Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Wrocilam:) Ja nie mialam mdlosci w ogole.... zaczelo sie od razu wymiotami ale to bylo w polowie trzeciego miesiaca... kazda ciaza jest inna:)

Gość ciocia-dobra-rada
dziewczyny, jedna rada, nie bierzcie ZADNYCH witamin na wlasna reke !!! Tylko jesli lekarz zaleci !! Mozecie sobie same narobic klopotow !!

zeby nie brac witamin na wlasna reke trzeba miec lekarza:):):) a tu ciaze prowadza polozne:(....ogolnie w uk lekarstwa bierze sie na wlasna reke bo inaczej lecza paracetamolem-\"zloty\"srodek na wszystko;)

Dokladnie.... ja zapytalam sama lekarza o witaminy.. powiedzial, ze moge brac.. ale zadnych nie polecil ani nic.. to samo z kwasem foliowym:o Kasiu widac te Danielki tak maja:) Wazne ze zdrowy i wymiarowy.. przy ewentualnej nastepnej ciazy nie bede sie tak tymi wymiarami przejmowac:)

Gość Gabkkkkkoooooooo
Akurat kwas foliowy jest zalecany i powinno sie go brac juz przed planowanym poczeciem dziecka. Jesli chodzi o witaminy to wiadomo ze jak sie jest w ciazy to bierze sie te dedykowane dla ciezarnych.

kwas foliowy czy witaminy dla ciezarnych kupicie w bootsie czy zwyklym tesco. A co do paracetamolu to nie wiem bo nie choruje, natomiast w Polsce wg mnie przesadzaja z antybiotykami. Jak wit C zapisuja- na wszystko...

gusiaq-dokladnie...najwazniejsze ze zdrowe i wymiarowe:).ja juz nastepnej ciazy nie planuje,mam parke i mi wystarczy ale jak pisza gdzies dziewczyny o wymiarach to wlasnie nie kaze im sie denerwowac i brac tego tak do serca:).....podobno przesuniecie 1mm przy pomiarze zmienia wykres 1cm wiec............no ale tak naprawde to trudno sie nie martwic:( na szczescie u nas juz po zamartwianiu sie :):):) wiecie ze rok temu o tej godzinie lezalam w szpitalu(o 8 rano odeszly mi wody)ale ze mialam umowiona cesarke na 29 i ze sie nic nie dzialo to przetrzymali mnie jeden dzien..................................i..............jutro mamy pierwsze urodzinki:):):):):):):):):):):):):):):):):):) aniulek zobaczysz jak ten czas szybko leci,dopiero to widac przy dziecku:).czasem mam wrazenie ze dopiero w ciazy chodzilam,teraz jeszcze sobie przypomnialam to wszystko a to juz rok:) zmykam do szkoly po starsza corke,pozniej sie odezwe:)moze topik do tej pory nie padnie;) pozdrawiam.

mam nadzieje ze spacerek udany???? Chyba przestane sie denerwowac bo chyba nie ma sensu.... szukalam lekarza kolo birmingham ale nie znalazlam :((( wiec skoro Wam sie udalo i jestescie szczesliwymi mamusiami to moze i mi sie uda... :) Mam pytanko... Czy ktoras z Was miala zagrozona ciaze w UK?? Buziaki x x x

Dziekuje za otuche :))) Z takim wsparciem to napewno przezyje do tych 12 wymaganych brytyjskich tygodni heheheh :)

niulek ja mieszkam w nuneaton i tu ponoć jest polski ginekolog, jak ci się chce jechać dwadzieścia parę mil z birmingham to mogę poszukać info o tym lekarzu. Pozdrawiam i nie denerwuj się ;)

Gość freeze
Myslalas, ze jak "wpadniesz" z anglikiem, to zapewnisz sobie fajne zycie? A tu ZONK:D:D

znalezione na innym forum - może się komuś przyda ;) ..................................... jeśli chodzi o ginekologa moze to Cię zainteresuje. Od 7 września w Nuneaton ul. Marlborough Road zostanie otwarta przychodnia polska z pełną ekipą lekarzy: Ginekolog, pediatra, internista, kardiolog, psychiatra, logopeda, dermatolog, urolog.Czynne będzie co niedziela zapisywać się już można pod numerem 02089034874.Ja już się umówiłam na spotkanie. ...................................... Witam Zadzwonilam dzisiaj na ten numer 02089034874 i utwierdzilam sie, ze od 7 wrzesnia w Nuneaton co niedziele bedzie mozna sie spotkac z polskim ginekologiem, internista, pediatra i dermatologiem. Ja juz sie umowilam na wizyte do ginekologa cena za wizyte to 60 funtow, usg 40f, cytologia 30f. ..................................... lekarz sie nazywa Grzegorz Natora w kazdym razie u niego bylam. Nie mialam jakiegos konkretnego problemu, raczej profilaktycznie sie badalam wiec jak dla mnie spoko. I robia tez USG kosztuje 40f ale nie wiem czy jest 3d musisz zadzwonic i zapytac to Ci powinni powiedziec. ..................................... no to na tyle - ta przychodnia znajduje się na Marlborough Road Nuneaton CV11 5PQ

Gość Gabkkkkkoooooooo
Hejka Niulek, jak sie dzisiaj czujesz, dalej schizujesz czy juz sie troche wyluzowalas.

czuje sie lepiej :) dziekuje freeze...Ty chyba masz ze soba problemy prawda??? Nie wpadka tylko planowane :) OD WIELU LAT!!! a czy wygodnie hmmm chyba raczej trudniej.... ale ciekawiej....zreszta czy to wazne??? Milosc to milosc... i tyle :) Lece dzis to lekarza by skierowal mnie do poloznej...czuje sie dobrze tylko tyje bo jak sie dowiedzialam odstawilam papierochy :):):) Chyba przestalam sie tak bardzo przejmowac bo czuje sie swietnie a tu chyba o dobre nastawienie chodzi.... Wkoncu wczoraj powiedzialam mamie....a chcialam poczekac na wszelki wypadek...nie wytrzymalam i powiedzialam...reakcja przykula mnie do fotela !!! bo radosc przeogromna w domciu :) a co tam u Was ??? Buziole x x x

ziarnko piasku dzieki za namiary :) zobaczymy czy uda mi sie miec skan i naklamac troszke poloznej...jak nie to pojade do tej kliniki :)

Gość majmahj
a znacie jakies inne adresy polskich dobrych ginekologów w UK? Szukam w luton ale moge pojechac dalej.

ja tez mieszkam w uk . i faktycznie oni nie robia nic dopuki nie pojawia sie problemy ,ale jak mi zaczoł w lekko twardniec brzuch w 18 tyg. spanikowana zadzwonilam do położnej ( od poczatku dostałam do niej kom. na pierwszej wizycie) to kazała mi jechac do szpitala i tez przyjechała poleżałam jeden dzien na patologii ciazy okazało sie ze mam za mało mg. porobili mi wszystkie badania i w ogole do tej pory jestem zadowolona z opieki a z niunia wszystko dobrze

Gość sliwencja1
czesc dziewczyny moge sie doloczyc, wlasnie sie dowiedzialam ze jestem w ciazy i mieszkam w uk. Przygarnij kropka:)

Cześć dziewczynki ja tez mieszkam w UK dokładnie w Szkocji jestem w 23 tygodniu:) I powiem szczerze ze moze na początku byłąm troche przestraszona ale teraz nawet ciesze sie ze nie ma tylu badan bo w Polsce to bym chyba na zawał padła i co chwile bym sie stresowała. Miałam problemy z cisnieniem,podejrzewali astme i problemy z srcem ale pobadali mnie i jest wszystko dobrze:) i jestem przeszczęśliwa bo zostało mi 6 tygodni do odejscia na macieżyńskie:) Buziaki 👄

Jak by co to zadawajcie pytania tez postaram sie wam pomóc. Zresztą jestem wdzięczna lekarzom z tąd poniewaz chodziłąm do kliniki bo miałam problemy kobiece które utrudniały zajcie w ciąże i przy wizycie w której miałam dostac leki na wywołanie okresu pani doktor zrobiła mi jeszcze test włąśnie wtedy dowiedziałam sie ze jestem w ciąży:) czułąm sie jak bym śniała poprostu nie mogłąm uwierzyć:) A w Polsce miałam co chile jakies problemy z torbielami to później coś innego . Dla tego ufam tutejszym lekarzom :)

hej dziewczyny. Wiec tak wiem ze jestem w ciazy i jutro ide do mojej przychodni umowic sie na wizyte. Do midwife czy normalnie do mojego GP co?

Gość georginia3
czesc dziewczyny! ja rozniwz mieszkam w Uk i u mnie to juz 36 tc. W sumie tak po chinsku wszystko tu w anglii robia, do pipki nie zagladaja itp (ale tak na dobra sprawe po co mieliby zagladac? hmm ewentualnie chyba zeby dlugosc szyjki sprawdzic, ale ja sie na tym nie znam:o ). Ze szpitala mam nadzieje jak najszybciej wyjsc bo boje sie zarazkow po brudnych murzynkach i smierdzacych hinduskach. Nie to, ze jestem rasistka, tzn moge siedziec kolo takiej w autobusie ale napewno nie w szpitalu i do tego z malym dzidziusiem ktory wszystko szybko lapie. Jak macie jakies pytania pytajcie ja cala ciaze tu jestem to moze cos podpowiem.

Gość georginia3
sliwencja1 do połoznej na wizyte sie umow.

Gość georginia3
Menia21 ja pojutrze ide ostatni dzien do pracy... w sumie to z tym macierzynskim czekalam prawie do ostatniej chwili, bo pozniej bede zawsze o te pare tygodni wiecej z dzidzia.

sliwencja1 najpierw idziesz do gp na rozmowe zazwyczaj o tym ze jestes w ciazy wieza ci na słowo ( czasem badanie moczu) jak miałas wczesniej jakies problemy z nerkami czy tarczyca to od razu o tym powiedz wypełniaja ci folder i go dostajesz czasem na pierwszym spotkaniu czasem u położnej i wlasnie po wizycie u gp zostajesz umuwiona do połoznej tak to było u mnie

w ten folder wlasnie sa wpisywane problemy wczesniejsze i potem jak przebiega ciaza i wszystkie badania i nosisz go ze soba na kazda wizyte :)

Gość powiecie mi.p
ale przy porodzie Ci go zabiora i juz nie oddadzą :( a szkoda bo fajna pamiata jest taki folder.