Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwony smok

kto urodzil w UK a dostal becikowe w PL-pomozcie

Polecane posty

Gość czerwony smok
do PRZECIEŻ pojscie do urzedu to 10minut. dla mnie to gra warta 1000 zl (jak mi dadza oczywiscie). Nic nie ryzykuje przeciez

Gość czerwony smok
a jak trzeba bedzie to i dupy dam byle dostac to becikowe, bo mi sie nalezy!!!

Gość zuzaaaaaa
a Ty masz zamiar pobrac becikowe tam gdzie urodzilas i w Polsce tez????

Gość do PRZECIEŻ
zuzaaaa Ja mieszkam w Islandii. Autorka w UK.

Gość czerwony smok
gr.................. wierzysz ze jak ja nie dostane tego 1000zl to urzad miasta da je na obiady dla dzieci? gdybym miala taka pewnosc to moze bym sie tak nie "rzucała" ale wiem, ze tak nie bedzie ze ta kasa rozejdzie sie gdzies po kieszniach!

Gość czerwony smok
to ze dup dam to podszyw dziewczyny!!!

Gość czerwony smok
pazerna jestem, w PL wyludzilam juz zasilek dla rodzin wielodzietnych, co prawda mam tylko jedno dziecko ale rodzina mojego kochanka ahmeda uzyczyla dzieci :)

Gość do PRZECIEŻ
Owszem. Ryzykujesz. Wyłudzenie jest przestępstwem. I jest na nie paragraf. Podobnie jak na składanie fałszywych zeznań lub fałszowanie dokumentów.

Gość czerwony smok
od pewnego czasu podszywam sie sama pod siebie, nie wiem po co to robie (czy za to jest jakis zasilek? )

Gość czerwony smok
zuzaaaaaa Nie, nie zamierzam, bo tu gdzie urodzilam mi sie nie nalezy, dlatego chce sporobowac w Polsce

Gość zuzaaaaaa
aha ;) ja tam nie wiem, ja slyszalam ze w UK jest 1000funtow becikowego....... jak dla mnie autorka jest po prostu zachlanna, a chytry 2 razy traci, jak tak podchodzisz do sprawy to pewnie rodzinne tez sobie zakombinujesz na 2 fronty- bo CI SIE NALEZY

Gość zuzaaaaaa
aha no to spoko, juz myslalam, sorki ;) a dlaczego nie nalezy ci sie tutaj???? przeciez ojciec dziecka pewnie tu pracuje?

Gość to moze sprobuj jeszcze w
kilku innych krajach? Niemcy, Francja, Holandia itd :D A noz widelec dostaniesz:P

Gość czerwony smok
do PRZECIEŻ jestem w stanie przedstawic te wszystkie dokumenty i podpisujac je nie popelniam przestepstwa bo nie klamie a one sa na pierwszy rzut tylko wymagane : dokument stwierdzający tożsamość osoby ubiegającej się o becikowe skrócony odpis aktu urodzenia dziecka lub inny dokument urzędowy potwierdzający datę urodzenia dziecka; pisemne oświadczenie, że na dziecko nie zostało wcześniej pobrane becikowe np. przez drugiego z rodziców).

Gość w uk nie dostanie bo jej
fagas za duzo zarabia :O

Gość czerwony smok
w sumie rodzenie dla pieniedzy to dobry pomysl, co roku moge rodzic dziecko a potem oddam do angielskiego domu dziecka, niech angole maja je na glowie, a ja dostane 1000 zł :D

Gość do PRZECIEŻ
zuzaaaaa Zarówno autorka jak i ojciec dziecka mieszkają i pracują w UK. A polskie prawo mówi, że warunkiem otrzymania becikowego jest stałe zamieszkanie na terenie PL minimum przez rok poprzedzający narodzenie dziecka.

Gość czerwony smok
to moze sprobuj jeszcze w a co ja mam wspolnego z tymi krajami co wymienilas, bo nie bardzo rozumiem :O jesli nie masz do powiedzenia nic wnoszacego do naszej dyskusji to wypad z mojego topiku

Gość czerwony smoku
tu nie ma co wnosic do dyskusji. becikowe ci sie nie nalezy, bo nie mieszkasz w PL. pojdziesz i sprobujesz wyciagnac, a nuz sie nie zorientuja.. o czym tu debatowac? o probie wyludzenia?

Gość czerwony smok
ok dziewczynki bezmózgie milo bylo ale juz ide, bo córunia sie obudziła, papa

Gość do PRZECIEŻ
Z tym, że w tymi PODSTAWOWYMI dokumentami nikt Ci nie da becikowego!!! I to Ci tłumaczymy, jak dziecku, od 4 stron!!! Jak w Mopsie zobaczą, że urodziłaś poza granicami kraju zażądają przedłożenia dokumentacji potwierdzającej to, że mieszkałaś przez ostatni rok w PL. To standardowa procedura. Takowych dokumentów nie posiadasz. I tu zaczynają się schody....

Gość gr..................
Mysle ze wlasnie taki kombinatorswo prowadzi do tego ze dla najbardziej potrzebujacych nie ma pozniej pieniedzy... Polska nie jest krajem miodem i mlekiem plynacym i komus trzeba zabrac zeby dac komus innemu... a przeciez ministrowie sobie nie poobcinaja diet :-O... Po prostu uwazam ze zachlannosc to wstretna cecha ... i tyle !

Gość czerwony smoku
niestety sama jestes bezmozgiem. nie dosc, ze chcesz sprobowac naciagnac panstwo na kase to jeszcze pytasz jak. a "pomozcie" w temacie ... hmm, w czym pomoc? becikowe jak sie nalezy to sie je dostaje, nie trzeba kombinowac.

Gość przecież
daj spokój, po co tu jeszcze dyskutujesz. Lubisz jak po tobie jeżdżą czy co? Już wiesz co masz robić, czego się spodziewać. Spróbuj, uda się to dobrze, nie- trudno. Tak czy inaczej, życzę powodzenia. A jak juz będziesz brała to becikowe, to nie miej wyrzutów sumienia. Pomyśl sobie, że to z moich podatków.

Gość czerwony smok
a ja chetnie dam odrobinke swoich podatkow na twoje utrzymanie w pierdlu jka cie posadza za probe wyludzenia 🖐️

Gość czerwony smok
czerwony smoku "pomozcie" w temacie w znaczeniu jak sie do tego zabrac itd, ale nikt mi nawet nie pomogl, sama w miedzy czasie w necie wszystko znalazlam :O

Gość czerwony smok
to byl podszywacz :classic_cool: bezmozga kretynko

Gość czerwony smok
przecież Oki i z moich co przez tyle lat placilam