Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje się co to bedzie

Dostałam wynik badania histopatologicznego.....rak????

Polecane posty

milam wycinane pieprzyki i na wyniku pisze Naevi melanocoytici compositi praecipue dermales verrucosi wie ktos co to znaczy??

up

nikt nie wie??

Gość powinno byc chyba
Znamię złożone (naevus compositus) - Najczęściej występujące znamię o wyniosłej i nierównej powierzchni czasem pokrytej włosami umiejscowione na skórze tułowia. W okresie wzrostu czybko ulega intensywnej pigmentacji. Znamię to rzadko ulega przemianie złośliwej. Witam. Jestem pod wrazeniem tego, w jaki sposob pomagacie ludziom na tym forum. Ja rowniez mam podobny problem, bo nie wiem co jest napisane w wyniku badan histopatologicznych. Chcialbym spytac o wyniki po wycieciu dwoch znamion. Sa podobne ale sie roznia... naevus melanocyticus compositus praecipue dermalis VERRUCOSUS. excisio completa. naevus melanocyticus compositus praecipue dermalis ACTIVATUS. excisio completa. Pozdrawiam. Znamię barwnikowe złożone (?) przede wszystkim skóry. Brodawkowate. Wycięte całkowicie Znamię barwnikowe złożone (?) przede wszystkim skóry. Aktywne. Wycięcie całkowite wszystko mozna znalezc w google

Gość klikajmy
1. Data: 2003-09-09 16:22:37 Temat: Naevus pigmentosus dermalis verrucosus Od: "grzegorz" szukaj wiadomości tego autora Kilka tygodni temu miałem usuwane znamię skórne. Dzisiaj odebrałem wynik badania histopatologicznego, na którym podano jedynie nazwę łacińską badanej zmiany. Lekarz powiedział, że to nic złośliwego, ale nie raczył podać polskiego odpowiednika. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co to jest, a właściwie było? Pokaż wiadomość z nagłówkami Do góry 2. Data: 2003-09-09 19:39:09 Temat: Re: Naevus pigmentosus dermalis verrucosus Od: "Kasia K." szukaj wiadomości tego autora znamie barwnikowe skorne, brodawkowate Kasia K.

dziekuje kochane jestescie bo juz myslalm ze to cos zlego:)))

Gość klikajmy
Czyli wszystko OK. Malinoma, carcinoma, to nazwy zmian nowotworowych

Gość powinno byc chyba
spoko ja wlasnie siedze poszyta po 2 znamionach

Gość ktos znany
melanoma to czerniak !!!! melanocytic nevus » znamię melanocytowe ,to znamiona płaskie znajdują się na poziomie skóry, są odgraniczone od otoczenia, nie powodują żadnych dolegliwości. Powiększają się wraz ze wzrostem dziecka. W przypadku przewlekłego drażnienia mogą być punktem wyjścia złośliwego nowotworu skóry - czerniaka. Zdarza się to jednak rzadko.

Gość klikajmy
Alem palła, melanoma, oczywiście. ale tu nie ma melanomy, na szczęście :) Muszę się ja wziąć za swoje pieprzydła .

Gość violetkamod
Dziś dostałam wynik badania histopatologicznego po usunięciu znamion z twarzy,brzmi on naevus dermalis.Rozpoznanie patomorfologiczne:naevus compositus.excisio completa.Czy ktoś mógłby mi pomóc i powiedzieć co to może oznaczac.Będę wdzięczna.Pozdrawiam.

Gość to dobrze.......
to zmiana niezłośliwa, została usunięta w całości- także to dobre wiadomości:)

Gość violetkamod
To faktycznie dobra wiadomość.Dzięki pozdrawiam.

Gość gość
a ja dostalem wynik Naewi pigmentosi compositi verrucosi Excisio completa co to znaczy