Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pinesska2

Do czego może posunąć sie teściowa?

Polecane posty

Gość pinesska2
Odejscie nic nie da, to on ostatnio mówi o odejściu, bo to ja ta zła jestem.

Gość pinesska2
Kiedys mnie kochał, teraz po tej akcji z mamusią, toon sam nie wie już co czuje. Generalnie ona go buntuje moim zd. i on teraz myśli o mnie wszytsko co najgorsze.

Gość anabell.....
no to zrób zanim on to zrobi, niech wie ze ty odchodzisz bo on jest maminsynkiem. i tak bedziecie razem. po paru dniach wam przejdzie, taki odpoczynek dobrze by wam zrobił.

Moja kuzynka miała kiedyś akcję taką że jej mąż założył własną firmę i któregoś dnia musiał siedzieć do 1.00 w pracy, teściowa wydzwaniała to do niej to do niego i o 1.00 w nocy przyjechała taksówką z obiadem bo pewnie synuś nic nie jadł.

Gość oli babka...
a ja taką historie słyszałam: tesciówka przed wyjazdem do szpitala( jechała na pare dni) zrobiła obiadów na te 7 dni dla synusiów i kolacji, codzien co innego, chłopaczki mają po 27 lat i a synusiowie nawet jej nie odwiedzili w szpitalu

Gość ajjjjj
Czyli- teściowe to plaga... :(

teściowa może się posunąc tylko do tego na co jej pozwolisz.

moja teściowa nie jest plagą. do niczego się nie wtrąca ale zawsze można na nią liczyć. zyczę takiej wszystkim. obym umiala być kiedyś taką teśiową jaką mam sama.

Gość ajjjjj
yezz- gratuluję teściowej, ale jesteś niesprawiedliwa pisząc, że teściowa posunie się tylko do tego, na co jej się pozwoli. Są typy niereformowalne, z głuchotą wybiórczą (głos synowej niezauważalny, głos synusia wychwycony z prędkością światła) i uparte jak przysłowiowe kozy.

być może że takie są. ale zawsze można warunki negocjować a w skrajnych przypadkach poprostu sie odseparować .

Gość ajjjjj
negocjować... śmiechu warte.. odseparować się? Jeśli synuś tego nie chce?

synuś może chadzać do mamusi ty do teśiowej nie musisz jak nie masz ochoty. a co negocjacja jest ci obca? to taka forma rozmowy dzięki której zakreśla się swoje granice. :D

Gość ajjjjj
Spytam tak: jak daleko mieszkasz od swojej teściowej ?

8 km a co to ma do rzeczy ? masz na myśli wpadanie z niezapowiedzianą wizytą. ? to też można załatwić- np. mamo wolę bysmy sie umówiły na spotkanie po wcześniejszym uzgodnieniu terminu :D teraz nie mam czasu jestem zajęta.

Gość oli babka...
ale naprawde sa takie baby z którymi nie da sie negocjowac, poprostu one maja racje i koniec. ja sie odseparowałam od tesciowej, ale to czasem boli ze mezus do niej jedzie na obiad zamiast do mnie, albo wogóle czuc ze jestem nielubiana w jego rodzinie tylko dla tego ze tesciowa tak zadecydowała

Gość wand.eczka
Każdy ma po trochu racje, ale jak sie czyta autorkę, to faktycznie ma sie wrazenie, ze ona nie umie powiedzieć stop. Np. nie mogła powiedziec czego innego o odejsciu exa, bo ona zna historie od synka. A kto powiedział, ze ona ma w to uwierzyć ? Chodziło o utarcie jej nosa, a nie o informację. Swoja tesciowa jak najbardziej jesteś w stanie utrzymac na dystans. W najgorszym wypadku - opieprzyc i zabronic wstepu do swojego mieszkania. Za to gorzej z syneczkiem. Bo ze teściowa jest głupia torbą, to trudno, ale jak synek za nia stoi murem, to moze mieć powazne konsekwencje dla zwiazku.

Gość nie cierpie teściowejjja
ciekawy temacik