Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ałć

potrawy wigilijne

Polecane posty

Zamierzacie uraczyć dzieci wszystkim co będzie na stole czy czegoś jednak im nie dacie spróbować?

ryby nie dam bo jestem strachajlo i boje sie osci a reszte niech je. w zelszym roku jadla tylko oplatek w ogromnych ilosciach :D aaaa zupy grzybowej tez oczywoiscie nie dostanie!!!!!

a zupy grzybowej dlaczego? ja właśnie też zastanawiam się na karpiem. cholera boję się. niby tata filetuje zawsze, ale i tak ze strachu przebrałabym każdą cząstkę, więc chyba odpada. no i moja mama zawsze bigos na winie robi, niby nieduża ilość alkoholu, ale sama nie wiem.

bo grzyby po 7 roku zycia sie wprowadza. po pierwsze zawsze moga sie okazac muchomorkami :P po 2 sa baaardzo ciezko strawne.

no nie wiem ja sie grzybami schizuje zawsze. co innego pieczarki a co innego takie grzyby lesne. cholera wie co to jest. babcia to na placu kupuje i robia poxniej zupke. i mamy tak dawke adrenaliny w wigilie :D

Gość malinowy ogrod.
moj ma 8 miesiecy to nic niedostanie ,szkoda

też nie jestem osobą wierzącą, ale golonki nie ma, a szkoda :-o

moi rodzice zawsze zbierają sami, od lat i nigdy się nie przytrułam nawet, oczywiście ostrożnym trzeba być, więc może dopiero w pierwszy dzień świąt, sama nie wiem, zobaczę jeszcze.

alc :D:D masz racje lepiej przetestowac na innych a pozniej dopiero dac dziekcu. ja mojej nie dam. grzybow i ryby nie dostanie napewno.

jak masz dużą ilość browca i golonki, to wpadnę :D oczywiście nie namawiam, ale skoro zrezygnujesz z grzybowej, to co z pierogami z grzybami, kapustą z grzybami?

u nas uszka s z kapusta i pieczarkami a nie z grzybami. wiec spokojnie moze je jesc :D

grzybów to ja nawet 10 letniemu dziecku nie dawałam a po cholere? żadnych wartości odżywczych i ciężkostrawne mój kolega który był dyspozytorem w pogotowiu, jak w domu gotowali grzyby to wychodził... bo tak lubił a bał się jeśc... tyle się przypadków w tym pogotowiu naoglądał... moja koleżanka zatruła sie grzybem, mamusia ugotowała własnoręcznie nazbierane :O ledwo z życiem uszła i do dzisiaj nie może jeść połowy rzeczy, bo jej wątroba wysiada, nawet zwykłej papryki ja na pewno Rafała grzybami nie uczęstuję

u nas są uszka tylko z prawdziwych grzybów, mama takie pyyyyszne robi i dotego własnoręcznie kiszony barszcz już się nie moge doczekać mniam!

a rybę dam, bo lubi zawsze jest karp i łosoś, to łososia dostanie, bo tam wcale ości nie ma

Eh jak Wam zazdroszcze. Moja córa ma skaze bialkową a że karmię piersią to jak to moj maż stwierdził dziś jadam żarcie dla szynszyla - marchewka i woda. Więc w Wigilię to będę mieć raczej ryż, marchewkę i indyka :(