Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Koronkova

JESTEM PO ZABIEGU POWIĘKSZANIA PIERSI cz.2

Polecane posty

Gość maniuchna82
Ammorek mi juz lekarz pozwolil nosic staniki z fiszbinami ale tylko na jakies specjalne okazje, wyjscia. Ja mam ciecie pod biustem wiec fiszbina chyba najbardziej szkodzilaby szwom a nie samemu implantowi. Nowa 37 to rzeczywiscie masz problem z tymi sutkami. Mysle, ze gdybys zdecydowala sie na zostawienie sutkow na różnej wysokosci to nie bylabys zadowolona z efektu.

@maniuchna na specjalne okazje jakiś czas po operacji, ważne przyjęcia, czy nietypowe odlotowe imprezy można sobie na fiszbinki pozwolić, tylko trzeba uważać. Miałam kiedyś tak feralny stanik, że fiszbina prawie wbiła mi się w skórę... Trzeba szczególnie uważać. ;-)

Gość *elka*
hej Jeniaaaa Ja juz jestem po, zabieg miałam w poniedziałek. Implanty 325 ml anatomy. Właśnie teraz jest noc a ja siedzę na forum taki ból że spać nie mogę !! Ogólnie oceniając klinikę to super !! Profesjonalnie (dbają o każdy szczegół). Odnośnie badań to długa historia u mnie. Odwiedziłam kilku psychologów i nawet byłam u psychiatry bo ciężko było im zrozumieć o co mi chodzi.... najczęściej słyszałam że powinnam zapisać się na terapię aby podnieść swoją samoocenę a nie robić cycki itd. Także z tym uważaj i moja rada to powiedzieć prosto z mostu o co chodzi i isć do kobiety psychologa (bardziej to zrozumie) Mam pytanie, dlaczego wybrałaś styczeń ?? Nie lepiej teraz i już na święta mieć nowe cycuszki ?? heheh A resztę badan to polecam robić prywatnie i ja się z tym szybko uporałam. Teraz możesz zaszczepić się przeciw żółtaczce to będziesz miała to z głowy aaaaaaaaa i usg sobie wcześniej zrób. Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz ( chętnie odpowiem) bo i tak siedzę w hotelu aby jakoś dojść do siebie bo szczerze powiem że jest ciężko !!

Gość maniuchna82
*elka* gratuluje nowych cycuszków :-) Szybkiego powrotu do formy życze! Jeszcze chcę coś napisać do Nowej 37 na temat tego, czy zostawic sutki na różnych wysokościach. Ja przed operacja przegladalam zdjecia róznych cycków i komplikacji i tak sobie myslalam, ze nawet jak beda krzywe to i tak bedzie lepiej niz jest. Niestety apetyt rośnie w miarę jedzenia. Jestem po op. 6 tyg i moja lewa pierś jest nieznacznie wyżej od prawej i sutki są minimalnie na różnych wysokościach. Wynika to z mojej asymetrii klatki piersiowej. Na razie tego cycka muszę tak uciskać do dołu ale doktorek mi powiedział, ze jezeli to nie pomoze to moge poddac sie kolejnej operacji ale dopiero za pół roku. Jest to naprawdę minimalna różnica ale ja to widze i sie wkurzam, wiec jak juz coś robić z cyckami to porządnie.

Gość maniuchna82
Z czasem pewnie przestane zwracac na to uwage i sie przyzwyczaje bo na razie nie dopuszczam do głowy mysli o poprawce. Wiadomo, ze na poczatku na wszystko bardziej zwracamy uwage, bo nie oszukujmy sie ale pewnie nie tylko ja przeglądam się po kilka razy w lustrze no nowe nabytki :-) Dzis kupilam sobie stanik z fiszbinami. Wiadomo rozmiar rozmiarowi nie równy ale nie przypuszczalam, ze kupie sobie stanik w rozmiarze 65 D!!

Gość Jeniaaaa
O matko, juz jestes po? To super. Ja tez chcialabym miec to za soba, ale mam malego syna i musze miec do pomocy meza, a on dopiero w styczniu moze posiedziec w domu. Tez planuje spedzic kilka dni w hotelu po op., bo mieszkamy jeszcze z rodzicami, ktorzy oczywiscie o niczym nie wiedza. Z tym psychologiem to wlasnie planowalam zrobic tak jak mi radzisz, bo nie mam czasu "szlajac" sie po lekarzach, zwlaszcza ze chce ics prywatnie. Mi lekarz wybral anatomy 370, chwilami zastanawiam sie nad wiekrzymi, ale z drugiej strony chcialam w miare naturalne wiec chyba bedzie ok. Kurcze mam nadzieje ze zostaniesz z nami dluzej bo pewnie przed sama operacja pede panikowac i pytac o najmniejszy szczegol.

Gość *elka*
Do Jeniaaaa Tak będę zaglądać na forum bo wiem co czujesz i ja przez to przechodziłam. Milion myśli, milion pytań i ta myśl jak będzie po..., jaki rozmiar itd... nie opuszczały mnie ani na chwilkę przez ostatni miesiąc. Na początek mogę Ci doradzić abyś zarezerwowała w kalendarzu minimum 4-5 dni po operacji na pozostanie w hotelu bo w innym przypadku wszyscy zobaczą że coś jest nie tak, (będziesz chodziła zgarbiona i obolała) nie ma cudów dziewczyny jest ból i to duży. Ja się przekonałam i nadal to czuje w końcu dziś dopiero 3 dzień. Będę Cię wspierać i namawiać do tej decyzji bo warto !! ale bądź świadoma i przygotowana psychicznie na złe samopoczucie po operacji. Mi też lekarz na konsultacji wybrał wkładki 370, ale przed operacją sama się wystraszyłam i zmieniliśmy na 325 ml i jest ok.

Ja uważam, że styczeń to lepsza opcja, nie ma co sobie "psuć święta" i zagryzać 12 potraw tabletami przeciwbólowymi. ;-)

*elka* Cześc mam pytanie co do tego psychologa bo nie wiedzialam ze jest taka opcja a 23 % VATu to zawsze wiecej w kieszeni :) na jakiej podstawie jest odliczany VAt od operacji??? i co lekarz ma nam wystawic? no i czy lekarz nusisie na to zgodzic? bede wdzieczna za odpowiedz :) Pozdrawiam dziewczyny

Gość MIRINDAUSA
Witam wszystkiech, jestem 2 tyg przed zabiegiem powiekszenia piersi , I po wielu namyslach ,artykulach,konsultacjach,rozmowach podjelam decyzje wybralam implanty z wodla fuzjologiczna 330cc(mam obecnie male b)165 cm ,54 kg Wiem ze w PL te implanty nei sa w ogoel popularne mieszkam obecnie w usa i tu sa one b popularne Zastanawiam sie tylko czy nei wybralam za duzego rozmiaru..i czy mam nocis pasy po operacji(moj lekarz o tym w ogole nie wspominal) do KOTE CZEPIOTEK-przeczytalam ze robials u dr Turowskeigo biust,masz komplikacje prawda?robials silikonowe?ja robie u dr Horna w chicago

Gość *elka*
Hej dziewczyny, DO anarchy, hmmm nie koniecznie jest tak jak mówisz bo ja zrobiłam teraz i do świąt to mam zamiar być 100 % sprawna :) Napisz jak długo ty dochodziłaś do siebie po operacji ?? Ja jestem dziś 5 dzień po.. Do niunia2011, Z tym psychologiem jak już wcześniej pisałam to ciężka sprawa... Ta cena za zabieg którą podał Ci lekarz jest to cena z zaświadczeniem ( tzn, że lekarz zakłada że takowe będziesz miała) Odnośnie tego vatu to nie wiem jak to jest ale raz o uszy mi się obiło że bez zaświadczenia 23 % z zaświadczeniem 8 %. Widzę ze ty masz zabieg 19 grudnia i u Kasprzyka??? Mogę doradzić Ci tylko żebyś znalazła psychologa kobietę i powiedziała prosto z mostu o co chodzi.... :))

Gość nowa37
maniuchna 82 w środe jade do innego lekarza na konsultacje zobaczymy co mi powie oby cos madrego zaradził .licze na jego wiedze i doświadczenie to lekarz z 21letnim stażem mam dużo pozytywnych opini i miałam przyjemnosc poznac osobiscie dwie jego pacjetki maja super piersi

*elka* mam nadzieję, że już lepiej się czujesz po operacji:) i że ból jest mniejszy! :) Jeniaaaa - lepiej poczekaj aż Twój mąż będzie miał urlop - to dobre rozwiązanie. Nie będziesz musiała się martwić kto się zajmie dzieckiem itp. A ból może być duży ale nie musi! Każda z nas przechodzi to inaczej:)

Gość siagata1
witam dziewczynki, na forum siedze dobre 3 msc ale teraz dopiero dopadły mnie wątpliwosci. Operacje mam 21.11.2011 u dr Łonia chcialam okrągłe 350cc mentor ale zaproponował mi 325cc wyjsciowke mam 75b po karmieniu delikatnie zwiotczała jak myslicie czy to dobra decyzja czy mam robic wieksze licze sie z waszym zdaniem bo kto niby wie lepiej jak nie wy- podrawiam 168cm,56kg wym pod 77 w piersiach 86

Gość nowa37
ja co do rozmiaru nie jestem fachowcem ale moja kolezanka zrobiła 320 a drugi 335 anatomiczne mentor i ma sliczne duze piersia jest podobnych rozmiarów jak Ty .Mi lekarz zaproponował minimum 420 ale okragłe ja troje dzieci wykarmiłam i mam rozciagnieta skóre na piersiach i niby dlatego taki implant.Czytałam ,że niby okragły implant niby jest mniejszy od anatomicznego mimo tej samej ilosci ml

siagata1to w zależności jaki rozmiar chcesz osiągnąć...czy duży czy średni :) nowa37 - no to jaki masz rozmiar zależy od Twojej budowy ciała. W Twoim przypadku lekarz zaproponował okrągłe bo masz rozciągniętą skórę. Szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę, że anatom jest większy od okrągłego....przede wszystkim mają inny kształt :)

Gość nowa37
no dziewczyny jestem po drugiej konsultacji u innego lekarza i teraz jestem usatysfakcjonowana mimo ze mało było rozmowy .SAdze ,ze ten lekarz przemówił do mnie samym podejsciem- jego pomiary były dokładne ,kazdy milimetr pomierzony w kazda strone .Zaliczka wpłacona TERMIN 30 listopad :)

Gość nowa37
a co do tych wielkosci anatomów i okragłych ze sa anatomy wieksze mimo tej samej ilosci ml chyba na tej stronie poczytałam http://www.art-med.com.pl/43,dobor-implantow.html

Nowa37 , czasami jest potrzebne pare wizyt u różnych lekarzy, żeby trafić na tego właściwego:) Dobrze, że Ty trafiłaś już po drugiej wizycie:)

Gość nowa37
mam nadzieje że trafiłam-CZAS POKARZE najwazniejszy jest efekt koncowy a to dopiero po operacji zobacze :)0by było dobrze

nowa37 no to czekam z niecierpliwością na efekt operacji :D to jeszcze tylko kilkanaście dni:) teraz potrzebujesz przede wszystkim optymizmu!

Gość lilajtka
do nowa pokarze to cię ręka boska za takie błędy:O

Gość nowa37
lilajtka okreś sie o co Ci chodzi bo nie bardzo rozumiem

Gość do nowa
nie przejmuj sie tymi słowami- ktos dziwny pisze od kilku dni takie rzeczy w różnych tematach

Gość nowa37
ale cisza.....

Gość nowa jej chodzilo
o błąd ort. Pisze się pokaże

Gość nowa37
hm....wiec czas mi do szkoły na stare lata :)

nie ma co się przejmować. Takie wpisy to przeważnie prowokacja jakaś jest :) Nowa - niedługo Twój wielki dzień! jak się czujesz? stresik Cię już dopadł czy może na luzie do tego podchodzisz?

Gość maniuchna82
Musze sie Wam pochwalic, ze to uciskanie cycka duuzo dalo i sa juz na tej samej wysokości :-) Teraz buszuje po sklepach z bielizna i az mi sie geda usmiecha jak kupuje staniki 70D. Z wkladek o pojemnosci 270cc wyszly calkiem niezle buleczki. Na razie odwazylam sie nalozyc stanik z fiszbinami tylko raz a tak chodze w takich zwyklych albo sportowych. Nadal spie w sportowym staniku ale juz sie przyzwyczailam. Najgorzej wychodzi mi to masowanie blizn. Powinnam to robic 3 x 3 minuty ale niestety robie to 1 albo 2 razy dziennie i chyba krócej niz 3 min. Czuje ze sa juz te szwy wewn. troche bardziej miekkie ale nadal sa wyczuwalne jak uciskam.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się