Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2pac22

Problemy ze skórą na twarzy

Polecane posty

Gość 2pac22

Witam Jestem nowa osobą na forum i pozdrawiam wszystkich jego użytkowników.Od 2 - 3 lat mam problem ze skóra na twarzy.Opisze wszystkie objawy może jest ktoś, kto ma podobne problemy. Skóra na twarzy strasznie mi się przetłuszcza szczególnie w strefie T ale we wszystkich innych miejscach tez jest tłusta do tego stopnia ze aż jest cała mokra.Jakby tego było mało to jest tez strasznie wrażliwa na wszelkiego rodzaju toniki, żele i inne tego typu preparaty nawet WODĘ!! co już dla mnie jest trochę chore.... Po umyciu skóry, mija godzina czasu i już skóra jest cała mokra.Do tego pojawiają mi się czasami wielkie gule tak jakby pryszcze ale podskórne.Skóra non stop mnie piecze i jest podrażniona a dodam, że od 2 tygodni nie myłem jej żadnym kosmetykiem tylko oczyszczam papierem ręcznikowym . Skóra także się łuszczy, szczególnie na brwiach... Byłem u kilku dermatologów, ale ...... Przepisują mi jakieś mazidła za 50 zl a one nic nie pomagają.Co mi się dzieję z ta twarzą??????

Gość ailemasz
lat??? i jaka diete preferujesz?

Gość zbadaj tarczycę
rozumiem, że jesteś mężczyzną? Polecam zbadanie hormonów tarczycy na początek. A co konkretnie używałeś? Jakich kosmetyków i leków, napisz konkretne nazwy.

Gość ailemasz
niewiem co Ci mowili lekarze ale duzo wspolnego moze miec dieta, moze mniej miesa, mniej chemii, mniej przetworzonych tluszczy..., wiecej witamin? btw moja kolezanka miala cos powiedzmy podobnego przemywala twarz jakimis naparami z ziol... rumianek zdaje sie i jeszcze jest mydelko siarkowe ktore tez bardzo dobrze wplywa na skore, i tak jak sie dopatruje w Twoim nicku masz 22 na karku moze to kwestia dojzewania i chormonow.

Gość 97598w7548782hb
kup sobie w aptece mleczko nawilżające dardia z zawartością mocznika..to powinno Ci pomóc..mi pomogło, ale powinieneś także zbadać sobie krew pod kątem hormonów. pozdro

Gość lolka ta od bolka
moze spróbuj myc skore twarzy platkami owsianymi? zalewalo sie platki wrzaca woda i sie mylo, rumanek pewnie tez by pomogl