Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stellozka

Zgubiło sie wam dziecko kiedyś....?

Polecane posty

Gość stellozka

To było pare lat temu.Poszliśmy z mężam do Reala .Córka wtedy miała 2 latka. Na sklepie jakoś cały czas sie pilnowaliśmy a za kasami gdzie jest pare pawilonów zniknęła nam z oczu.To był koszmar lataliśmy z pawilonu do pawilonu przestrzeń ogromna nie wiedzieliśmy w którą strone wogóle sie udać. Mąż pobiegł do informacji a ja wybiegłam przed real na parking.A tam moje dziecko z rękoma w kieszeni spokojnie przechadza sie między samochodami i ogląda z zaciekawieniem :( Gdyby nagle wyszła zza samochodu nadjeżdżające auto nawet by jej nie zauważyło ....Matko groza !!! Do dzisiaj nie moge sobie tego darować aż ciary mnie przechodzą jakimi byliśmy kretynami:( A co gorsza jak do niej dobiegłam to natrzaskałam jej w dupe że sie od nas oddaliła :( Totalny odruch paniki - sama nie wiem jak to przetłumaczyć a za moment wielki szloch na środku parkingu

bylam z ciocia i jej dziecmi w markecie- jakies 10 lat temu. maluchy - blizniaki kazde chcialo isc w inna strone. tlum ludzi bo to przed siwetami kupowlai prezenty itd i nagle kuzyneczka (1,5 roku) zniknęla... jezu ale panika oblecialysmyb caly sklep na szczescie sie znalazla- na dziale z zabawkami :) ja mojej nie pozwalam sie oddalic ani na krok.

aaa ciocia zareagowala tak smao. małą dostala w tylek a potem placz i sciskanie :) to chyba tak sie samo dzieje :)

Gość wredna mama hehe
kiedys mi 4 latek schował na podcieniach za kolumne kiedy akurat byla wycieczka jakis 6 latków w okolicy ,stał za kolumna i sie ze mnie smiał :O a ja w srod tych dzieci latałam jak poparzona :P Przez pare kolejnych dni opowiadał wszystkim jak mnie w jajo zrobił ale do czasu bo ja z miesiac pozniej tez mu sie schowam i wyszłam dopiero jak juz zaczynał płakac ok minute to trwało ale zapamietał dobrze i juz nigdy tego nie robił :)

Gość miaaa...23
Moi znajomi kiedyś w zimie wzięli dziecko na sanki ... I tak sobie szli i szli ciągnąc te sanki. Pod domem zorientowali się, że ... w sankach nie ma dziecka ! :o ... Musieli się wrócić i zastali dziecko siedzące na chodniku (mały miał trochę ponad rok) :o Tego nie potrafię zrozumieć :o Jak można w taki sposób dzieciaka zgubić :o

No ja może i nie zgubiłam swojej pociechy w sklepie ( jak idziemy na większe zakupy w hipermarkecie to przypinam ją - gdy siedzi- szelkami do sklepowego wózka. wiem że mi nie wypadnie, a ona wie że nie wolno jej biegać po sklepie), ale kilka razy \"udało\" mi się znaleźć dzieci w takich dużych sklepach.

Gość ekati
Ja byłam kiedyś z synkiem na dużym placu zabaw. Odwróciłam na chwile głowę, a kiedy spojrzałam znowu w jego kierunku, to już go nie widziałam Zrobiło mi się po prostu słabo, oczyma duszy widziałam jak zabiera go jakis zboczeniec. Latałam po całym placu jak oszalała. Po 5 minutach podchodzi do mnie moje maleństwo i pyta czemu jestem zdenerwowana,. Zdjął bluzę i był w samej białej koszulce, a ja szukałam dziecka w zielonej bluzie... i jeszcze mnie pocieszał, że ona cały czas mnie widział...

Ja swojego nigdy nie zgubiłam, na szczęście. Ale na Wszystkich Świętych znalazłam chłopca na cmentarzu, który chodził i wołał mamę. Chwilę wcześniej podawali przez mikrofon do wypominek komunikat, że zaginął chłopiec itd. więc już wiedziałam gdzie go odprowadzić. Takie przypadki się zdarzają i to prawda, że dzieci potrafią się przemieszczać z prędkością światła, ale smutne są sytuacje kiedy rodzice zapominają wręcz, że dziecko było z nimi:(

Dodam, że matka tego chłopca też zaczęła do niego ostrym tonem mówić i pewnie by się na klapsie skończyło, ale została upomniana przez ludzi wokół:P

ja tez na szczescie swoich pociech nie zgubilam, mojemu olkowi to wogole w glowie nie siedzi zeby gdzies uciekac, mam przewaznie odwrotny problem, chodzi za mna krok w krok wszedzie :) za to moja mama kiedys zabrala nas ( ja 5 lat,brat4,brat2) do cukierni poza miasto no i ona weszla do sklepu a my chcielismy zostac popatrzec, nie wiem jak to sie stalo ale w pewnym czasie moj najmlodszy brat wsiak :-o jak moja mama to zobaczyla to wpadla w blizej nie okreslona histerie, zaczela szukac mojego brata, a ze bylismy pierwszy raz w tym miescie itp to miala naprawde strach w oczach na szczescie moj brat sie szybko zlalazl ,jakas pani go zaczepila i pytala s gdzie mieszka, a on ponoc pokazywal do gory (na niebo hmm)

Gość jadziaq
Ja miesiąc temu przeżyłam zawał serca, jak straciłam z oczu moją 5 letnią córeczkę w galerii handlowej. Odwróciłam się dosłownie na 2 sekundy, a jej nie było. Szukania może max 15 miniut, ale to było najgorsze 15 minut w moim życiu! Po tamtym wypadku zaopatrzyłam córe w zegarek gps (o taki mam: http://www.smartsafe.pl/Q50.html) bo nie wyobrażam sobie drugi raz tego przeżywać.

Gość gość
Zatłoczone miejsca jak centra handlowe, plaże, festyny itp. są najgorsze.

Gość gość
Nie zgubiłam ale jsk jestem z nią nad wodą to przeżywam horror patrze cały czas się boje ze mi zniknie z oczu to dla mnie okropny stres taki wypoczynek :) wole baseny: )

Gość gość
Ja to potrafię zasnąć nad wodą gdy moja córka się bawi.... A co do zagubień, to dopóki nie zdarzyło się mojemu dziecku, byłam pewna że sceny z filmów gdy bohater patrzy na dziecko, tłum je zasłania na sekundę i ono znika, są przesadzone. Przekonałam się jednak że wręcz przeciwnie, to całkiem realne. Otóż gdy moja córa miała niecałe dwa lata byłyśmy na dużej imprezie tematycznej (o latawcach). No i stoję nad tym dzieckiem które dwa metry ode mnie ogląda przedmioty do żonglerki, zerkam do tyłu na scenę i jakiś latawiec w górze (parę sekund, nie więcej niż 5), z powrotem odwracam głowę w stronę dziecka a dziecka nie ma. Pusto. Uznałam że ktoś zasłonił, bo sporo ludzi chodziło. Ale nie, nie ma. Nie zdążyłam wpaść w panikę, tak absurdalna, nierzeczywista wydawała mi się ta sytuacja. Krępowałam się krzyczeć i prosić ludzi o pomoc. Podbiegłam tylko do męża i zaczęliśmy szukać córki. On pobiegł zabezpieczyć parking, żeby coś nam dzieciaka nie potrąciło a ja zastanowiłam się co się córce podobało na tym festynie i gdzie mogła pójść. Faktycznie, córa była przy poprzedniej atrakcji, aparacie do baniek mydlanych, cała i zdrowa. Ech, już z pięć lat minęło a ja wciąż pamiętam każdy szczegół.