Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ccekin

Ciąża to czy nie?????????????

Polecane posty

Witam wszystkie Kafeteriuszki. Mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto mi pomoże... Otóż okres zawsze mialam regularny 29-30dni, w 14,15,16 dniu cyklu uprawiałam sex z moim partnerem bez zabezpieczenia (stosunek przerywany, NIE MA MOWY zeby coś się z niego uroniło, no chyba że płyn preejak.) Dzis jest 36 dzien a okresu nie ma... Zrobiłam dwa testy- wyszły negatywnie. Dodam że cały czas lekko pobolewa mnie brzuch (tak jak na okres) i kłucie w podbrzuszu jajnikach nie daje mi spokoju... Pojawił się też mleczny śluz w sporej ilości i zgaga. Przeczytałam sporo na ten temat na kafetrii ale nie mogę żadnego opisanego przypadku zidentyfikować z moim. Proszę MĄDRE Kobiety o opinie-ciąża to czy nie?? Jakie są szanse?

Gość kinia-
witaj ccekin sprobuj zrobic test jeszce raz ja mialam bardzo podobne objawy do twoich zrobilam test i wyszedl pozytywnie...jesli masz jakies watpliwosci proponuje wybrac sie do lekarza on potwierdz albo wykluczy ciaze;-)powodzenia

-Kinia a po ilu dniach zrobiłaś test i wynik wyszedł pozytywny? Ja robiłam 3 i 5 dnia spoźnienia dodam że robiłam PRE-TEST.

Gość po takim czasie
test jes wiarygodny, no chyba, ze od stosunku mineło mniej niż 2 tygodnie. Ale jesli minęło wiecej, to raczej nie ejstes w ciąży, tym bardziej,z ę robiłaś dwa testy to już w ogóle się uspokoj:)

Gość popica
Mi to na ciaze wyglada.... rano na usg

Minęło ok.3 tygdoni. I generalnie mam te objawy o których napisałam ale nie wiem czy odczytywać je jako objawy ciąży czy po prostu zbieg okoliczności... Dziękuję Wam za wypowiedzi:)

Gość kinia-
ja tez robilma pre test on jest raczej wiarygodny....takze byc moze te objawy sa zbiegiem okolicznosci;-)))ale ja bym poszla uspokoic sumienie do lekarza....

Gość Vaniliowaaa
zgagę można mieć na codzień to akurat moglaś sobie wmówić, natomiast ból jajników owszem może oznaczać ciążę, ale nie musi, miałam to samo co ty tyle ze nie ryzykowalam w kwestii zabezpieczenia...:P - strach przed ciążą przez ból podbrzusza i jajników, 2 negatywne testy, dostałam w końcu okres i lada dzień pomykam do lekarza z jajnikami jeżeli masz coś z jajnikami to może to spowodować że okres się spóźni albo i wogóle nie pojawi najlepiej idź do lekarza

Na staraczkach są masy dziewczyn, którym test nawet po tygodniu nie wskazywał ciąży, a w niej już były. Lekarz na tym etapie, też jednoznacznie nie stwierdzi ciąży. Jedynym słusznym wyjściem jest zrobienie testu ciążowego w labolatorium. Będziesz wiedziała na 100%. Pobolewania podbrzusza często występują na początku ciąży. Moim zdaniem szanse na ciaże masz marne, ale jednak są. Powinnaś moim zdaniem zrobić ten test w lab - tam nie ma mowy o pomyłce.

PRE-TEST z tego co pamiętam ma czułość 25, a nie 10, więc jego wiarygodność jest niesty mniejsza... nie sądze, że to ciąża, ale upewnij się, wyniki możesz odebrać tego samego dnia

Nie wiem co o tym myśleć, od kilku dni źle się czuję, nie mam apetytu, dziś wieczorem zwymiotowałam... co nie zdarza mi się praktycznie nigdy (nawet jak zjem coś nie świeżego). Cały czas mam nudności i coś mi się ,odbija\". Jutro pójdę do laboratorium i zbadam krew pod kątem ewentualnej ciąży. Albo mam urojenia albo już jutro będę przyjmowała od Was gratulacje...

siła urojeń jest potężna. Ja kilka razy sobie wmawiałam ciąże, a jak w końcu w niej byłam to żadnych objawów nie miałam:-) Labolatorium da Ci pewną odpowiedź. Daj znać co i jak:-)

zrób krew w laboratorium i będziesz miała pewność my się staraliśmy i testy nic nie wykazywały przez 2 miesiące, jak zaszłam do gina to okazało się, że byłam w 8 tygodniu ciąży także ja testom nie wierzę, ale każdy jest inny

Postanowione! jutro idę na badanie krwi. Nie mam o tym pojęcia dlatego na pewno podzielę się z Wami wynikiem i poproszę o pomoc w interpretacji....

No i d****... Z testów BETA na dziś nici... Poszłam do przychodni o 10:20 i co? Okazało się że badania krwi wykonywane są TYLKO do 10... Generalnie nie wiem czemu się dziwie bo przecież o tym wiedziałam tylko w zamieszaniu i zdezorientowaniu nie skojarzyłam faktów. Na pocieszenie kupilam sobie test ciążowy ale innej firmy, niejaki UNITEST, oczywiscie wynik wyszedł negatywny. 3 testy negatywne a okresu 8 dzień nie ma... Jakiś czas temu po stosunku złapał mnie taki ból podbrzusza że zgiełam się na dobrych parę minut i nie mogłam się wyprostować, co więcej innym razem wystąpiło krwawienie tuż po. Nie wiem już co o tym wszystkim myśleć, jedne fakty zaprzeczają drugim...

Gość Moniśkaaaa
ciąża pozamaciczna?

hej, wiesz co, ja miałam bardzo podobnie, też mnie te przeklęte bóle łapałty, na dziś dzień podobno nie mam unaczynionego jajnika, czekam jeszcze na specjalistyczne badanie, prawdopodobnie ide na zabieg usunięcia jajnika..

tak, nie miałam okresu około 40 dni, ale nie życzę Ci takich przygód jak ja miałam.., po zatym, nie sądzę, żebyś była w ciąży, ja też różne rzeczy odstawiałam z facetem, ale zawsze było wszytsko oki:)daj znać jak badania

W poniedziałek zrobię OSTATNI test, tym razem z porannego moczu a nie tak jak dotychczas w środku dnia, jeśli wyjdzie negatywny to z ULGĄ pójdę do lekarza doszukiwać się jakiś schorzeń. Ania 1986 mam nadzieję że ominął Cię nieprzyjemne zabiegi i wszystko rozejdzie się po kościach... :)

Hej. Pisze tutaj ponieważ 14.04.08 poroniłam i od tej pory staramy sie z mężem o dziecko. Współzyliśmy 23.11.08 a ostatnia miesiączke miałam 06.11.08, cykle mam 32 dniowe.Zastanawiam sie nawet czy moge byc w ciazy, bo zauwazylam u siebie pewne objawy: bolesnośc piersi, bole w podbrzuszu i kłucie w jajnikach, zmeczenie i sennosc oraz podwyzszona temperatura 37 stopni. Myslicie ze tym razem nam sie udalo?? sama nie wiem co myslec nie chce sie nie potrzebnie nakrecac..

ccekin, dzięki bardzo, mam nadzieje, że diagnoza się nie potwierdzi. Daj znac jak poszło..pozdrawiam !!

Malinka_23 , czemu miałabyś nie być.. najlepiej poczekać do terminu spodziewanej miesiaczki i zrobić test:) no chyba, ze z krwi, on szybciej powie prawde:) powodzenia

Malinka_23 napewno się uda! Jeśli nie teraz to za miesiąc, ale uda się:) Przez weekend robię sobie ,,przerwę\" z moją domniemaną ciążą (szkoła kolokwia, generalnie brak czasu). ALe nie zmienia to faktu że mam 39 dzień cyklu a okresu brak... ciągle mnie nudzi, mam wrażenie że zwymiotuje... Ale może to ze stresu? Generalnie ostateczny wynik przyjmę taki jaki jest ale odetchnęłabym z ulgą na wiadomość że to nie ciąża... Nie jesteśmy jeszcze z moim J. na tyle samodzielni finansowo żeby zakładać rodzinę i mieć dziecko... Pozdrawiam Was:)

No i stało się- dostałam przed chwilą @! Dziwny wprawdzie wale @ to @... Cieszę się i oddycham z ulgą... :))