Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość powiecie mi.p
no dzinie tak :/ datego moze sobie skopiuje na pamiatke kila stron z wymiarami brzuszka np itd. Masz termin na maj? ja na styczen :)

tak termin mam na 10 maj , mam nadzieje ze nieopuscisz topiku i jako juz troszke doswiadczona mamusia bedziesz nam opisywac co i jak

a mam pytanko czy zastanawiałas sie nad szczepieniami dla dzieci , bo mi w sumie na to uwage zwrocila położna ze sa różnice w szczepieniach głównie o grożlice chodzi bo tu nie szczepia a w polsce zaraz po urodzeniu i kazala mi sie skontaktowac z jakims dobrym pediatra w polsce zeby sie dowiedziec czy niezbedne beda te zczepienia jak chcemy z maluszkiem na urlopy jezdzic?

Gość powiecie mi.p
oj tego to nie wiem i sie nie zastanawialam, o kurde a raczej powinnam. na gronkowca tu tez podobno nie szczepia po urodzeniu a w polsce tak. ehh tyle tego wszystkiego do pozalatwiania

Gość powiecie mi.p
a jak bedzie potrzeba to zaszczepia tu w uk dziecko zaraz po urodzeniu na gruzlice jak gin w PL powie ze trzeba? za darmo czy sie placi za ta szczepionke? jak jest szczepionka na gruzlice po angiel;sku?

Ja w sumie traktuje odejscie odejscie na macieżyńskie bardziej jak odejscie z pracy poniewaz nie nawiddze tego miejsca a zawsze moge później znaleść cos innego i nie wyobrazam sobie zeby mi obca osoba pilnowala dziecko nie poto je urodze zeby ktos inny mi je wychowywał. Dużo moich koleżanek z mojej pracy tak zrobiło bo te miejsce naprawde jest straszne.

A ja mam termin na 26 kwietnia w swoje imieniny, no chyba ze cos sie zmieni jak bedziemy szli na usg3D/4D w styczniu bo chcemy znac płeć i wiedziec czy wszystko jest dobrze z maluszkiem. Bo tak naprawde akurat w moim rejonie w momencie kiedy jest wszystko ok. to jest tylko jedno usg. ja miałam w 13 tygodniu.

Gość powiecie mi.p
Menia tu w uk idziesz na 3d? bardzo drogie sa, ale warto. ja jak bylam w polsce zrobilam przy okazji za 200zl a tu sa ceny po 200funtow, wiec troche zaoszczedzilam. i co Ty bedziesz robila przez te 4 miesiace w domu?

powiecie.mi położna mowiła ze moga zrobic te szczepionke tylko trzeba sie dowiedziec jakie jest zachorowanie w regionie w polsce a gruzlica to TB czyli TUBERCULOSIS mam nadzieje że dobrze zapisałam

menia to faktycznie musisz nie lubiec pracy ja mam zamiar isc na maciezynski dopiero pare dni przed porodem bo nie chce sama siedziec w domu a prace lubie i nie mam meczacej mam nadzieje ze tylko z niunia bedzie ok. a na usg 3\4d wybieram sie w polsce tutaj to koszt okolo 100 L jak sprawdzalismy

Gość ffffffffdsa
up

Co do usg to znaleźlismy od 140 funtów w góre.A co do siedzenia w domu to nie zostało mi 4 miesiące tylko teraz 3 do porodu 17 tygodni i to wcale dla mnie niest długo:) Pracuje jako kelnerka w najwiekszym hotelu w miescie i pracuje na sniadaniach to obsługujemy codziennie po około 400 lub 500 klientów od 7 rano do 10 dla mnie jest juz za dużo, i mimo ze rozmawiałm z szefem i niby mam sie nie przemęczać to w praktyce to nie wychodzi a szczególnie (może to zabrzmi rasistowsko -wiecej mamy z indii kelnerów) i oni mają wszystko w nosie .Zresztą sie nie przejmóje najbardziej wazne jest dla mnie zdrowie mojego maluszka i każdy mi mówi-nie denerwój sie to akurat jest tam nie możliwe:) A pracy tez jest w brud wszędzie:)

no fakt jak jestes kelnerka w hotelu i to tak duzym to nie za ciekawie ....... ja na samym poczatku pracowalam jako kelnerka w restałracji włoskiej i doslownie nogi mi do d...... wchodziły po jednym dniu . masz racje idz na maciezynski bo dzidziusia szkoda zwlaszcza ze nie traktuja cie ulgowo....

Gość a_ma_nda_1
I ja rodziłam w Uk, całkiem niedawno nawet i byłam bardzo zadowolona. Nie prawdą jest że nie zajmują się tutaj kobietami które są poniżej 12 tyg ciązy. Pierwszą ciążę poroniłam, jeszcze jak byłam w Polsce. Powiedziałam o tym mojemu GP i już jak byłam w 7 tyg to miałam wykonane USG-w 10 tyg miałam plamienia, i też wysłali mnie na USG!! Dostałam wtedy leki na podtrzymanie ciązy! Przy okazji zapraszam na naszego bloga - www.martynka.dzieciak.co.uk

Gość pryszla mamuska
Puk, puk!! Czy jest tu jeszcze ktos? JA niedawno sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy. Termin mam na sierpien 2010.

Gość nuk.
ja jestem :)