Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwony smok

kto urodzil w UK a dostal becikowe w PL-pomozcie

Polecane posty

Gość buahaha kombinuj dalej
pasozycie :O

Gość do PRZECIEŻ
Ty chyba głupia jesteś... Wiesz chociaż, że planuje się, by bezwzględnym warunkiem uzyskania becikowego ma być przedstawienie karty ciąży z minimum 8 wizytami? Tak więc dla mopsu jest to BARDZO mocny dowód. Jak nie będziesz mogła tego przedstawić to dopiero wtedy zaczną drążyć temat...

Gość czerwony smok
do PRZECIEŻ no wlasnie, obudz sie, odkad jestesmy w unii juz nie stepluja paszportu a tym bardziej plastikowego dowodu tozsamosci heeh wiec jak spradza ile razy jezdzilam?

Gość przecież
"urzędu nie oszukasz" tylko ciekawe dlaczego tyle becikowych zostało pobranych podwójnie i to przez alkoholików.

Gość laska ale to jest
jesli chodzi o dzieci to nie ma swobodnego przeplywu przez granice, a kobieta wciazy musi miec zaswiadczenie aby podrozowac. lepiej zabierz sie do uczciwej pracy.

Gość laska ale to jest
przeciez-z toba nie dysktuje bo jest to ponizej mojej godnosci

Gość czerwony smok
do PRZECIEZ Do wniosku o becikowe dołączamy następujące dokumenty: dokument stwierdzający tożsamość osoby ubiegającej się o becikowe skrócony odpis aktu urodzenia dziecka lub inny dokument urzędowy potwierdzający datę urodzenia dziecka; pisemne oświadczenie, że na dziecko nie zostało wcześniej pobrane becikowe np. przez drugiego z rodziców). O jakiej karcie ciazy z 8 wizytami wiec pipeprzysz, bo inaczej juz tego nazwac nie mozna?

Gość laska ale to jest
jak zobacza, ze dziecko nie urodzilo sie w PL to beda rzadac wiecej dokumentow.

Gość fercii
oj wy ZEBRACY angielscy tylko zebrac potraficie nic wiecej

Gość przecież
Z tego co tu piszecie mi też się becikowe nie należało, bo przez rok poprzedzający urodzenie dziecka nie przebywałąm na terenie Polski, ale Polsce należały się moje podatki. I kto tu na kim pasożytował? I jeszcze wymyślanie podwójnego opodatkowania. Tak, to nie jest pasożytnictwo.

Gość czerwony smok
laska oj to najwyzej nie dostane ku waszej uciesze, jesli cos im nie podpasuje. Ale pójść pójde- zobacze co da sie zrobic, a noz widelec moze nic nie beda wiecej chciec

Gość laska ale to jest
podatek mozna odzyskac jesli zlozy sie odpowiedni wniosek.

Gość przecież
laska ale to jest>>>ja z tobą też nie dyskutuję, zbijam tylko twoje bzdetne argumenty:)

Gość laska ale to jest
nie ku naszej uciesze, ale sprawiedliwosci. tak ciezko zaakceptowac fakt, ze jak sie cos wybralo to trzeba sie tego trzymac?

Gość do PRZECIEŻ
Czytaj uważniej zamiast się rzucać jak gówno w trawie. Napisałaś, że karta ciąży to żaden dowód. Więc Ci napisałam, że wręcz przeciwnie... Bo rząd ma w planach, by warunkiem otrzymania becikowego było przedstawienie karty ciąży z minimum 8 wizytami... Właśnie, żeby ustrzec się kobiet, które wyłudzają becikowe... Albo alkoholiczek, które lekarza nie widziały a rodzą dla zarobku... Więc Ci mówię, że mops od razu zawoła o kartę ciąży na dowód Twojego "mieszkania" w PL... jak się zaczniesz zasłaniać, że nie chciałaś być pod opieką lekarza BO NIE to nie wydasz się im wiarygodna... :O

Gość yj uj676
oby cie wsadzili za probe wyludzenia, idz do normalnej pracy pasozycie

Gość gr..................
Jakby autorka miala troche godnosci to by zostawila te pare groszy tym ktorym sa te pieniadze naprawde potrzebne... sama pisze ze nie naleza sie im bebefity bo maja za wysokie dochody a pozniej slini sie na 1000 zl :-O... Szkoda ze tacy ludzie wyrabiaja nam opinie za granicami !-O

Gość czerwony smok
do PRZECIEŻ ale sama piszesz, ze rzad ma w planach.... wiec jeszcze tego nie ma, a jedynie maja takie plany !!! a to roznica

Gość laska ale to jest
masz chyba problemy z kojarzeniem faktow jesli zobacza, ze dziecko urodzilo sie za granica beda prosic o kolejne dokumenty, to tak ciezko zrozumiec? :O

Gość do PRZECIEŻ
Ja mieszkam od 4 lat w Islandii. Becikowego nie brałam a od 4 lat płace podwójne podatki. I nie lamentuję, nie oszukuję i nie staram się kombinować jak koń pod górę... A jak ktoś mądrze napisał podatki można odzyskać. Wystarczy złożyć odpowiedni wniosek. Ja już to zrobiłam i należy mi się 27 tysięcy zwrotu (bo tyle wyniósł mnie podatek płacony przez 4 lata w PL).

Gość czerwony smok
gr.................. tu w uk sie nam nie nazlezy ze wzgledu na zarobki, ale w polsce becikowe nie zalezy od zarobkow wiec bede sie o nie w Pl strac, dotarlo do mozgownicy? a pozatym nie wiesz jaka jest moja sytuacja, czy te pieniadze nie sa mi potrzebne. jezli nie byly by potrzebne to jak to powiedzilas "nie slinilabym" sie po nie

Gość laska ale to jest
no ale sama nie kumasz, ze ci sie nie naleza bo nie mieszkasz w PL. bez sensu jest pisanie z toba jak ty tego nie rozumiesz :O

Gość przecież
do przecież>>>>ale te alkoholiczki nadal będą rodziły dla zarobku, tyle tylko że będą pilnowały, żeby odbębnić 8 obowiązkowych wizyt. Co do samych wizyt, rząd ma w planach wprowadzić taki przepis ale ten przepis jeszcze nie funkcjonuje, więc chyba nikt nie może tego żądać.

Gość zuzaaaaaa
a nie lepiej postarac sie o becikowe w UK, w Polsce to bodajze 1000zl a tu ponoc 1000 funtow ;)

Gość czerwony smok
laska ale to jest No zesz kurwa mac!!! nalezy bo ciagle jestem zameldowana i przedstawie te podstawowe paiery co chca! jak beda chciec wiecej i nie bede miala jak udowodnic to sobie daruje to becikowe! ale to wtedy jak beda chcieli dodoatkowych papierow, a jak nie to dostane czy ci sie to podoba czy nie

Gość do PRZECIEŻ
Co nie zmianie faktu, że ZAŻĄDAJĄ udokumentowania pobytu w kraju przez ostatni rok... Ja nie będzie mogła tego udokumentować to albo nie dadzą becikowego albo wyślą pracownika Opieki Społecznej, który przeprowadzi wywiad środowiskowy z rodziną, sąsiadami, Paniami z pobliskich sklepików... Jak dla mnie skórka niewarta wyprawki.

Gość zuzaaaaaa
sory dopiero doczytalam ze mieszkasz w Islandii, a tak nawiasem to tam nie ma becikowych?

Gość czerwony smok
500 funtow a nie tysiac, o tak jak juz pisalam nie nalezy sie to kazdemu! kryterium przyznania tego becikowego sa zarobki!

Gość gr..................
Mysle ze te pieniadze rzeczywiscie sa Ci potrzebne ;-) ... sfinansuja Ci wizyte w Polsce :-P a tak musialabys, biedaczko, wydac swoje ocszczednosci... Moze do Twojej mozgownicy dotrze ze sa w Polsce dzieci ktore nie jedza do syta... i moze one bardziej potrzebuja tych pieniedzy !!! Tobie sie po prostu w dupie przewraca !!!