Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no nieeeeeeee wiem....

Co oznacza ta krótka metafora? Wie ktoś?

Polecane posty

Nie jestem humanistką i ciezko mi to zrozumiec, a jest to dla mnie wazne: ,, Chce srodkiem burzy przejsc" Co to moze oznaczac?

Gość jakies bzdury
pewnie ze ktos nie chce unikac klopotow, moze chce sie poswiecic dla kogos, chce poniesc trud zeby na przyklad z kims byc...ogolnie paplanina poetycka...najlepiej napisz w jakim to jest kontekscie bo rownie dobrze moze oznaczac ze ktos mimo burzy chce pojsc po mozgojeba do sklepu

Gość świadome ładowanie się
w kłopoty, wie że się sparzy a mimo to ryzykuje

Dokladnie to chodzi o cytat z piosenki. Kontekst dot chyba milosci. ,,Zabierz mnie stad przeprowadz przez ten deszcz Chce srodkiem burzy przejsc"

Gość jakies bzdury
skoro cytat z piosenki to przesadzilam z ta poetyka, jak zwykle w takich badziewiach wszystko oderwane od rzeczywistosci i kazde zdanie z dupy wziete...przepraszam ale niestety tak to wyglada w piosenkach "milosnych", po cholere pcha sie w ta burze i deszcz skoro idzie z NIM?? raczej powinna powiedziec ze idac z nim nawet nie zauwazy ze jest deszcz i burza...ale co tam, "dramaturgia" najwazniejsza...przerzuc sie z tekstow ala gosia andrezjewicz na cos ambitnego bo ci mozg wypali...

To nie Gosia Andrzejewicz :) Ale czy to oznacza ze ktos chce byc z tą osoba ktora kocha czy jak?

Gość ....a.a...a
Wlasnie chce byc

Gość jakies bzdury
nie wiedzialam czyj tekst dlatego napisalam ala gosia ;) ja raczej sadze ze laska wzdych do kogos kto jej nie chce i ona go prosi zeby z nia byl i pomogl jej przejsc przez przeciwnosci i trudy jakie spotyka sie w zyciu ta burza i ten deszcz sa metafora takich problemow albo (moze jest to w reszcie tekstu) przez trudnosci w ktorych sie teraz znajduej np. zlamany tips albo przetermonowana mascara ;)

To cala piosenka http://www.youtube.com/watch?v=QaqVHkeeYPk&NR=1 Chyba juz rozumiem co ona chciala przez to powiedziec, ale moze jeszcze ktos z was na cos wpadnie :) Aha i czego ona oczekuje teraz ode mnie ??????

ze jest odważna i sie nie boi że zmoknie, jest tez troche głupia bo chce moknąć.

Gość jakies bzdury
zochaa poprawilas mi humor ;) aaa to ty autorze facetem jestes :) to zmienia calkowicie obraz i znaczenie tekstu :)

Gość jakies bzdury
ok wytrzymalam 38 sekund ;) teraz wogole nawieszales (namieszalas???) bo to facet spiewa ten tekst ;) wyjasnij okolicznosci bo to zagmatwane troche...aha, wykonawca jeszcze gorszy niz andrzejewicz..

tzn?

up

Wiem ze facet to spiewa ale sprawa tu dotyczy kobiety.

Zerwalem z nią z jej powodu miesiac temu. Wiem ze ona teraz ma klopoty. WIem tez ze nikogo teraz nie ma. Nie wiem co o tym myslec. Co ona oczekuje ode mnie, bo wiem ze to dotyczy mnie.

Gość to było obrzydliwe
:P:P:P:P sama pioosenka łatwo wpadająca do ucha ale te jęzory O B R Z Y D L I W E :P

->>>> jakies bzdury to co teraz sadzisz o tym znajac wiecej szczegolow? Czego ona ode mnie oczekuje?

Gość jakies bzdury
no wlasnie to chyba zmienia postac rzeczy nie uwazasz ??? jesli macie wiecej niz 15 lat to przekazywanie ci wiadomosci typu - chce do ciebie wrocic jest mi ciezko i mam klopoty poprzez piosenke to raczej dziecinada...nie zaglebialabym sie tutaj zbytnio w tresc tej piosenki, chodzilo jej raczej o "liryczna" nute, kobiety lubia dramatyzowac odnosnie koniecznosci bycia z tym konkretnym facetem, lubia zaplakiwac sie na smierc bo on ja rzucil/zdradzil/uderzyl zamiast wziac sie w garsc i isc dalej (tym bardziej ze jak sam napisales stalo sie to niejako na jej prosbie skoro zerwanie nastapilo z jej powodu) wiec konkludujac ;) albo decydujesz sie na powrot do niej, nie wazne czy szantaz emocjonalny zadzialal czy nie albo powiedz jej czym predzej ze nic z tego nie bedzie niech sie dziewucha otrzasnie i szuka nastepnego "szczesliwca" ;)