Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z rozdzartym sercem

kolczyki dla 2latki za i przeciw

Polecane posty

no to ja się wypowiem przekułam córce uszy jak miała 2 latka nic się nie paprało, nawet nie ropiały, nic teraz ma 17 lat i nie wnosi reklamacji a nawet dorobiła sobie dodatkowe dziurki ja uwielbiam kolczyki i jako dziecko chciałam mieć, ale moja cholerna matka mi nie pozwalała a jak byłam starsza, to już się bałam uszy przekuła mi koleżanka 2 tygodnie przed ślubem, jak miałam 20 lat... wzięła mnie w pracy z zaskoczenia, zwykłą igła na jabłku... paprało się jak cholera... a moja mama co zrobiła? Przekuła sobie swoje jak skończyła 50 lat! do dzisiaj po niej jeżdżę jak po łysej kobyle... :D:D:D

Mania ma kolczyki. nawet nie zauwazyla jak jej przebili uszy. za bardzo byla zajęta takim spreyem znieczulającym ktorym kosmetyczka pozwolila jej psikać po calym pomieszczeniu. Po calej "operacji kolczyki" dziewczyna pokazala jej lustrko a ona popatrzylą i mowi "nio ślićnie mamusiu" :D:D:D:D:D:D:D ale mieliśmy z niej ubaw. odrazu jak przyszliszlismy do domu pokazywala babci i dziadkowi jakie ma "kolciki" :D:D

Gość a ja jako dziecko chciałam
mieć zakręcone włosy do komunii na takie wałki co później włosy wyglądają jak rurki z kremem i strasznie nienaturalnie....i dobrze że moja mama nie chciała się zgodzić wytłumaczcie mi proszę po co tym malym dzieciom przekłuwacie te uszy, argument bo chcą do mnie nie dociera ktoś tam wyżej napisał że jak dziecko ładne to i bez kolczyków a jak nie to kolczyki nie pomogą. po co? żeby ktoś powiedział: 'jaka ładna dziewczynka z kolczykami?' albo może żeby nikt nie miał wątpliwości czy chłopiec czy dziewczynka zaglądając do wózka?

ja jak miałam praktyki w zakladzie kosmetycznym, to przychodziły mamy z dziećmi do przebicia uszu, no i niektóre płakałay ale to dosłownie chwilke, jak miały 2 uszka przebite i mama pokazała lusterko to zawsze było,,, oooo ale ładnie... i chodziły takie dzieci zanim mama zapłaciła po zakładzie i wszystkim kosmetyczką pokazywały hehe:D A po co przebijać, właśnie po to żeby było widać ,że to dziewczynka, żeby miała te ładne ozdoby na uszkach, ja mojej przyjaciółce na 16urodziny zafundowałam przebicie uszu, mówiłam do niej chodź ze mna do kosmetyczki bo chce sobie nos przebić, życzeń jej nie złożyłam nic, weszłyśmy do kosmetyczki a ja no to siadaj, wszytskiego najlepszego:) A ona o jejku aaaaa boje sie hehe , wybrała kolczyki i już. A sama by się nie zdecydowała na przebicie bo się bała, a teraz bez kolczyków z domu nie wychodzi hehe:D Ja też chciałam zafundować mojej chrześnicy na 2 latka kolczyki, ale jej mama się nie zgadza, mówi że nie będzie dziecka krzywdzić, znam dużo dzieci i to żadna krzywda dla nich... no ale mama zabroniła to ja nie będę nic na siłę...

Dziecko to nie lalka, ktora trzeba stroic, zrozumcie to. A jak nie daj Boze cos sie stanie dziecku, to nie bedzie Wam szkoda, ze zrobilyscie krzywde corce przez wlasna proznosc i glupote? Kolczyki to nie obowiazek.

Gość Dla mnie to takie prymity ne
Takie wsiowe dziolchy

Gość rasz.pla
Dla mnie takie przekłuwanie uszu dziecku świadczy o małomiasteczkowości i braku gustu. Obwiesic jak choinkę - super. Dorosłe kobiety z kolczykami wygladają ok (choc ja tam wolę zwykłe uszy, niewykolczykowane), a dzieci wygladają po prostu dziwacznie. Jak stara-maleńka

Ja osobiście miałam przebijane uszy w wieku 11 lat- bo chciałam. Pewnie gdyby mi mama przekłuła w wieku 2-3 lat to tez byłoby dobrze. Same kolczyki u małego dziecka to po prostu kwestia gustu i decyzji, ale żeby histeryzować z tego powodu jak to robi autorka to już przesada po prostu. Można się zastanowić, rozważyć za i przeciw ale płakać nie ma o co. Może to zabrzmi złośliwie ale autorko- jeśli już teraz masz taki dylemat i tak to przeżywasz to lepiej nie przekłuwaj córce uszu, bo może cię to do depresji doprowadzić już po fakcie, kiedy sobie uświadomisz, że dziecku ból sprawiłaś.

bez kolczyków krzywda się nie stanie dziecku ,a z kolczykami też.Dla pomarańczki,która zarzuca mi siedzenie przed kompem z niemowlakiem na ręku:-ja moja droga pracuję w domu póki co na komputerze więc nie siedzę tu dla przyjemności,a od czasu do czasu,żeby się pośmiać z ciemnogrodu wchodzę sobie na ten topic.No to już chyba wypowiedziały sie wszystkie Polki,które są przeciwniczkami kolczyków.Gratulujemy szerokich horyzontów i tolerancji...:-)Nikt was nie prosił o opinię a zaszczuwanie innych i wyzywanie tylko dlatego ,ze mają inne zdanie to właśnie domena pomarańczy.Ciekawe czy używając swojego nazwiska byłybyście w stanie komuś w oczy powiedzieć,że jest wieśniarą tak jak tu sugerujecie.Cóż anonimowo można bluzgać.Doprawdy żal mi was pomarańczowy zaścianku.Trochę tolerancji bo ten kraj razem ze swoim społeczeństwem całkiem zejdzie na psy...Autorka prosiła o radę ,a nie o ocenę i lincz ale widać co niektórzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem:-)

Gość czołgistka Maszka
Ja wobec tego mam takie pytanie - chcę córce - 2 lata - przekłuc uszy, ale każde w 5 miejscach, zeby miała takie fajne, panczurskie kolczyki. Oprócz tego nos i brew oraz brodawkę sutkową. Czy będzie duży ból przy przebijaniu ? O same kolczyki nie pytam, bo to kwestia gustu i dla mnie sprawa bezsprzeczna. Chodzi mi tylko o konkretne przeciwwskazania - czy istnieją.

Gość kamilka24
my planujemy przebic naszej na roczek, dobra pielegnacja uszkow i bedzie ok a kolczyki jakies male wkretki to se nic nie zrobi

ironia,ironia i jeszcze raz ironia...o to pytaj kosmetyczki bo wątpię,żeby ktoś wiedział.Na pewno będzie boleć ,bo to są miejsca unerwione i unaczynione a płatek uszny nie w takim stopniu:-)zadowolona?

Gość kamilka24
jak mialam lat8 mialam kolczyki w ksztalcie gwiazdek jak to sie skonczylo-naderwaniem ucha- zaczepilam o sweter kolezanki w szkole. takze nawet starsze dziewczynki moga se tez cos zrobic poziej jak mialam lat ok13 to wkretka z kolczyka mi sie wzynala w ucho i ciagle ropialo przymywalam rumiankiem lub woda utleniona

Gość kamilka24
mam pytanie do KARUSI tez zaliczam sie do pomaranczowych???

ja bardzo lubię kolczyki, szczególnie takie duże wiszące ze szcztucznej biżuterii, zawsze ściągam na noc nawet te małe wkrętki, kolczyki u dziecka to ryzyko że jak się nie będzie ściągać przez dłuższy czas to tam sie gromadzi brud, poza tym moim zdaniem im mniejsze dziecko tym mniej ładniej wbrew pozorom to wygląda.....raczej jakieś widzimisie rodziców, bo dzieci powinny być ładne same z siebie tak więc - jestem na nie

Gość kamilka24
tak jakos do tego co napisalas wczesniej, tez mam corcie Emilke ;)