Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdajaca

STARA MATURA -jezyk rosyjski

Polecane posty

Gość zdajaca

zdawal ktos moze w maju badz zdaje w styczniu Ustną mature z jezyka rosyjskiego ??? w szkole dla doroslych? jak sie przygotowac ? trudno kogos znalezć bo to ostanie podrygi.dzieki za odpowiedzi .

ja zdawalam, ale kilka lat temu. Z tego co pamietam, to dostawało sie najpierw taki formularz i czas na przygotowanie sie. Było tam krótkie opowiadanie, ja dostalam o rodzinie. Potem jak usiadlam przed komisją to zadawali mi pytania dotyczace tego tekstu, a potem mialam opowiedziec o swojej rodzinie :] Wiec to taki standard - jak dostaniesz tekst o pogodzie to bedzie trzeba opowiedziec o tym co widzisz za oknem, jak o lekarzu- to o tym jak wygladala twoja wizyta itp Przygotuj sie z ksiazki, ktora macie- tam na pewno są rozne opowiadania, o wakacjach, o muzeum itd dalsza czesc do gramatyka, uzupelnianie jakis koncowek, ja tam nigdy z tego dobra nie bylam i szlam na zywiol ;) Komisja byla bardzo wporzadku i pomogla, moja nauczycielka zreszta tez :) Powodzenia :)

Gość zdajaca_
dzieki, kiepsko mi to idzie ,duża przerwa i maly zasób slownictwa widze,przygotowywalam sie z angielskiego a na szybko zmienilam i teraz nie wiem z czego sie przygotowywac.mam marzenie zeby to tylko pchnac,ostani egzamin,wszysko mam do przodu.

Gość zdajaca__
aha! wlasnie przed tymi pytaniami do tekstu mam stracha.

osobiscie ani ze słyszenia nie znam osoby, kora by nie zdala ustnej matury z rosyjskiego :) na pewno cos tam odpowiesz, duzo slow jest podobnych :) Nic sie nie martw, tylko osłuchuj się jezyka, czytaj jak najwiecej. Zdasz na pewno :)

Gość Al dżaziraaa
"osłuch*j " - proszę nie pisac na forum tak brzydkich słów