Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksiazeeeczkka

kisiel truskawkowy !!

Polecane posty

Gość ksiazeeeczkka

pytanie o kisiel truskawkowy. na torebce jest, ze 100 g - 61 kcal. a torebka zawiera 40 kcal. to znaczy, ze kisiel po zrobieniu bedzie mial niecale 30 kcal??? zna sie ktos na tym???

Gość ze zapytam tak
40 gr jak sadze a nie 40 kalorii

Gość ksiazeeeczkka
no właśnie... czyli tak malo ma 1 porcja? ok 30 kcal? paczuszka? niektorzy mowia , ze kisiel ma 300 kcal ?????

Gość ksiazeeeczkka
sory tam bylo blad chodzilo mi ze na paczce jest 40 g* sory:)

Gość ksiazeeeczkka
a to, ze 300 kcal itd? to ploty?:D

61 kcal ma 100 g gotowego produktu, nie w proszku. a samo opakowanie ma 40 g. czyli na szklanke- 250 g ksielu ma 2,5x61 kcal =152,5 kcal myslcie kobiety, blagam.

Gość i zobacz czy nie trzeba dodac
cukru, bo to wiele zmienia

Gość ffff
100g gotowego produktu ma 61 kcal !!

Nie znam się na kiślu, ale znam się na matematyce. Z proporcji wynika, że będzie tak mało:)

Gość ksiazeeeczkka
no jest, ze 100 g w przygotowanym produkcie kurcze.. nie umiem tego liczyc.. skoro 100 gotowego ma 61 kcal to 40 g - myslalam, ze tu wlasnie mozna na proporcje... :/ ?

ja patrzylam teraz na moj kisiel i pisze w 100g gotowego produkltu 25 kcal...czyli bedzie 2 porcje po 250g,czyli jedna poracja ma 62kcal,to malo

Gość ksiazeeeczkka
moglaby ktoras cierpliwa kobietka mi to wyjasnic?? :) bo ja nie wiem jak to sie liczy.. skad sie wzielo te 250 g nagle??? o co chodzi? plisssss :P

mozna ale licz tak,ze dajesz 500ml wody,wiec razem z tymi 40g mam 540gr i kazde 100gram ma 61 kcal,czyli 5,4 razy 61,wiec caly ma 329,4 a jedna poracja 164 kcal,to i tak malo,a baaardzo syci:) ja bym na twoim miejscu zrobila go na slodziku,zawsze tak robie...daje 6 ziarenek slodzika na calosci jest git...i wtedy moze bedzie mial 30 kcal :)

Gość ffff
ile ty masz lat? :? zrób kisiel, zważ go, podziel przez 100g, potem wynik pomnóż przez liczbę kcal z tabelki na opakowaniu.

Gość ksiazeeeczkka
ale przeciez woda ma 0 kalorii ?

więc tak torebka kisielu ma 40 g, ale to jest produkt w proszku, tego nie liczymy na ilosc proszku, tylko na ilosc gotowanego kisielu. kubek zwylkly ma 250 g. wiec jesli 100 g gotowego kisielu ma 61 kcal to w kubki miesci sie 2 i pol raza 100 gram tego kisielu, tzn ze 2,5 x ilosc kcal w 100 gramach = 152,5. kumasz? to, ze kisiel ma 40g. to nie ma nic to rzeczy. to tylko gramatura. musisz patrzec na to ile zjesz tego kisielu i przeliczac wg schematu: 100g-61 kcal np: 250 g (kubek) - x kalorii 250*61/100 + 152,5 kumacie dziewuchy ? :P

ale ty liczysz objetosciowo/wagowo,a nie co ma kalorie,a co nie...bo te 40gr kisielu ma w takim zageszczeniu wiecej niz 30kcal,ale jak rozrobisz z woda,to wtedy w ogolnej masie jest wlasnie 61 na 100gr..musisz ta wode uwzglednic. 500ml wody 40 gr proszku 61 kcal w 100gr x-ile w 540 gr (tyle wazy kisiel po zrobieniu) 61/100=x/540x=(540*61)/100 x=329,4 (caly kiesiel)

Gość ksiazeeeczkka
już kumam :D i dzięki za proporcje =** juz wiem jak liczyc

cały kisiel wychodzi tak: jeśli zrobisz go z 500 ml wody to: 5*61 kcal --> bo 5 razy 100 g=500g czyli pół litra wody i wychodzi: 305 kcal w kisielu zrobionym z pół litra wody ;) a w kubku jednym wychodzi 152,5 kcal ;) proste jak budowa cepa ;)

Gość ksiazeeeczkka
ok dziekuje Wam =**