Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podnosze poradzcie

nie wiem corobic cala czerwona piekaca swedzaca twarz

Polecane posty

Gość podnosze poradzcie

hej mam naczynkowa bardzo wrazliwa skore, odkad przyszla zima wychodze na mroz biegne do pracy tam pale w kominku jest goraca no a o 17 znowu wracam na zimno, rano sie obudzilam z czerwonymi plackami na policzkach jakby liszaje swedzi to i piecze ;/ nie wiem juz co na nia nalozyc dodam ze stosuje nawilzajaca maseczke z dermiki do oczyszczania plyn micelarny z iwostinu wode termalna i krem lipidowy na zime... moze ktos mi poradzi

Boże, znam to.Mam identyczną cerę.Jużnie wiem co robić.Próbowałam wszystkiego.I te drogie kremy, typu vichy cz loreal to już w ogóle mi nie pomagają.Ale do rzeczy.Teraz stosuję, poleciła mi kosmetyczka-serię z farmony Dermacos-mozna dostac w sklepach zielarskich, w aptekach bardzo rzadko, przynajmniej u mnie.Jest lepiej choć o dobrze to mogę zapomnieć do wiosny.A i łykam rutinoscorbin i nie myję twarzy mydłem, a żelem do cery naczynkowej.

Gość podłamana____________________
moja mama ma coś podobnego do Ciebie, zawsze gdy przychodzi jesień i zima, wiatry ma cała czerwoną twarz, piecze ją i swędzi, lekarz jej przepisuje zyrtex, pomaga ale musi brać cały czas go, próbuj smarować twarz też tłustymi kremami,żeby chroniły skórę przed wiatrem i mrozem. A tak w ogóle idź do lekarza :) powodzenia.

Farmona jak na razie jest ok. i nie jest droga.Skóra nie jest taka czerwona, nie robia mi się plamy i liszaje.Jeszcze babka mi mówiła,żeby dołożyć do tego maseczkę z wit. C, chyba z Dax Cosmetics, ale cięzko ja dostać.

Wypróbuję bo naprawdę niedrogo.Te kremy z farmony na szczęście są półtłuste więc i na dwór na razie ok.Jak będą duże mrozy to muszę pomyśleć o jakimś zimowym.

a byłaś z tym u lekarza? można iść do lekarza pierwszego kontaktu on Ci coś na pewno poradzi, to może być jakaś alergia, najwyżej odeśle Cię do dermatologa.

Iwostin to w ogóle nie dla mnie.Kupiłam kiedyś i miałam tak suchą skóre,że mogłam się dosłownie obierać.

ja nie znam za bardzo jaki krem najlepszy, ja stosuje Nivea albo po prostu bambino, jak na zime to one mi pomagają, chronią moja twarz i problemów zbytnich nie mam, moimi problemami to tylko są zajady i liszaje :o

Sa różne, neutrogena jest ok.Dla mnie najlepszy byl kiedyś taki krem z firmy soraya.Nazywał się seria zimowa.Był rewelacyjny.I cholera gdzieś zniknął.Byłam juz w 10 drogeriach i aptekach i nic.

podłamana-na zajady plecam witaminę b2 albo po prostu zwyłe drożdze, zalewane gorącą woda lub mlekiem.zajady robia sie z braku wit. b2(żółte)czerwona to b compositum i nie pomoże.

Idż do zielarskiego coś Ci na pewno doradzą.Nie jest drogo.Ta farmona kosztuje ok.15 zł za krem.

do podłamanej-a liszaje też mogą Ci sie robić od Nivei.Teraz nie polecam, nivea ma dużo wody, a jak teraz jest zimno to niedobrze.

Sama multiwitamina to za malo.Kup B2.Dwa dni i po problemie.Wypróbowałam na sobie i teraz wszystkim polecam.

Znam ten bol az zbyt dobrze Zdarza mi sie to własnie jak na dworze jest wietrznie a w domu ciepło i sucho miałam to tydzien temu wykurowałam sie kremem Bephanten plus POlecam dostepny jest tez lotion Bephanten ktory ma fajna lekką konsystencje

Noctua-dzięki wypróbuje, ja kupiłam do tego jeszcze b6 bo czytałam,ze też na to pomaga.

http://www.domzdrowia.pl/28697,bepanthen-lotion-2-5-lotio-200-ml.html juz nie nakładam bo juz jest ok szybko mi pomogł dwa dni to stosowałam wiem jak ci z tym zle ja byłam az spuchnieta na twarzy i tak mnie piekło sciagało ze miałam ochote włozyc głowe do lodówki pedz do apteki z doswiadczenia ci powiem ---nie stosuj poki co zadnych kosmetykow do czasu wygojenia ja mam b. suchą i wrazliwa cere niespotykanie wrecz sucha ten specyfik mozna kupic jako lotion ,masc lub krem ja stosowałam dwa razy krem dwa razy lotion i" po zawodach"teraz mamam dziub jak pupa niemowlaczka :D

Ja tez wypróbuję.Tez mam mega suchą skórę i do tego naczynkową.Dzięki wielkie:*

moim problemem jest cera mega Turbo sucha i w dodatku mega TURBO !!!!!! wrazliwa :D jestem pewna ze ci pomoze skoro mi pomogł uwierz ze stosowałam juz wszystko kilka lat temu byłam nawet u dermatolga z tym i wszystko co mi przepisał szczypało i piekło jak diabli wygladałam jak poparzona a bephanten jesł dla malenkich dzieci głownie wiec jest barrdzo delikatny jest rewelacyjny juz teraz zawsze bede go miec w pogotowiu

Rozumiem Cie doskonale.Zaraz po prcy lece kupić i posmaruje jak tylko bedę w domu.DZIĘKI.

Tez chodzilam do dermatologa, najpierw na NFZ potem prywatnie na koszt brata:) I NIC.Dałam sobie spokój, nic mi nie pomogli, a od mrożenia naczynek to prawie mi zostały blizny, a naczynka i tak są.:(

Napiszę,jeszcze raz wielkie dzięki.Byłam juz na stronie, ale muszę poczekać do świąt i zażyczyć sobie na prezent, bo teraz nie wydolę z kasą.

ja uzywam serii A czyli tej do cery wrazliwej ale poki co nie stosuj tego!!Teraz tylko bephanten ci moze pomóc na taka podrazniona nawet pharmaceris mnie piekło ,szczypało i Bog wie co jeszcze na sama mysl mnie piecze brrrrrrrr

Mi tak tydzien temu gęba spuchła ze az porobiły mi sie worki pod oczami strasznie łzawiłam i miałam stan podgoraczkowy KOSZMAR! Mnie najczesciej to spotyka jesienia ,zima jak wieje i czasem na wiosne jak sie robi na dworze bardzo ciepło ale teraz juz mi to nie straszne bo wreszcie znalazłam antidotum :)

Spróbuję, bo uzywałm juz chyba wszystkiego.Byle do marca, wtedy jest lepiej.