Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorotaPoznan31

kolka -pomocy!!!!!!

Polecane posty

Gość dorotaPoznan31

herbatka z kopru włoskiego masaze brzuszka lezenie na brzuszku podnoszenie nozek do brzuszka co jesze mozecie poradzic? no i mala robi zadko kupki i strasznie sie przy nich meczy, to pewnie ma jakis zwiazek,pomozcie prosze,jestem niedoswiadczona:(

Gość sunday afternoon
moja corcia ma 3,5 miesiaca i kolki, tak jak twoja meczy sie przy kupce. doszlo do tego, ze nocami nie spala bo sie meczyla. herbatki nie pomagaly - ani koperkowa, ani rumiankowo koperkowa, ani hippa na trawienie. masaze tez nie. Esputicon, Infacol, Espumisan - troche, ale dalej sie meczyla i ja bolalo. dopiero niemieckie krople Sab Simplex, no jak reka odjal. pozdrawiam.

Gość sunday afternoon
moja po Gripe Water wymiotuje i ma zielone kupki, wiec tez nie moge jej tego dawac, chos pomagalo.

na kolki: - zdecydowanie pomagają kropelki espumisan naprawdę polecam, tylko trzeba je dawać systematycznie, i raczej większe dawki przy dłuższych przerwach. - z opowieści wiem tez ze pomaga suszarka, tzn delikatne ogrzewanie brzuszka dziecka przez pieluchę np, albo po prostu ciepłe okłady z pieluchy czy ręcznika ogrzanego na kaloryferze, - baardzo pomaga tez spokój i cierpliwość mamy:) , - odpowiednia dieta mamy (jeśli karmisz piersią), trzeba zwrócić też uwagę czy dziecko nie jest na coś uczulone. Powodzenia

co do Gripe Water trzeba zwrócić uwagę na termin przydatności do użycia, po otwarciu można ją bardzo krótko przechowywać.

ja tez uzywam tylko i wylacznie gripe water i jak dla mnie rewelacja! Probowalam infacol i espumisan ale to nie pomoglo ani troche. Po gripe water kolki zniknely jak reka odjal. Teraz jak tylko mala troszke sie prezy od razu jej daje i nie ma problemu.