Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szanta

urodziny - pomysly

Polecane posty

hej mamusie - szukam natchnienia na zorganizowanie przyjecia urodzinowego dla 2-latki i 4-latka, zaproszonej dzieciarni bedzie 6 do 8 osob (czyli maksymalnie 10 dzieci) (jak to pisze robi mi sie slabo...). Wiadomo, ze beda wszystkie zabawki w akcji, ale jak by to zorganizowac zeby byly tez zabawy wspolne dzieciakow (i jakie???)? Prosze podziecie sie doswiadczeniami i pomyslami.

Gość hophop
upup

Gość rrrrrrrrrtttttttt
różne gry i zabawy.Mogą być takie rzedszkolne: baloniku mój malutki,stary niedżwiedź,mam chusteczkę itp Możecie mieć wielki arkusz papieru i kredki i na jednej str każdy malować od swojego końca jakieś np zwierzątko żeby wyszło zoo albo inny temat.A na drugiej str. portret solenizanta:) Każdy musi coś domalować.Ty wszystkim sterujesz oczywiście.Starszaki malują coś trudniejszego maluchy np oko;) potem robisz z papieru 10 kulek takich sporych i bierzesz kosz i rzuty z linii:) kto więcej trafi. ogólnie ci powiem,że jak zapraszasz taką dużą gromadę dzieci to musisz wymyślic zabawy bo inaczej ci dom rozwalą i się będa kłóciły.Troche za dużo dzieci.

hej, dzieki za odzew... Pomysly fajne, ale czy myslisz ze to powinny byc osobne zabawy jedna po drugiej, czy raczej jakos polaczone? Niestety nie widze specjalnie szansy na to zeby starsi chlopcy chcieli bawic sie w balonika ale moze stary niedzwiedz przejdzie.... A wlasnei taka mam wizje: dom rozniesiony w drobny pyl. Ale niestety obawiam sie ze mniej niz 6 nei uda sie zaprosic, z tysiaca roznych powodow... A dodatkowo jest jeszcze takie utrudnienie, ze towarzystwo jest dwujezyczne :/ tzn czesc dwujezyczna, a czesc tylko angielski....

To tylko zależy w jakim wieku będą zaproszone dzieci :) Bo cięzko zorganizować coś dla 2-4 latka tak by 10-letnie się nie zanudziło .

dzieci beda w wieku od 11 mcy (tym bym sie nie przejmowala akurat) do 5 lat, wiec mniej wiecej zblizonym. Mniej wiecej....

proponuje kupic paczke balonow i nadmuchac przed impreza,u nas nawet 13 latki mialy ubaw a i maluchy 2-letnie szalaly tylko tzreba zrobic miejsce do odbijania

Princpolo - dzieki za strone, Luska za pomysl. A moze ktos powie jeszcze jak animowac takie zabawy? wiem ze dwoch zaproszonych chlopcow generalnie w nosie ma wspolne zabawy, i dla nich jedyna rozrywka jest bieganie po domu z dzikim wrzaskiem, ale reszta mysle chetnie sie bedzie bawic - tylko jak u Was to wyglada? goscie przychodza, witamy sie - i potem co - od razu koleczko i bawimy sie? czy najpierw puscic w zabawki jak chca i dopiero jak zobacze ze sie zaczynaja nudzic to wkroczyc z zabawa? Pytania sa idiotyczne, ale prawde mowiac nie mam w sobei nic z przedszkolanki i boje sie ze sytuacja mnie przerosnie....

najpierw daj im chwile na integracje,moze wkroczyc tort a jak sie zaczna rozpierzchac kazde w inna strone to je zwolaj do koleczka i zacznij zabawe,moze rodzice zaproszonych dzieci ci troche pomoga

U mnie czy też jak idziemy do innych na dziecięce urodziny najczęściej jest tak: Oczywiście na początek życzenia i prezenty. Wszyscy razem jemu tort. Potem na ok 30 minut dorośli zajmują się sobą a maluch bawią się w swoim pokoju czym chcą iw co.Oczywiście od czasu do czasu ktoś sprawdza czy wszystko jest w porządku.Później zazwyczaj mama solenizanta prowadzi całą imprezę zabawami i każdy w niej uczestniczy! I dzieci i rodzice i wtedy jest naprawdę dużo radochy :D Oczywiście każdy kto wygra jest nagradzany lizakiem.Przegrani również dostają smakołyk by nie było nikomu smutno :)

Ok,dzieki wielkie, jakis plan zaczyna sie wylaniac. Rodzice na pewno pomoga (przynajmniej niektorzy), wiec moze nei bedzie az tak strasznie. Czyli mowicie ze tort na poczatku, a dopiero pozniej zabawa? Tu czesto na imprezy urodzinowe zabiera sie dzieciaki do kulkolandu, i tort konczy impreze....

LUŚKA28 -----A wiesz że miałam to samo Tobie wczoraj napisać :D Może mam gdzieś siostrę bliźniaczkę? :classic_cool: szanta -----U mnie w rejonie jest tort na początku :) Zazwyczaj urodzinki są w domu lub latem na ogrodzie.Mąło kogo stać by robić super party w lokalu :D