Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Heniek z Lubelszczyny

Nic nie mam do Śląska ale....................

Polecane posty

jak czytam np forum Silesia na gazeta.pl mam wrażenie ,ze mieszka tam sporo oszołomów , nazywaja ludzie z poza ślaska gorolami, wmawaija sobie ze sa odrebna narodowoscia i liża dupe Niemcom (mówie o ludziach z Górnego Ślaska , na dolnym Śląsku takich zjawisk nie zaobserwowałem)

Gość a to dziwne bo ja jestem
z GŚ i Niemców nienawidze i nie czuję się lepsza od innych:D wrecz uwazam K-ce za wiochę:D

nie ougólniam ,ze wszysyc taca sa !!! ale spotkałem sie z takim przypadkami

Również jestem z GŚ uwazam Katowice za wiochę i nie znam osoby z mojego otoczenia która lubiała by Niemców! Więc coś chyba niedoinformowany jesteś Henio:-)

Gość heniek bo
w kazdym miescie znajdziesz rozne przypadki, coscie sie tak do tego slaska przyczepili :-0

A to,że innych nazywa się gorolami to tak, istnieje takie okreslenie, ale myślę że teraz jest to może takie powiedzenie, poprostu tak się zachowało i nie wyczuwam w tym nic złego, jest to forma raczej żartobliwa.

niewielka- ok to nazewnictow to sprawa regionalna i nei do tego pije w gruncie rzeczy

mimo wszytko poszywacze sa chyba ze Śląska !

"mimo wszystko zawsze marzyła mi się mała orgietka z górnikami w kopalni Halemba" A wiesz w ogole jak węgiel wygląda?

Gość Heniek z Lubelszczyny 4 real
podszywacz raczej nie wie

nie zapominaj ze na slasku mieszka mnostwo \"przesiedlencow\",ludzi zza Buga,takich jak ja:) i rzeczywiscie slazacy i przesiedlency psiocza jedni na drugich :P

na lubelszczyznie nei uzwamy takiego słowa jak "po szychcie " idioto, wymysl coś lepszego podszywie

No własnie trzabyło ten temat zacząć od tego że nie istnieje coś takiego że wszyscy i nikt....

a mnie ojciec kolegi z Mysłowic nie pozwala parkować pod swoim domem, bo nie chce, żeby stało tam auto z rejestracją SO :P

zamykamy , zbyt duzo tu oszołomów

Gość Heniek z Lubelszczyzny
jolazabrze.- nie mwóei do czarnych nicków , mówie do podszywaczy

nie byłem , ale u nas jest Majdanek :-O

Gość brak słw po prostu
to ma byc smieszne imbecylu , robisz sobie zarty z czyjejs smierci ?? gdzie sa moderatorzy !!!>??

Drogi Heniu ja też jestem ze śląska i za żadne skarby nie chciałabym mieszkać na Lubelszczyźnie a wiem coś o niej bo nawet pracę mgr o niej pisałam, więc wiem co piszę !!! a co do oszołomów to są tak jak i wszędzie

Gość brak słów po prostu
jolazabrze.- to przecież po podszywacz !!!!

zenua :-( to maiał byc powazna dyskusja z wymiana pogladó , bez zadnych debilizmów

jola -> od początku było widać co pisze Heniek a co jego podszywacz :O

Gość zaobserwowane
na slasku... mieszkam tu cale zycie i zaobserwowalam pare rzeczy: 1. Slazacy nie lubia nikogo - goroli, górali, kaszubow, scyzorykow, warszawiakow...tylko tu spotkalam sie z taka nienawiscia do wszelkich innych niz slaska spolecznosci 2. mowi sie non stop o ich goscinnosci a ja mialam kolezanke, u ktorej siedzac kilka godzin zostalam poczestowana herbata (gorzka) i tylko dlatego ze sama poprosilam, zeby mi ja zrobila, bo jadac do niej tak zmarzlam w autobusie ze juz nie moglam wytrzymac i wolalam popelnic gafe niz zamarznac na stojaco, na koniec wizyty postawila na stole stare czekoladki, ktore miala wysypane do krysztalowego naczynka odstawionego na regal (nie wiadomo ile czasu tam sie "marnowaly" ), dodam ze byla to moja bardzo dobra kolezanka, nie jakas tam znajoma, odwiedzilam ja bo urodzila dizecko i mnie zaprosila, oczywiscie przynioslam prezent dla dzidzi...to jeden z wielu przykladow "goscinnosci" 3. mowi sie nieustannie o etosi pracy na slasku..hmm...a jaki jest procent slazakow pracujacych na kopalniach?? tylko oni ciezko pracuja?? nie wydaje mi sie 4. przebywalam czesto w srodowisku, gdzie mowiono gwara - mimo ze pracowalam w urzedzie, panie nnie krepowaly sie zwracac do petentow gwara, a kiedy ktos ich nie rozumial po jego wyjsciu smialy sie z niego, ze mnie z reszta tez, tak jak moja niedoszla tesciowa - miala straszny ubaw z tego ze nie wiem o co jej chodzi i specjalnie do mnie sie tak zwracala... tylko nie mowcie ze to odosobnione przypadki...to tylko kilka przykladow, na reszte nie starczyloby miejsca na serwerze...

Gość Heniek z Lubelszczcyzny
:-(