Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Darla08

Sucha skóra w ciąży-prosze o pomoc!!!!

Polecane posty

Gość Darla08

Proszę napiszcie co polecacie do smarowania skóry, szczególnie brzucha, ud, piersi w ciąży!:( Mam bardzo suchą skórę, swędzi mnie bardzo. Stosuję balsam NIVEA body /granatowa butelka/, do bardzo suchej skóry, ale nie pomaga.... i oczywiście oliwkę dla dzieci-tez nie pomaga! :(

oliwka dla dzieci, neutrogena do suchej skory ,fenial lotion, wcieraj oliwke w nie wytarte cialo po prysznicu nic nie zatrzymuje tak duzo wody w skorze jak wlasnie oliwka

Gość Darla08
dzięki za odp! Może ktos jeszcze coś podpowie...

moja dermatolog mi powiedziała, że oliwka wcale nie zatrzymuje tak dużo wody, jak się powszechnie uważa. Do bardzo suchej i atopowej skóry najlepsze są tzw. emolienty. Ja osobiście polecam emolium - polski i w umiarkowanej cenie. Używałam też SVR Xerialine, też bardzo dobry, w superpharmie często są promocja :) a np. na mnie balsam nivea to praktycznie wcale nie działa. Także kierunek -> apteka (nie drogeria, tam nic porządnego nie dostaniesz) i gwarantuję, że już po kilku zastosowaniach odczujesz ogrooomną różnicę :)

Gość Elilka 28
Powiedz teź o tym swędzeniu swojemu lekarzowi bo z tego co wiem tak się też objawiam choroba zwana cholestazą.

Stosowałam fissan na rozstępy. Niestety rozstępy pojawiły się, ale skóra była po nim bardzo tłusta i nawilżona.