Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niecierpliwa________

nie wytrzymam robię test!!!

Polecane posty

Dziękuję Misiowa! ja trzymam kciuki również za Ciebie . I za pozostałe staraczki:):):):):):)

to ja inaczej niecierpliwa________ :P:P zdemaskowałam się hihihi tak tak tak to ja chce zrobić test:):)

Gość misiowa123
u mnie plemniczek pewnie jeszcze w drodze:D haha:Doby trafil;)

Wiem doskonale jak trudno wytrzymać, ale ja bym nie robiła testu jeszcze, jest stanowczo za wcześnie. I to wieczorem. Powinno robić się rano, zaraz jak się obudzisz. Tylko się rozczarujesz, naprawdę. Ja to znam, teraz znów czekam, dzis 27 dzień cyklu, jutro dzień decydujący, bo owulkę miałam w nocy z 11 na 12 listopada, czyli w sumie 13 dnia cyklu, a że stała jest druga część cyklu to 13 plus 14 daje 27 - więc jutro powinna być @, czego wcale nie chcę, ale jestem realistką :) Jak jej nie dostanę, to i tak będę czekać dalej, bo zawsze może się coś przesunąć :) Mogę czekać z Tobą ile bądź, nauczyłam się cierpliwości niecierpliwa, więc nie rób testu jeszcze, bo się tylko rozczarujesz, nie sądzę, żeby wyszedł, pozdrawiam :)

Werwa - masz racje, teraz uświadomiłam sobie że nie ma sensu robić testu wieczorem.. Więc nici z testu na tą chwilę... Postaram się wytrzymać ile się tylko da.. może ochłonę z tych emocji.. Ja trzymam kciuki za Ciebie żeby jednak nie było jutro@!!!! Dziękuje :)

Gość misiowa123
no tak, tez mysle ze w tym przypadku to za wczesnie na test, ale nie ma znaczenia, czy zrobi sie go rano czy po poludniu, bo dzisiejsze testy sa bardzo czule i wykrywaja nawet najmniejsza ilosc hormonow ciazowych - co najwyzej druga kreseczka jest slabo widoczna;)

Kochana, w końcu się uda, ale muszę powiedzieć, że ten Twój śluz to brzmi obiecująco... U mnie oprócz bólu piersi, raz większego, raz mniejszego, takiego bardziej szczypania, bólu brzucha jak na @ to żadnych objawów nie ma. Mam nadzieję, że Tobie się udało, bo co do mnie to naprawdę nie sądzę, działaliśmy tyko raz, w nocy owulki dokładnie, minutę po tym jak nastąpiła, dosłownie, bo mnie to obudziło i ja męża też obudziłam, potem dostałam na drugi dzień zapalenia pęcherza, więc to byłby dopiero cud jakby się udało :)

Gość misiowa123
werwa powiedz robisz testy owulacyjne, czy masz inne sposoby na tak dokladne rozpoznanie owulacji?

Gość misiowa123
dzieki:)

U mnie to było dziwnie, zrobiłam test owulacyjny wieczorem tego dnia, dwie grube i tłuste krechy, więc wiedziałam, że powinna być niedługo, bolał mnie jajnik jak cholera, to mnie skłoniło do sprawdzenia, ale byliśmy oboje jacyś zmęczeni, więc najpierw zdecydowaliśmy się na lekką drzemkę, a w nocy mnie obudził krótki ból, jakby się coś we mnie napięło i pękło, tak to poczułam, więc obudziłam mego mężulka i już :) Ale czy ta jedna jedyna próba wystarczy???

my tez pierwszy cykl.. Robiłam test owulacyjny i zaraz po odczytaniu wyników działaliśmy :)

Ja się staram już 1,5 roku, jestem w trakcie badań hormonalnych, bo coś za długo to idzie. Ale muszę powiedzieć, że ten cykl był inny, ta owulka - jestem jej 100 procent pewna, nie miałam tak nigdy w życiu. Badania hormonalne robiłam w tym cyklu, w piątek podjadę po wyniki, w środę do lekarza razem z mężem (on po skierowanie) i zobaczymy co dalej. Problem polega na tym, że ja naprawdę nie sądzę, żeby się teraz udało, dlatego jestem w stanie długo czekać z testem :) Takie długie starania uczą cierpliwości, ale oby Was to ominęło, czego serdecznie życzę! Oby dla Was to było już!!!

Gość Basieńska25
witam dziewczny mnie też już korci na test, aż nie mogę wytrzymać. od poł roku staramy sie o dzidzie ale jakoś nie wychodzi. teraz jestem 7 dni po spodziewanej @, nie robię testu, ponieważ boje sie ponownego rozczarowania. od ostawienia tabletek mam nieregularne, ale w tym miesiącu piersi bola mnie już od 2 tygodni jak nigdy, no i co jakiś czas podbrzusze pobolewa.ale znajac zycie to znowu coś sobie kwręcam

Gość misiowa123
werwa - trzymam mocno kciuki i koniecznie napisz jutro co i jak:) basieńka - niekoniecznie sobie wkręcasz:) jesteś bardzo cierpliwa, ze jeszcze nie zrobilas testu, ja juz bym nie wytrzymala:):) powodzenia:)

Basieńka, rozumiem Cię, ja już wolę zobaczyć @ niż zrobić test i zobaczyć negatywny wynik. Tylko że tydzień po prawdopodobnym terminie @ to już test wyjdzie, nie ma cudów. Ważne kiedy dni płodne były, kiedy działaliście, po dwóch tygodniach od działań test wyjdzie, ale wiem, że nie chcesz robić, bo ja też bym się bała :) Rozumiem Cię doskonale

Gość millooo
a tak mniej wiecej po ilu dniach od zaplodnienia moze mi ten test pokazac ze jednak jest ciaza bo ja zrobilam juz dwa . termin @ dzis. wszystkie objawy wskazuja na ciaze a ciagle na tescie jedna kreska:(

Basieńka, zrób test, lepiej wiedzieć, bo jeśli negatyw, to na pewno nie jesteś w ciąży i jeśli @ dalej nie będzie to pora na badania. Ja poprzedni cykl miałam masakrę, bez żadnych zmian cały cykl, @ spóźniona o tydzień, wylądowałam u lekarza, bo w połowie cyklu miałam brunatną wydzielinę, strasznie mnie to przestraszyło, oznacza to kłopoty hormonalne, dlatego robię teraz badania. Lepiej zrób test i jakby co to marsz do lekarza, szkoda czasu, wiem co mówię.

milooo, może być za małe stężenie hormonu hcg, który się pojawia u kobiet w ciąży. Jeśli @ się nie pojawi, zrób test za kilka dni, rano. Organizm czasem płata figle, bo wysyła sygnały na ciążę, a wcale w niej nie jesteśmy, dlatego o objawach ciążowych przed terminem @ mówi się subiektywne, bo mogą one być spowodowane @ lub ciążą.

Gość Basieńska25
no wlaśnie że mu mnie jest problem z regularnymi @, praktycznie co miesiąc inaczej, mniej więcej wiem kiedy mam owulkę, ale jak zawsze jest to i tak poźniej nici z tego

miloooo, możesz jeszcze zrobić test z krwi w laboratorium jeśli chcesz być 100% pewna. Trzymam kciuki.

Gość millooo
to czekanie jest dobijające juz mam dość . minęło juz 14 dni od zcasu kiedy miało dojść do zapłodnienia . testy robiłam rano. ja juz spac nie moge przez to czekanie...:(

Basieńka, próbowałaś testów owulacyjnych? @ pojawia się jakieś 14 dni po owulce, jest to względnie stała liczba, jeśli jesteś w stanie ustalić owulkę to już wiesz, kiedy @ będzie. Jak bardzo masz nieregularne cykle? co ile dni?

Gość renu multi plus
dziewczyny słuchajcie co o tym myslicie?! otoz bardzo bola mnie jajniki kluja mnie strasznie piersi tez,robiłam tydzien temu w piatek test ale wyszła jedna kreseczka,okres dostałam w poniedzialek popołudniu ale skonczyl sie nastepnego dnia i caly czas kłuja mnie te jajniki,mam nadzieje ze to ciaza jak myslicie??

Gość Basieńska25
wiem wiem,ze powinnam ale jakoś wątpie jak zawsze że i tak nic z tego. poczekam z 5 dni i jak nie dostanę @ to pójdę po test. no i wszystkim rowniez życze te 2 kreseczki

Gość millooo
a to wogóle mozliwe zeby dwa testy sie pomyliły???