Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z rozdzartym sercem

kolczyki dla 2latki za i przeciw

Polecane posty

nie panikuj żadne blizny nie zostają.To normalne ukłucie igłą.Tak jakbyś nie szczepiła dziecka bo mu ślady zostaną.Jak ktoś chce to zrobić to zostaw go w spokoju a nie narzucaj swoje niekoniecznie słuszne zdanie.Blizny na uszach-ale wymyślila argument

mnie sie takie zachowania kojarza z kolczykowaniem bydla po urodzeniu :o skoro kolczyki tak wam sie podobaja to ciekwe czy inna bizuterie tez zakaldacie dzieciom? korale,bransoletki,naszyjniki? :o

szczepienie chroni przed chorobami,zrsezta teraz jak nie chcesz to tez nie musisz szczepic na wszystko, jak mozna porownac szczepionke do przebijania uczu? :o

jasne...tak ,tak zostają głebokie blizny ktore deformuja płatki uszne,tak ,ze te naciągają się do ramion...bleee...

nikt nie mowil ze sie naciagaja i deformuja ale slad zostaje i to widoczny :o mam takie 3 slady chociaz kolczyki nosilam KILKANASCIE DNI a co dopeiro po ilus tam latach :o

Jeśli jesteś zdecydowana to może poczekaj do wiosny, nie trzeba będzie wtedy zakładać grubych czapek zimowych :) Uszka na powietrzu szybciej się zagoją

Gość paróweczka
A co sądzicie o obrzezaniu? Jak będe miała syna, to bedzie obrzezany. Serio teraz mówię. Mój maż jest obrzezany, jego bracia też i bardzo to sobie chwali, ja zresztą też, uważam, że tak jest higieniczniej

Gość najlepsza kawa to tiramisu
mała dziewczynka z kolczykami wygląda jak stara maleńka i poza tym to niebezpieczne przy takim małym dziecku. Jak spać w ogóle z kolczykami??? nie wyobrażam sobie, mam 23 lata zawsze ściągam kolczyki do snu, swojej małej też byś za każdym razem zdejmowała??? Nie mam dzieci, ale nie wyobrażam sobie żebym jakbym je kiedyś miała, przekłuwała uszy córce tak małej - nigdy. Najchętniej to bym chciała poczekać aż będzie miała 10 lat w zwyż i sama zadecyduje czy w ogóle chce mieć kolczyki czy nie. Do żadej komunii - tak samo nie, po co? no chyba zeby już spazmów dostawała że tak bardzo chce - to wtedy bym się zastanowiła A dwuletnie dziecko ma guzik do gadania. Sama uwielbiam nosić kolczyki, ale jestem dorosła

Gość dsfdfdgtrfb
ja przebilam corci uszka jak skonczyla 7 m-cy wcale nie plakala nie bylo zadnego problemu ani z gojeniem ani zmiana na zlote teraz tez nie ma problemu.i wcale nie zaluje ze tak wczesnie przebilam uszka teraz sama bym sie bala bo corcia ma 2 latka i jest bardzo ruchliwa a tak to juz to mam z glowy.i nierozumiem jak ktoras z was pisze ze to za wczensie i co to ma wspolnego z pzebiciem brzucha czy lechtaczki widac tylko wy macie takie podjscie wspolczuje .pozdrawiam mame z rozdartym sercem i moja rada poczekalabym z przebiciem do lata teraz wkladane bluzki przez glowe glofiki moglyby zacigac kolczyi a jak jest lata to luzne bluzeczki i szybciej sie uszko zagoi.

Gość Tatuaz jej zrob

przebić uszy 7 miesięcznemu dziecku??? i masz już z głowy??? co to w ogóle znaczy z głowy, to jakiś przymus jest żeby mieć kolczyki? przecież nie wszystkie kobiety mają. A niektóre mają np kolczyka w nosie ale za to nie mają w uszach i co? może nos też jej przebij. Jak widzę dziewczynkę która jeszcze siedzi w wózeczku ale ma złote kolczyki w uszach to śmiać mi się chce - stara maleńka

Gość To takie prymitywne .
Jestescie cygankami?

nawet sześcioletnia dziewczynka jest za mała moim zdaniem na kolczyki. Uczę w zerówce czasami i jedna dziewczynka się rozpłakała bo cholczyk jej się o coś tam zaplątał. Normalnie coś mnie trafia na takie myślenie - kolczyki takim dzieciom. Jak są ładne dzieci to i bez kolczyków ładne, a jak nie to święte boże nie pomoże. No i oczywiście ryk, bo dzieci od razu płaczą jak zobaczą kroplę krwi..... Co innego dorosła baba czy nastolatka, niech robi co chce w miarę rozsądku

Gość moze zrob jej tatuaz
Czemu nie?

nie sciagam dzieciom kolczyków do snu bo maja takie maleńkie,ze nie zachacza.Córka ma 7 lat i nigy o nic nie zachaczyła a do spokojnych dzieci nie nalezy.Mnie sie kolczyki podobaja i teraz wiem ze podjełam słuszna decyzje bo starszej tez sie podobaja:-)i nic komus do tego.Jak nie chcesz to nie przebijaj-ja przebiłam i jestem zadowolona

spoko róbcie jak chcecie:) jeszcze tylko dodam ze jak sie długo kolczyków nie ściąga to brud się tam gromadzi że masakra co się komu podoba to jedno, ale o higienę tez pasowałoby zadbać

Jestem przeciwniczką kolczyków u małych dzieci, nigdy nie zrobiłabym dziecku dziur w uszach bo chce, będzie nastolatką o.k ale nie dziecku.

\"widac tylko wy macie takie podjscie wspolczuje \" wspolczuc to nalezy dzieciom co maja takie matki :o i zapytam jeszcze raz czy dziecko ejst wlasnoscia rodzicow ze sie tak rzadza ich cialem bez jakiegokolwiek powodu? :o

a przegięciem było to co zobaczyłam jeszcze przed wakacjami: dziewczynka dzidziuś może ze cztery miesiące w wózku głębokim i kolczyki w uszach złote....... niektórzy poprostu nie nadają się na rodziców chyba tylko taki z tego morał

Gość skakaneczka
nie no, czytanie ze zrozumieniem sie kłania. Autorka zadała kilka pytań, nie czekała na to że wypowiecie sie co o tym sądzicie, jak to wygląda i czy Wam sie podoba! ona napisała że jej się to niezaprzeczalnie podoba tylko sie boi! nie można napisać jakichs konkretnych rad tylko od razy bluzgać, pisac o lechtaczkach tatuażach? ludzie... kilka pań potrafiło sie wypowiedziec na temat, a reszta...

Gość skakaneczka
aha, rodzice się rządzą dzieckiem jak własnoscia, ale czy tylko w takiej dziedzinie jak kolczyki? przeciez podejmuja dezycje i to wszytskie o dziecku! przeciez to rodzice decydują jakie to dziecko bedzie w przyszlosci, wiec co tu kolczyk zmieni? jak się okaze ze nie chce kolczyka to go wyciaga i po sprawie. Choć wątpie zeby sie tak okazalo bo autorka pisze że dziewczynka już chce kolczyki, jak zdecydowana wiekszosc dziewczynek!

Gość czarna dupa za oknem
przebij sobie psiotkę najpierw :)

Gość czarna dupa za oknem
autorka zakładając temat na forum publicznym powinna liczyć się z niechlubnymi wypowiedziami :) skoro się boi to my jej odradzamy. p.s przebij sobie psiotę albo język.

Gość skakaneczka
dzięki Karusia :) są jeszcze na szcescie normalne osoby hihi :)

Gość czołgistka Maszka
Ehh Byle kolczyki założyć - nieważne, że błędy ortograficzne sie sadzi, niewazne, że syf się za tymi kolczykami zbiera. Weźcie jedna z druga te swoje dzieci na spacer, pokażcie im świat, pobawcie sie z nimi, a nie przypierdolic kolczyki i całe rodzicielstwo spełnione. Siedzą z niemowlakami pod pachą przed kompem i wypisuja idiotyzmy.

3 miesiące......no cóż.......fajnie masz.......i co że niby dziecko z kolczykami ładniejsze? że ktoś zobaczy i powie: wow jaka ładna seksowna dziewczyna hehe......oh lord