Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znacie mnie dobrze

typowy wyborca PO wyborach

Polecane posty

Gość znacie mnie dobrze

1.Jest magistrem w pierwszym pokoleniu. 2.Nie posiada samodzielności myślenia,bo nigdy nie jest w mniejszości - zawsze ma takie zdanie jak ogół.Typowy konformista umyslowy i nawet o tym nie wie.W rozmowach towarzyskich utwierdza sie w swoich przekonaniach dzieki tak samo "plastikowym intelektualnie" znajomym. 3. Poza praca interesuje sie grilem,modą i tym aby zachód "dobrze o nas mowil"., bo on "sie wstydzi". 4.Uwaza sie za inteligenta co nawet nie wymaga komentarza. 5.Prosze wyborców PO o zaprezentowanie choć jednej wlasnej ,prywatnej mysli dotyczącej polityki-podkreślam PRYWATNEJ nie znanej szerszemu odbiorcy. Cokolwiek by nie napisać interpretacja rzeczywistosci przedstawiona przez kaczora jest ciekawa i wzbudza skrajne emocje- a co wzbudza polityka milosci? moim zdaniem jest to przecietne myslenie dla przecietnych ludzi. pozdrawiam myślacych.

Gość maggija
prywatnej mysli dotyczącej polityki-podkreślam PRYWATNEJ] - najpierw zaprezentuj swoja prywatna opinie ne powtarzana przez krzykaczy od paru lat bo jest ona zreszta juz nudna :O

[Prosze wyborców PO o zaprezentowanie choć jednej wlasnej ,prywatnej mysli dotyczącej polityki-podkreślam PRYWATNEJ] bardzo rozlegly temat no ale skoro nie okreslasz dokladnie to masz : Polityka rzadu USA wobec Tybetanczykow walczacych z chinska agresja w latach 50 i 60 byla skrajnie cyniczna a jej jedynym celem bylo wykorzystanie Tybetanczykow jako armatniego miesa dla zadania jak najwiekszych strat Chinom cudzym kosztem i w rekawiczkach

Gość znacie mnie dobrze
proponuje przeczytac "Lewiatana" Hobbessa i na podstawie jego doktryny politycznej okreslic czy kaczor się myli pozdrawiam

Gość kolejny frustrat z PiSu
Twój czas się skończył PiSowczyku! Jakże jestem rad, że jedyne co wam zostało, PiSiaki, to żalić się na kobiecych forach wpół do trzeciej w nocy :D

Gość znacie mnie dobrze
myśl polityczna ma to do siebie ,ze nie chodzi w niej tylko o przedstaiwnie faktów i ich interpretacji ale i o idee. hobbess twierdzil,ze natura ludzxka jest zla i ludzie sa sklonni do walki o wszelkie dobra"stan natury"wychodzący mz tego zalozenia9w duzym uproszczeniu bo nie chce sie rozpisywac) nalezy wzmocnic panstwo-ale z drugiej strony urzednik który to panstwo reprezentuje tez jest czlowiekiem i tez ma slabosci dlatego nalezy 'wychowywac' ludzi wrocic do tradycji II RP. pozdrawiam

Gość znacie mnie dobrze
mnie w przeciwieństwie do wyborcy statystycznego Po nie zalezy tylko na prywtnym zysku,ale i na zysku ogolu.jak zwykly czlowiek ma pracowac uczciwie dla panstwa gdy sa mozliwe liczne naduzycia-jak go zmotywowac do pracy?jak przekonac ,ze panstwo nie jest gagsterem? tak pisze o trzeciej w nocy bo poza "zwyklym' zyskiem jeszcze w cos wierze- zazdrosze cynikom ich brutalnosci wobec siebie... pozdrawiam

[nalezy wzmocnic panstwo] slogan [dlatego nalezy 'wychowywac' ludzi wrocic do tradycji II RP.] prosze o wyjasnienie mi co rozumiesz przez tradycje II RP

Gość znacie mnie dobrze
urzednik jako czlowiek prywatny bedzi zawsze mial pokuse korupcyjna i tym samym bedzi potencjalnie panstwo oslasbial.bez wewnetrznaj,etycznej motywacji tego urzednika,nie da sie stwoarzyc dobrego systemu antykoru[pcyjnego,ale zeby sie to udalo nalezy zmienic metalnosc ludzi dla ktotych dobtro indywidualne jest sprzeczne z dobrem zbirowym. ziemieństwo w II RP wykonywało banalną "prace u podstaw' wygladalo to tak - bogaty czlowiek w swoaim otoczeniu wisce ,misteczku itd finasowal dzialalnosc porawiajaca infrastrukture ,zakladam spoldzileni ,fudowal szkoly ,to byl etys tego czlowiek tak byl wychowany nie mowie ze wszyscy to robili mowie ze byla norma i istniala w swiadomosci ludzkiej-pozytywna norma.taka ktorj teraz nie ma...

Gość znacie mnie dobrze
dobranoc formie bez treści

Gość dziewczyna rafała
w góre serca, spodnie w dół nikt nie podjął się dyskusji :/

"Polityka rzadu USA wobec Tybetanczykow" tak wyglądało polityka rządu USA gdzie tylko się dało kogoś poszczuć na jakichś ich wrogów więc nic specjalnego :P choćby w iraku po pierwszej wojnie gdzie zostawili szyitów i kurdów samych sobie... a teraz się dziwili, że ci ich kwiatami nie witają :P ale to tak obok tematu :D

>znacie mnie dobrze [urzednik jako czlowiek prywatny bedzi zawsze mial pokuse korupcyjna i tym samym bedzi potencjalnie panstwo oslasbial.bez wewnetrznaj,etycznej motywacji tego urzednika,nie da sie stwoarzyc dobrego systemu antykoru[pcyjnego,ale zeby sie to udalo nalezy zmienic metalnosc ludzi dla ktotych dobtro indywidualne jest sprzeczne z dobrem zbirowym.] jak chcesz zmieniac mentalnosc ? mentalnosc jest postkomunistyczna, pieprzenie o etyce urzedniczej i organizowanie szkolen niewiele zrobia jezeli w ogole wszystko bylo panstwowe a wiec niczyje a panstwo bylo wrogiem jak chcesz takie nastawienie zmienic ? [ziemieństwo w II RP wykonywało banalną "prace u podstaw' wygladalo to tak - bogaty czlowiek w swoaim otoczeniu wisce ,misteczku itd finasowal dzialalnosc porawiajaca infrastrukture ,zakladam spoldzileni ,fudowal szkoly ,to byl etys tego czlowiek tak byl wychowany] idyllyczny obraz pasujacy do rzeczywistosci jak piesc do nosa :O [nie mowie ze wszyscy to robili mowie ze byla norma i istniala w swiadomosci ludzkiej-pozytywna norma.taka ktorj teraz nie ma...] nie wszyscy raczej malo kto tak robil i to ci co ich bylo stac w czasie kryzysu :O

Gość oj samanta samanta
po co sięgasz do Tybetu jak masz przykład polityki USA wobec Palestyny. No ale "poprawność polityczna" (czyt. bezmyslność) obowiązuje i lepiej nie wchodzić na grząski grunt 💤

>[oj samanta samanta] autor chcial prywatna mysl to dostal- o Tybecie nie okreslil o czym pisac no to o co chodzi ? a co do USA i Palestyny Izrael to dla US najwazniejszy sojusznik na bliskim wschodzie i do tego sprawdzony a tym wazniejszy od kiedy Persja stala sie Iranem dziwi cie ze US nie sa obiektywne w sprawie Palestyny ? :D:D:D:D:D:D:D

wygralem kurdow nie zostawili ale szyitow tak, dopiero jak resztki armii Saddama zaczely mordowac szyitow , tlumic bunt po wojnie to US ustanowili strefe zakazu lotow na poludniu Iraku co nic nie dalo :( a Kurdom taka strefa na polnocy pomogla

Gość oj samanta głupiutka jesteś
"zrael to dla US najwazniejszy sojusznik na bliskim wschodzie i do tego sprawdzony a tym wazniejszy od kiedy Persja stala sie Iranem" Łomatko toż to zdanie to czysta bezmyślość :D Jesteś kserokopiarką która nie myśli tylko kopiuje to co jej serwują media :) USA popiera Israel tylko dlatego że diaspora żydowska jest w Stanach bardzo wpływowa. USA której administracja od lat ma gęby pełne frazesów o demokracji i prawach człowieka nie dośc że przymyka oczy na zbrodnie Izraela to jeszcze daje mu gigantyczną pomoc militarną i finansową oraz broni na forum ONZ (są rezolucje ONZ wzywające Izrael to zaprzestania okupacji, ale to deatal bo to "złe rezolucje" I co ci przeszkadza Iran? Jakby nie Israel to relacje USA- Iran i szerzej świat muzułmański byłyby o niebo lepsze, no ale... Podsumowując mały masz rozumek sammy i niewiele rozumiesz z polityki. Mnie nie "dziwi" postawa administracji USA, mnie dziwi obłuda ludzi w takich krajach jak Polska, obłuda dziennikarzy (wręcz strach) aby się nie narazić...to jest właśnie brak własnego zdania i bezmyślność. Xeruj dalej Sammy, myslenie jest dla elity nie nalezysz do niej :)

orange [USA popiera Israel tylko dlatego że diaspora żydowska jest w Stanach bardzo wpływowa.] a glosuje na Demokratow :O no ale Bush to idiota to sie nie zorientowal i nie pomogl Palestynczykom :O a moze on tez jest w spisku ? :P rezolucje :D:O policz sobie znawco polityki ilosc krajow arabskich, dodaj czesc niearabskich krajow muzulmanskich ... skseruj jak nie rozumiesz a Iran mi nie przeszkadza chodzilo mi o czasy gdy Iran byl jeszcze Persja niekserujacy znawco :O [Jakby nie Israel to relacje USA- Iran i szerzej świat muzułmański byłyby o niebo lepsze,] o tak z pewnoscia :O islamisci ot tak by zapomnieli o swoich szejkach i prezydentach robiacych interesy z USA i jednoczesnie duszacych jakakolwiek opozycje w kraju i od razu pokochaloby Ameryke :O a na koniec ksero z korekta : Podsumowując wielki masz rozumek orange i wszystko rozumiesz z polityki. Mnie nie "dziwi" twoja postawa, mnie dziwi glupota ludzi w takich krajach jak m.in Polska, glupota i bezgraniczna wiara w antyamerykanskia propagande (niekiedy polaczona z antysemityzmem) i to jest właśnie brak własnego zdania i bezmyślność. myslenie jest dla elity NA PEWNO nalezysz do niej :P:D

Gość do panny ksero innna orange
lisiczko, głuptasek z Ciebie! Nawet się łobronić nie potrafisz samodzielnie

Gość Samanta na pomaranczowo
co za polemika :O

Gość diabelsko dobra
A ja lubię kakało zamiast kucenia !

USA POPIERA IZRAEL DLATEGO ZE ELITY ZYDOWSKIE TUZ PRZED ROZPOCZECIEM 2 WOJNY SWIATOWEJ UCIEKLY Z CALYM MAJATKIEM DO USA. i tak zydki i usa dorobily sie kasy na drugiej wojnie swiatowej. w odpowniednim momencie dolaczyli do wojny:D

Gość diabelsko dobra
a widzisz w tym jakiś nienaturalny proces? Zawsze mądrzy tak postępują, a niemądrzy kryją się po piwnicach,,,

o to lotto politykom i dokładnie to osiągnięto by motłoch nie rozumiał historiozofii a wybierał partie na zasadzie TKW emocjami się kierując. i tak to od lat wszystkie klasy polityczne i partie kręcą motlochem- golasami [ musza tacy być bo oni zasilają elektorat- najłatwiej łykają wszelkiej maści oparte na ich prózności i próżniactwie obiecanki. ]jak Cygan sloncem. żryjcie się golasy oto lotto. i płaćcie , płaćcie haracz za to , ze żyjecie , pełzając jak żmije

Gość unijny zlituj sie na Boga
:O

Brawo Józio całkiem niegłupia wypowiedź. Co do początkowej charakterystyki wyborcy PO dodałbym magister w pierwszym pokoleniu po prywatnej nikomu nieznanej uczelni. To tak dla ścisłości.

Gość niezłe...
zgadzam się :D

Gość ale ja nie pasuje do tego
😭