibyśmy w to tescia :D:D stroj kosztuje 15 zl wiec to nie wydatek tylko czy mala sie nie przestraszy i czy nie rozpozna dziadka i bedzie lipa?

Mój 3 letni siostrzeniec w zeszłym roku rozpoznał mojego męża, mimo, że bardzo się starliśmy. Nawet teraz majac 4 lata na wieść o Mikołaju, który daje prezenty mówi imię mojego męża. Troszkę nam nie wyszło, a szkoda. Także może lepiej pod poduszkę?

hahaha to najwyzej bedzie śmiesznie jak dziadziusia rozpozna :D byleby sie tylko nie bala :D zreszta juz ustalilismy ze robimy wieczór mikolajkowy i przyjadą wszystkie dzieciaki z calej rodziny a tesc bedzie prezenty rozdawał :D:D:D oj tesc sie odnajdzie w roli napewno :D:D:D Już sie nie moge doczekać :D musimy mu tylko stroj sptawić iw eilkiiii worek :D:D:D:D

zdecydowanie włożę pod poduszkę, mikołaj będzie dopiero na wigilię. a jak jest z prezentami? co zamierzacie kupić?

m jak dzem w wigilie? a to nie w wigilie gwiazdka chodzi czy tam aniolek? u nas tak sie mówi ze mikolaj 6 grudnia a w wigilie gwiazdka (lub aniolek ktory pilnowal pana Jezuska) wkląda prezenty pod choinke :D

Nie. U nas Mikołaj jest w wigilię od zawsze. Jak ja byłam mała i teraz tradycja przeniesiona. Szczerze powiedziawszy pierwsze słyszę o gwiazdce czy aniołku.

u nas tez mikolaj jest na wigilie a w mikolajki to u nas zawsze sie chowalo albo pod poduszke albo kladlo kolo lozka jak byl duzy prezent ze pod poduszke nie wchodzil...

no u nas tez zawsze pod poduszke. raz sie moj dziadek przebral za mikolaja 4 lata wtedy mialam bo pamietam ze u babki mieszkalismy wiec wiecej miec nie moglam a pamietam to doskonale. cos pieknego :D:D:D nawet pamietam co wtedy dostalam - kucyki pony :D a potem zawsze bylo pod poduszką. chcialabym zeby maniula miala frajde. ja mialam wieksza frajde z dziadka w tym przebranoiu niz z zabawek :D:D:D

aaa no i doskonale wiedzialąm ze to dziadek ale pamietam ze az cos mnie w gardle scisnelo wiec nic nie mowilam tylko stalam i sie poryczalam z radochy :D:D:D:D no ale ja taka dziwna bylam od zawsze. emocjonalnie reaguje na wszystko. Mania taka nie ejst. ale mysle ze bedzie fajnie :D Przyjada jej maloletnie ciocie i wujkowie i bedzie male przyjecie mikolajowe :D:D:D

Gość oczekująca......
U mnie mikołaj zostawia rano prezenty w butach...a jak ktoś był niegrzeczny w tym roku to znajduje tam węgiel ;-)

hehe to co dom to tradycja u nas sie dostaje ruzgi jak ktos byl niegrzeczny :D a raczej sie straszy tylko bo przeciez dzieci zawsze sa grzeczne i dostają prezenty :P:D

moj syn konia na biegunach dostal jak mial 3 lata dopiero ale szybko mu sie znudzil... ale nie ma tego zlego... jako jedna z niewielu rzeczy po nim moze zostac dla corki...

my mamy konia ale mania jedynie go karmi butelką nie lubi na nim siadac. tylko ze ten nasz to jest taki baaardzo duzy i wysoki- mania go w spadku po kuzynach dostala

Gość MaMani - oddałas psa

ja mialam "nuke" na biegunach. to bylo takie rozlazle lezące i kudląte uwielbialam to. nie wiem co to za zwierze ale mialo na imie nuka :D:D:D ale niestety "zajechalam ją na śmierć" i nie ostala sie dla maniuli :D konia mielismy u prababci. stal u niej w pokoju i jak bylismy grzeczni to nam pozwala pojezdzic na nim :D:D:D albo jak ladnie moilismy wierszyk "ja mala rozyczka wypadlam z koszyczka..." prababcia byla superrrrr :D

nie oddalam. znalazla sie taka pani co go chciala i wogole... ale nie moglam. poryczalam sie i powiedzialam ze go nie oddaje :)

Gość MaMani - To sie cieszę
;))

Przetrzymamy jakos ta zime a na wiosne to i dzieciaki beda wieksze i psiak bedzie mógl wiecej po podworku biegać. dzis jak zobaczyl sniego dostal takiego szalu jak Mania :D:D zaczal biegac naokolo domu i szczekac jak opętany... a przeciez nie pierwszy raz śnieg widzial.

Nie lubię świąt, ale czego się nie robi dla choinki i prezentów. Choinkę ubieramy dzień przed wigilią. W tym roku chcemy kupić żywą, zresztą tak jak w zeszłym, ale długo się zastanawiałam nad tym czy nie darować sobie i nie zakupić sztucznej. 6 grudnia w Mikołajki, prezenty zostaną włożone albo pod poduszkę albo obok łóżka. Moja młoda ma zaraz pierwsze urodziny, więc grudzień będzie obfity w prezenty. Wigilię spędzamy u rodziców, więc pewnie tata przebierze się w Mikołaja.

Gość kikoo
ja kiedys wydarlam sie na mikolaja ze ukradl dziadkowi mojemu rekawiczki :P a to byl dziadek wlasnie :D