Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zuzameduza

dziewczyny polećcie mi książkę

Polecane posty

Gość zainteresowanamama
up

hej :) mogę coś polecić, bo uwielbiam ksiazki :D Ale zalezy kto co lubi. \'dom nad rozlewiskiem\' - czytałam, dobra lekka i przyjemna lektura. Ale polecam też: \'ONO\' i \'Poczwarkę\' Terakowskiej Romy Ligockiej \'Tylko ja sama\', \'Dziewczynka w czerwonym płaszczyku\' Danny Scheinmann \'Niezwykłe akty prawdziwej miłości\' - wbrew temu co mowi tytuł to żadne romansidło, ksiazka ta zrobiła na mnie wielkie wrażenie - miłość pokazana oczamia 20latka i starszego mężczyzny zesłanego na Sybir. Rzecz dzieje się na początku i końcu 19 wieku. Katarzyna Krenz \'W ogrodzie Mirandy\' ogólnie z \'cięższej\' literatury polecam ksiązki Steinbecka np. \'Grona gniewu\', Faulknera \'światłość w sierpniu\' Irving Stone \'Pasja życia\' - bardzo dobra ksiązka, opisuje życie van Gogha Polecam też moją ulubioną Poświatowską w prozie, czyli \'Opowieść dla przyjaciela\' Lekkie ksiazki to Krystyny Nepomuckiej, szczególnie seria typu\' Miłość niedoskonała\', \'Rozwód doskonały\' ... itd. śmieszne i zabawne. Póki co tyle :D jak mi się coś przypomni to napiszę. Przy okazji dziękuję innym za podrzucone tytuły :D

Zapomnialam: teraz czytam ksiązkę Franka McCourt'a 'Prochy Angeli' (kiedyś tytuł tej ksiazki to 'Popiół i żar') - Historia ubogiej irlandzkiej rodziny. Piękna ksiązka! REWELACJA

Polecam: Cień wiatru - Carlos-Ruiz-Zafon Piąte dziecko, Doris Lessing Schiza -Paulina Grych