Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klokj

leczenie wodą utlenioną

Polecane posty

Gość Sczypior83
A ty wygrałeś życzliwy? Fakt faktem czułem się lepiej na paleo niż na innych dietach, ale nie pozbyłeś się candidy dzięki tej diecie:/ Próbuje teraz czegoś innego jeżeli to nie pomoże to wracam do lov carbu. Ok dam znać oczywiście powiedz mi życzliwy jaki ten lugola pijesz taki z apteki czy z innych źródeł i jakie dawki przez ile dni i oczywiście jakie są u ciebie efekty walki z candida?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sczypior83
Ps pije takie dawki jak ci pisałem na 150-250 ml wody :) Mówie ci ten gość z tej stronki co podałem ma wszystko opanowane nie zaleca jakichś dawek kosmicznych np. ten boraks to tylko 1/8 łyżeczki na litr wody. Pisze również o błękicie metylowym 0.1% dwie krople na szklanke wody lecz trzeba dodać wit c w formie askorbinanu bo gałki oczne zrobią ci się niebieskie i będziesz sikał na niebiesko:) Ale błękit w ten sposób cały organizm czyści wszystkie tkanki itd. i dostajesz takiego kopa p[o tym, że nie zaleca później niż 4 po południu bo spać nie będziesz:), jod również poleca 2 krople na szklanke wodydziennie, a wode utlenioną w rozcieńczeniu 3% dlatego pytałem się jak rozienczyć ale doszłem do tego sam 1 jedn. na dziesięć wody i będzie 3% . Dobrze, że każdy dzieli się swoimi poglądami i przeżyciam związanymi z chorobą. JAk 10 lat temu startowałem od 0 z candidą to nie myślałem że ta choroba tak długo potrwa ba nawet nie wiedziałem, ze coś takiego istnieje, a internet wtedy był żadkością teraz czasy się zmieniły i możemy walczyć razem dzieląc się opiniami na ten temat szkoda, ze nikt nie wymyślił jakiegoś skutecznego lekarstwa, które pomogło by nam bez katowania się dietami i odmawianiawszystkiego na każdym kroku niemniej jednak każdyuczysię na błędach i wyciąga odpowiednie wnioski dlatego pozdrawiam wszstkich zagrzybionych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zyczliwy
Jod własnej roboty dawki rzędu 12,5mg do 150mg dziennie. najlepiej na puty żołądek z -1/2-1/4 soli, aby NIS zaczęło poprawnie funkcjonować.Można w kefirze lub miód inna wersja miod i AVC. O boraxie też czytałem dobre na zatrucie metalami cięzkimi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sczypior83
no coś tam pisał ten gość o takiej dawce jak ty piszesz. Narazie jod sobie odpuszcze chyba bo za dużo na raz nie trzeba. Boraks skutecznei nie tylko oczyszcza z metali ciężkich, ale i reguluje gospodarke hormonalną działa jak viagra :) i wypłukuje i zabija grzyby. W połaczeniu z wodą utlenioną 3% i solą morską i popijany przez cały dzień działa ponoć zajebiście. Wszystko wyjdzie w praniu pożyjemy zobaczymy, ale co do zasadowości i kwaścicy przychylam się ku 7 i wyżej ok 7.3 aby pozbyć się candida inaczej ona sobie zyje w spokoju. Pzdr:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zyczliwy
Nie zgłębiałem za mocno tematu Candidi, ale obiło mi się o uszy, że są szczepy, kt preferują kwaśne lub zasadowe środowisko. Dlatego tak ważna jest równowaga i rozmnożenie pożytecznych bakterii w przewodzie pokarmowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sczypior83
WIes zjak pisze gość o jedzeniu nadmiaru produktów kwasotwórczych prowadzi to do tego, że kwas zabija trzustke która jest odpowiedzialna z aalkalizacje ciała co dalej insulina jest niska co powoduje wysokie stężenie cukru we krwi co promuje candida dlatego jest tak ważna alkalizacja. Oto co pisze na ten temat TED: przez google tłumacz więc trzeba się wczytać: 01.11.2008: Ted od Bangkok, Tajlandia odpowiada: "Tak, podstawowym źródłem żywności candida jest cukier. Jednakże, Candida istnieją także w środowisku kwaśnym i wysokie stężenie cukru we krwi, nawet jeśli unikać cukru. Jeżeli dana osoba ma stałe krwi, kwas kwasowość zabija trzustki, który jest odpowiedzialny za alkalizujące ciała. Jest to bogaty w wodorowęglany, więc brak wodorowęglany wypala trzustki, co powoduje niskie insuliny, co powoduje wysokie stężenie cukru we krwi, co jeszcze bardziej RSS candida. związku z tym utrzymanie ciała ważne alkalicznych. Dlatego też grzyby Candida jest kwaśny krwi jest bardzo dużo z powodu diety Paleo, gdzie mięso jest również kwas tworząc zbyt. Jednak może być zmniejszona z sody i potasu wodorowęglan zneutralizować kwasowość. Wszystkie diety mają swoje słabości. Mięsa są kwas, wegetarianie są alkaliczne, ale brakuje w Karnozyna i B12, co powoduje przyspieszone starzenie się raka, ale nie. Stillman Diety powoduje brak łaknienia i Bulemia, od wysokiej białka diety brak witaminy B kompleks, który prowadzi śmierci piosenkarki Karen Carpenter. Na swój charakter nowoczesnych uprzemysłowionych praktyk rolniczych, 3 omega brak mięsa w diecie, ponieważ korzystają one szybko rosną hormony zwierząt, oszczędności kosztów, które tradycyjnych sposobów podnoszenia została porzucona powoduje zwierząt gospodarskich, które mają być niedobór omega 3. Zmiany z trawy karmione karmione pszenicy, witaminy B17 zmniejsza. Więc problemu nie ma co diety, to stara się uniknąć tego nowoczesnego sposobu gospodarowania w rolnictwie uprzemysłowionych i nowoczesne przetwórstwo żywności, które czyni mnie martwić. Na przykład dioksyn i ołowiu jest całkiem wysoki w diecie, zwłaszcza gotowanego mięsa AGE (zaawansowane produkty końcowe glikowanej) są wyłączone na listach przebojów, powodując autoimmunizacji, które mogą być także warunki do candida. Działa obecnie w ten sposób: gdy są gotowane mięsa w wysokiej temperaturze (przy założeniu, smażony, z grilla lub gotowanego) masz ładne brązowe mięso, które jest często nazywany tak się reakcji Maillarda RAGE (Reactive Advanced glikowanej End Products) i staje się reaktywnego co powoduje, że organizm reaguje na żywność jemy, co prowadzi do autoimmunizacji i powoduje łagodniejsze, stłumiony odporność od białych krwinek jest zbyt zajęty, atakując, Wegetariańska dieta dziwny problem, możesz stać się wysokiego stężenia cukru we krwi po zjedzeniu wszystkich owoców. Jednak unikanie głównie owoce, warzywa, ale jedzenie jest jednym z możliwych sposobów, ale są niskie diety w białko, Karnozyna, tauryna i B-12. RAGE znaleźć w gotowane mięsa powoduje zniesienie immunitetu, co prowadzi do zakażeń oportunistycznych, takich jak Candida. Jedna wada diet Paleo jest niedobór potasu, który jest podstawowym składnikiem mineralny niezbędny do zabicia candida Dlatego, suplementy potasu jest potrzebne. , A także magnez i sody w celu zneutralizowania kwasowości. Działa obecnie w ten sposób: sodu płynów ustrojowych, które zarządza pH, często w formie wodorowęglany sodu. płyny wewnątrzkomórkowe pH jest zarządzana w większości przez potasu i magnezu, ale głównie potasu. Zarówno sodu i potasu są uznawane w układzie okresowym metali alkalicznych jak, a magnez jest za element ziemi alkalicznej. Główną słabością Candida jest zasadowość, które są zabijane. stężenie potasu, jeżeli jest on niski, jamy ustnej, przełyku i jamy ustnej może mieć pH kwasów, zwykle poniżej 7, ale idealnie pH śliny powinny być około 7.3. Prosty scenariusz cukrzycy może również paliwa Candida, w sposób ludzie nigdy nie wiedział, ale nie. Na przykład, nigdy nie mama z cukrzycą i cukrzycą stała się przez jedzenie "Steak i Jaj" codziennie około dwóch lat, podczas gdy w Stanach Zjednoczonych, zanim stał się cukrzycę unikając słodyczy i owoców. Niewiele wiedziała, że RAGE (reaktywne końcowych produktów zaawansowanej glikacji są formowane) oraz kwasowość z mięsa po prostu wybili jej trzustki (obniżenie insuliny) i zmniejszenie jej immunitetu. Nawet jeśli dana osoba miała unikać mięsa, z aspartamu prowadzi do wysokiego stężenia cukru we krwi i masy ciała, jak formaldehyd, metanol we krwi jest wysokie, jak aspartam jest w podziale zrezygnował z komórki beta trzustki, jak również systemów neuroendokrynnych. Miałem malarzy i mechaników, którzy mimo diety bardzo ostrożny, narażone były na alkohol metanolu, co prowadzi do podobnej kondycji, ponieważ zabić neuroendokrynnych układu. W każdym przypadku 1 / 2 łyżeczki sody do pieczenia plus 1 / 4 łyżeczki cytrynianu potasu (lub potaasium wodorowęglanu) w 1 szklance wody, przyjmuje się na dwa razy dziennie, zwykle neutralizować większość kwasowości. Rozgotowane mięso najlepiej unikać, zwłaszcza smażony, gotowany, pieczonej i grilla. Wrzącej zupy i są zazwyczaj bezpieczniejsze jak mięso nie są poddawane reakcji Maillarda. Witaminy B kompleks i askorbinianu sodu witaminy C może być konieczne dla ochrony systemów neuroendokrynnych. Należy zauważyć, że grzyby takie jak Candida, wymaganego do wzrostu w średnim oksydacyjnego nie przeciwutleniacz medium. Na przykład, jeżeli medium jest wysoki w przypadku gdy elektrony wodoru jest ujemna, to nastąpi w obecności medium askorbinianu sodu, który jest witaminy C w postaci zasadowej i candida nie może się rozwijać. Grzyb wymagane oddychanie nie mogą rosnąć w tym i pobieranie tego, ale nadal nie można wykorzystać ich jako źródła energii, więc po prostu umiera. Innych składników mineralnych, które ma właściwości przeciwgrzybicze 1000 mcg chromu tym, boraks 1 / 8 łyżeczki na litr wody pitnej, może dwa lub trzy razy w tygodniu, 500 mg magnezu uzupełnia, 200-400 mcg selenu, są preferowane w nich. Posiadania wystarczających zasadowości jest najważniejsze. Zielone warzywa są zbyt zasadowe, ale nie dla owoców i sztucznych słodzików, roślin strączkowych i zbóż. Niektóre Kelp może również pomóc ze względu na jod stwarza system odpornościowy organizmu. Należy zauważyć, jeśli grubość krwi jest wysoki, lub, że jeśli lepkość płytek krwi są wysokie, to odporność organizmu jest obniżona i zmiany niezbędne w celu zmniejszenia diety jest to konieczne w celu zmniejszenia emisji candida również. W zależności od ich położenia silniejszego formie środka anty-grzybicze jest carbicarb z usunięcia potasu. Środek, który jest używany jest 1 / 4 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 / 4 łyżeczki węglanu sodu, 1 / 4 łyżeczki cytrynianu potasu (lub inny podobny jeden taki jak wodorowęglan potasu) w szklance wody dwa razy dziennie. PH moczu powinien być zbliżony do 7 i pH śliny blisko z 7,3 do właściwości przeciwgrzybicze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość PRĘT URANOWY
U Zibiego w gabinecie w Sieradzu podają kelp . Rozregulowują czynność tarczycy a później to leczą. Wmawiając że dochodzisz do zdrowia. Zibi ma ksywę parówa pochodzi z Poddębic?????????????????????????????? ZIBI.Biosłone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zycczliwy
PRĘT URANOWY urzekła mnie towja historia :D Rób jak uważasz szyczpior83 :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Szczypio83
widze rezultaty już po paru dniach mój język zrobił się różowszy mimo, że pozwalałem sobie na owoce( arbuz) oraz jakieś grzeszki w postaci mięsa z kebaba z frytkami i surównkami jak nie miałem innej opcji żarcia na mieście. Myślę, że jest to wszystko kwestia odkwaszenia i dobicia jak pisze Esjot i wtedy już nie musimy tak śiśle przestrzegać reguł, gdy mamy organzim zakwaszony to szkodzi nam każde jedzenie które organizm nie przyswaja oczywiście cukru i zbóż nie jadam w dalszym ciągu , a nabiału bardzo mało praktcznie też 0. Dawno Esjot nic nie pisał może skrobnie co ciekawego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość EsJot
Podzielam opinię, którą wypowiedział Szczypior83 - jeśli będziemy prawidłowo się odżywiali, a także jeśli będziemy dbali o prawidłowy skład flory bakteryjnej w naszych jelitach, to nasz system imunologiczny poradzi sobie z grzybami bez jodu, boraksu czy też wody utlenionej (wodę utlenioną będzie produkował sam w wystarczjącej ilości aby trzymać w ryzach patogeny). Jako ciekawostkę o boraksie przytoczę z angielskiej wikipedii: Borax, given the E number E285, is used as a food additive in some countries but is banned in the United States. In consequence certain foods, such as caviar, produced for sale in the U.S. contain higher levels of salt to assist preservation. Its use in cooking ingredient to add a firm rubbery texture to the food, or as a preservative. In oriental cooking it is mostly used for its texturing properties. In Asia, Borax (Chinese: pinyin: png sh) or (Chinese: pinyin: yu sh) was found to have been added to some Chinese foods like the hand-pulled noodles lamian and some rice noodles like Shahe fen, Kway Teow and Chee Cheong Fun recipes. In Indonesia it is a common, but forbidden, additive to such foods as noodles, meatballs and steamed rice. The country's Directorate of Consumer Protection warns of the risk of liver cancer with high consumption over a period of 510 years. Boraks jako E285 jest dodatkiem do żywności w niektórych krajach za wyjątkiem Stanów Zjednoczonych. W wielu krajach azjatyckich stanowi dodatek do makaronów (Chiny). W Indonezji dodaje się go do makronów, klopsów mięsnych i gotowanego ryżu, jako środek konserwujący. Co prawda Dyrektywa Ochrony Konsumenów ostrzega, że jest ryzyko raka wątroby jesli wysokie dawki boraksu w pożywieniu będziemy spożywać w okresie 5-10 lat.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Esjot znalazłeś odpowiednią drogę wcześniej niż ja. Ale powim ci, że ja też od 10 lat jej szukałem. Popełniałem wszystkie błędy co ty paraprotexy, diety i inne cuda nic nie pomogło! Podobnie jak ty myślałem ostatnimi czasy że białko to podstawa a warzywa i owoce to dodatek (chyba dlatego, że candidowiec jakby nie było czuję się lepiej na lov carb) ale to nie byłop to bo znowu zkwaszałem się cholernie i dupa blada. Ale teraz już wkońcu uważam że znalazłem odpowiednią drogę. Oprócz Boraksu którego stosujemy 3-4 dni w tygodniu 1/8(kobiety)-1/4-1/8(men) łyżeczki w litrze wody + kilka kropel wody utlenionej rozcieńczonej do 3%.+ 1/4 łyżeczki soli morskiej - taki napój pijemy cały dzień. Powinniśmy wyregulować swoje ph, a odzwierciedleniem tego jest ph moczu i ph śliny które powinny wynosić ponad 7. Dobry sposób to 1/2 sody oczyszczonej + 2łyżki ocet jabłkowy niepasteryzowany niefiltrowany (dostępny w sklepach ze zdrową zywnością ) taki mix pijemy na czczo rano i godzine nic nie jemy i na godzine przed snem min 2 h po jedzeniu. W pierwszej kolejności zauważyłem poprawę na języku w tydzień nalot zniknął oprócz tego płucze jame ustnę sodą z dodatkiem octu jabłkowego(ocet ten jest rewelacyjny jak dla mnie czołówka preparatów przeciwko candida, gdzie porównywał bym go nawet do wody utlenionej) Nie bójcie się tego octu fermrntacja jest tam taka sama jak w kiszonkach. Co do diety to sami musicie sprawdzić czy możecie te owoce czy nie Esjot dał rade z owocami i bez specjalnych wyżeczeń i uważam, że jest to możliwe po doprowadzeniu do prawidłowego ph ciała. Ale po tylu latach zakwaszenia ciężko nam przyswajać jaki kolwiek pokarm i grzyby czerpią ze suto nakrytego stołu. Ale gdy stworzymy środowisko, gdzie grzyb nie da rady mieszkać to i się nie dożywi. A więc odkwaszenie organizmu to podstawa i dobrze, że Esjot się z tym zgadza jest to mądry gośc i wie co pisze zresztą te wszystkie posty świadczą o tym. Reszta dodatków takich jak woda u, boraks, ocet jabłkowy, soda pozwoli nam się cieszyć zdrowiem bez grzybów i pomału wrócimy do wszystkiego co jedliśmy przed chorobą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do Szczypior 83 Mam pytanie czy te 2 łyżki octu jabłkowego dodajesz do 1/2 sody oczyszczonej takiej ze sklepu mieszasz to i pijesz?sorki za banalne pytanie ale nie chce popełnic zadnego błedu a z grzybica walczę już ponad rok i żadnych pozytywnych rezultatów. Acha, czy na butelce tego octu jabłkowego będzie napisane że on jest niepasteryzowany? Zacznę od sody i tego octu a dalej będe pytać o dalsze wskazówki Dzięki z góry za wszelkie informacje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Szczypio83
Tak takiej ze sklepu. Nie wiem czy ta ze sklepu chemicznego nie byłaby lepszym rozwiązaniem, ale stosuje tą ze sklepu spożywczego. Ocet tak kupisz raczej ze zdrową żywnością sklepie będzie w ciemnęj butelce taki mętny nie ten jasny. Pisze bodajże na nim niefitrowany czy coś w tym stylu z tego co się spotkałem to jakaś niemiecka firma go produkuje i te sa w tych sklepach. Ale już sam ocet działa cuda. Dobrze by kupić miernik do ph mierzenia cieczy i mierzyć co rano żeby nie podskoczyło zbyt duże np. 8 lub żeby korygowac błędy gdy jest zbyt małe. Należy doprowadzić do tego by miało powyżej 7 . Gdyż grzyb będzie aktywny w przedziale właśnie do 7 tyle co wyczytałem z tej stronki. Wiem również , że wielu koryguje, gdyż ma problem z podniesieniem ph przez dodanie cytrynianu potasu itd. Ale musiałabyś wejść na tą stronkę co podałem wcześniej i poczytac na ten temat więcej. Ja podobnie jak Esjot narysowałem podstawy, a dalej to każdy musi działać indywidualnie. Pzdr.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dziękuję za wyczerpujące info:) Mam tylko jeszcze jedno pytanie gdzie mam szukać takiego miernika do sprawdzania PH?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ZIBI zomo
Zapraszam do gabinetu do Sieradza ZIBI Biosłone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mam 2 wiadomości-dobrą i zla-dobra to taka że ciecz ciadział a bardzo szybko-po 1 razie straciłem goraczke i przypuszczalnie nawet przy wysokiej gorączce prędko by się temperatura obniżyła:classic_cool:.Zła to taka że mimo kilku dni kuracji nie udało się pozbyć do końca przeziębienia:O.Ale po tygodniowej głodówce się udało:classic_cool:./Wygląda więc to na zatrucie wywołujące problemy z odpornością:O.Dlatego w ramach zapobiegania w 1 kolejności a w przypadku choroby w 2 kolejności radzę zastosować zdrowe żarcie lub tymczasową głodówkę;).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość BaaMoo
Witam, miesiąc temu kupiłam książkę Nieumywakina i zaczęłam pić 3% H2O2. Troszkę później odkryłam to forum, przeczytałam tę stronkę o wodzie utlenionej, którą poleca EsJot i zaczęłam stosować 35% H2O2. Na początku 2 krople i codziennie zwiększałam o 2. Teraz jestem na 18 kroplach i powiem szczerze, że wymiękam. Wypijam je w szklance wody, popijam szklanką zielonej herbaty z cytryną, szybciutko biorę gumę do żucia i tylko dzięki niej nie puszczam pawia. Jednak przez kolejne 2 godziny jest mi cholernie niedobrze i boli mnie żołądek. Zmniejszyłam już ilość z 3 razy do 2 razy dziennie bo po prostu nie daję rady. Przy 3 razach dziennie było mi cały dzień okropnie niedobrze. Oprócz tego żadynch innych objawów nie mam. Powiedzcie mi proszę, czy te okropne mdłości z czasem mijają? Już teraz na sam widok tej butelki 35% H2O2 dostaję spazmów a bardzo chciałabym wytrwać do końca ale jeśli nic się nie zmieni to trzech albo i więcej miesięcy CHYBA nie dam rady.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie rób sobie jaj:P.Przecież to o wiele za dużo i zwłaszcza za bardzo steżone:P.Kiedyś się polałem tym to miałem rękę białą z minibomblami:O.To jest żrące i silnie utleniające:P.Napisz z czego sie chcesz wyleczyć:classic_cool:.Może lepiej głodówka pomoże:classic_cool:.To chyba powinno się stosować tylko doraźnie przy gorączce;).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tj według mnie to najbardziej skuteczne jest w typowej roli-niszczenia mikrobów;).Ewentualnie w przypadku nowotworów i innych groźnych śmiertelnych chorób;).W innych przypadkach chyba jednak inne metody są lepsze:O.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Esjoy czy przerywałeś picie wody jak tak to jakie miałeś przerwy i czy podczas przerw miałeś nawroty grzybów?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam! Sporo czytania ale ciekawego. Od jakiegoś czasu mam problemy ze zdrowiem ... leczone antybiotykami. Udałem się za namową znajomego do lekarza z dyplomem, który zarazem wspomaga się metodami niekonwencjonalnymi, m.in. analizą za pomocą aparatu Mora. I wyszło że mam problem z grzybami: curvularia lunata fusarium moniliforme sporothrix schenkii candida albicans fusarium sp. mucor mucedo O ile na temat candida coś można odszukać to pozostałe rzeczy nie są mi znane. Jeżeli możecie poradzić to proszę. Czy terapie wodą utlenioną będzie ok?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zyczliwy
Każdy ma Candida, jest naturalną częścią ciała. I jest mnóstwo ludzi takich jak ja, że może jeść, co chcą. To są ludzie, którzy naprawdę mają Candida pod kontrolą, ponieważ ich układ odpornościowy i kwasy w żołądka i flory, które utrzymują Candida pod kontrolą. http://curezone.com/forums/fm.asp?i=1481812#i http://curezone.com/forums/fm.asp?i=1482232#i Tylko nie przesadź z tą zasadowością. Sprawdź język z rana jak się obudzisz i daj znać czy jest biały czy różowiutki :) Zgadzam się, że pH śliny ph nie jest dobrym wskaźnikiem krwi. Z tego co wiem, ph krwi nie może się różnić zbytnio od 7.4, inaczej zginiesz natychmiast. Prawa, dlatego organizm ma tak wiele zbędnych systemów do utrzymania pH. Również dlatego, że cały ten hype na temat układu chłonnego jest zbyt kwaśny, a kwasowość powoduje choroby itp., jest naprawdę fałszywe. Wierzącego w pH śliny powiedzieć, że jest to wskaźnik pH pozakomórkowej (lub nie związane z krwi) płynów w organizmie. Kiedy środka i pierwszą rzeczą, moim ph w godzinach porannych, że jest to zgodne jest raczej ok. 5,5 lub mniej, niezależnie od tego, co jedli, i pili w nocy, czy mogę szczotkowane zęby, czy nie. Tak, uważa, że być może jest więcej do pH śliny. Odpowiedź na to jest prosta. Podczas snu wydzielanie śliny zamyka. Ślina pomaga alkalinize jamy ustnej i zmyć kwasu bakterii tworzących się w ustach. Więc kiedy śpimy poziomu bakterii w górę, także w wyniku "oddech rano", co powoduje mniejsze (kwaśne) pH w ustach. Jak obudzić się i stają się bardziej aktywne śliny pomaga zmyć niektóre bakterie i przynosi pH jamy ustnej kopię zapasową. Esjot ja stosuję jod pro zdrowotnie i dlatego, że lepiej się po nim czuje:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość DO ZIBI parówy
Jod ppodaje nieświadomym w płynie niejaki Sjebi z Sierasdza doprowadzając do nadczynności tarczycy. Przestawiając pracę przysadki mózgowej. ZIBI albo Zjebi z Sieradza nie rób tego mamy ten płyn i do prokuratury z twojego gabinetu do prekuratury. Andzia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Wika10
Szczypior Te 2 łyżki octu jabłkowego to z 1/2 łyżeczką sody czy z 1/2 łyżki sody. pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zycziwy
Andzia zaponzja się z tym. POwiadam Ci jod nie podowuje nadczynności tarczycy przy odpiwedniej suplementacji . Trzeba to robić z głowa :) A że TSH rośnie i spada jest normalne. Poźniej się normuje i jest na stałym poziomie http://curezone.com/adsense728x90.html " Do you have a good explanation for the doctor's who worry when the TSH goes up on higher iodine supplementation? Some breast cancer women have had their Iodoral lowered because of increasing TSH. He gave me a report of a Danish study: TSH Stimulation before Radioiodine Enhances Goiter Shrinkage by John Bell. Basically they give TSH to patients to facilitate iodine absorption into the thyroid. So the iodine hungry thyroid is secreting more TSH to help uptake. (I will try to scan this short report in for us) " TSH accuracy. TSH is determined by the individual. Some people have elevated TSH on iodine. This is due to Vit C deficiency in the presence of iodine. He gives lots of Vit. C and the TSH goes down." http://curezone.com/forums/fm.asp?i=1546857#i

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xxl2
...czy 35% perhydrol rozciencza sie z woda 1-11 czy 1-10 ? prosze o odp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×