Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ile na kolędę

Ile dojecie księdzu na kolędzie?

Polecane posty

Gość Polinkaaaaaa
nic nie dajemy, nigdy nic nie dałam bo niby czemu??

Gość uppppppppppppppppppppppppppppp

Gość ewelinae
20 zł do koperty, po 2 zł ministrantom

U mnie 50 zl do koperty i ministrantom po 5 zl. A moj księciuniu to cwaniaczek jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak dostaje koperte to zawsze sobie wkłada do kalendarza ksiazkowego pod odpowiedni dzień czyli jak ja mam nr domu 16 to wkłada nd pod 16 stycznia!!! i potem wie od kogo i ile!!!!

Gość ministrantom po 2 zł
a księdzu 10-20 zł

Gość gdfereteeeeeeeeeeeeeh
a mam pytanie, u Was chodzi ksiadz z ministrantami czy jak ? bo u mnie sam ksiadz, wic sie dziwnie, jak piszecie ze ministarntom dajecie... prosze o odp

U mnie z ministrantami przychodzi , kiedyś tak się ksiądz zasiedział u sąsiadów ,że ministranci obiad u nas zjedli a księdza jeszcze nie było . Dajemy księdzu 100 zł , ministrantom po 20 zł .

Gość xpdx1972
ja dałam 10 i mnie w tym roku opierdzielił że mało.Myślałam,że szlag mnie trafi.Ministranci u mnie chodzą 10 min przed księdzem -niby to go zapowiedzieć-no i zaspiewają koledę i wystawiają puszkę

Gość xpdx1972
kurcze strasznie duzo tej kasy dajecie............................nie szkoda wam?????????????????????/na ich nowe samochody.....................

Gość u mnie ministrant
przychodzi przed kolędą i pyta, czy przyjmę. Mówię, tak lub nie - i odchodzi - w dodatku tak szybko, że nawet gdybym chciała, to nie zdążyłabym mu wcisnąć kasy :-) Ksiądz przychodzi sam - i nie daję pieniędzy, jestem za biedna. A kiedyś, pamiętam - to tym mniejszym ministrantom dawało się słodycze.

Proboszcz z mojej parafii nie ma ładnego samochodu. Wybudował ładny kościół w kilka lat, a wcale często nie zbierał na niego pieniędzy od ludzi. Szukał sponsorów. Tak więc wiem, że pieniądze nie lądują w jego kieszeni tylko są dobrze spożytkowane,

Gość nie przyjmuję i nie daję
wolę te 50zł przesłać na chore dzieci niż dać facetom przebranym w kiecki :O

Gość jestem ciocią
ja mam w domu tace na którą daje zawsze wszystkie pieniądze które wyciągam z kieszeni ,przez rok uzbiera się niezła sumka . Jak przychodzi ksiądz , gada o potrzebach a ja mu podaje tace i mówię prosze sobie wziąc kilka złotych na kościół , wszystkiego nie moge dac bo nie mam więcej ... wiecie ile wziął ? 5 zł hahahaha

Gość emero
widze ze lubicie sponsorowac im wycieczki i fury. dla mnie do zlodziejstwo, placic za damski chuj

Gość dgxxl
Mój tata jest księdzem i przeważnie parafianie dają po 50 zł.LUDZIE NIE ŻAŁUJCIE PIENIĘDZY PRZECIEŻ TO WSZYSTKO KOSZTUJE.

zawsze dawaliśmy 50 ale w tym roku chyba damy 30 albo nawet 20. i mam gdzieś czy będzie wiedział ile ja dałam.

Gość poloklop
ja daję dwa razy

Gość ananasowy dom
u nas byl wczoraj dostal w kopercie 50 zl ale nie chcial wziasc bo powiedzial ze to smiech kiedy ludzi stac a daja takie marne grosze wkurzyl mnie a jakie on mial fantazje i jakie pytania zadawal to az zal tylek sciska

Gość ananasowy dom
ja chyba ostatni raz gowpuscilam bo bardziej byl poinformowany o tym co w naszym domu jest niz superexpres

Gość przyjmuję księdza po kolędzie
ale pieniędzy nie daję - nie mam.