Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiutka3

kolejna troska młodej mamy /

Polecane posty

dziewczyny mieszkam na 4 piętrze bez windy, mąż pracuje, jestem uwiązana w domu bo nie wiem jak znosić i wnosić wózek... odpada zostawianie na dole bo na klatce stoi często dużo młodzieży i boję się że mogą opluć lub podrzeć wiecie jak to jest... piwnicy nie mamy... a przecież nie wniose najpierw dziecka i nie zostawie go samego w domu żeby lecieć na dół po wózek... Jak Wy sobie radziłyście? już nie byłam kilka dni na spacerze z małym bo mąż pracuje do 18.00 jak wraca to już jest ciemno... do tego jestem po porodzie z krowtokiem i też tak za bardzo dźwigać nie mogę...

probuj go tachac na gore jakos, nie masz wyjscia:( jak masz zaprzyjaznionych sasiadow na parterze, to popros o pomoc, przypilnowanie malego dopoki nie wniesiesz wozka. a na dole w bloku nie ma zadnej wozkowni czy innego pomieszczenia, ktore by sie nadawalo na \"garaz\"? przeciez musi byc cos takiego:O

Mam to samo tylko z trzeciego piętra. Z tym, że ja bardzo często jak wychodzę na spacer to nie sama tylko z koleżanką i ona przychodzi odpowiednio wcześnie i mi pomaga znosić. A jak nie to wołam sąsiada żeby mi zniósł:)

Ja nie wyobrażam sobie siedzieć tyle w domu. Zostawianie wózka na dole kończyło się wygłupami gówniarzy czyli;i nawrzucali ziemi,wysmaro2aliketchupem itd. Wkładałam małego do wózka i po mału schodek po schodki znosiłam.Nie kiedy pomogła sąsiadka.

Zostawiam stelaż, wnoszę tylko gondole z dzieckiem. Moje dzieci mają 3 lata jedno i 3 miesiące drugie-jak potrzebuję coś wnieść z dołu, zostawiam je w domu, zamykam małą w pokoju i starszemu synkowi nie pozwalam tam wchodzic. Ale on zawsze był grzeczny.

są sąsiedzi ale na parterze same dziadki a jak raz poprosiłam młodego chłopaka to powiedział że się śpieszy... musiałam zostawić na dole dopóki mąż wrócił i dopiero przyniósł do domu ale boję się że któregoś dnia nie będzie po co wracać :) ehhh no co za pech... na koleżanki niestety nie mam co liczyć..

a masz balkon? jesli tak to wystawiaj dziecko na balkon w wózku jezeli nie ubieraj dziecko jak na spacer i otwórz okno niech sie wietrzy ... ja tak robie przynajmniej .. nie zawsze moge pojsc na spacer z mała zatem znalazłam inne rozwiazanie

Gość mama malej...
no fakt, to jest problem, dobrze ze nie mieszkam w bloku.. jak czasem mi sie zdarzalo w rodzicow w bloku byc pare dni, to robilismy tak, ze tata rano o 7 mej przed praca znosil mi wozek bez gondoli, a jak chcialam isc na spacer to tylko bralam mala w gondoli i juz, a jak wracal o 16 tej to mi go wnosil do gory :)

tak jak pszczola5 napisala - odepnij gondole z dzieckiem i wynies na gore, a potem lec po wozek. nic sie dziecku w gondolce nie stanie jak polezy samo przez minute. a i ty bedziesz miala rozlozony ciezar na raty.

Gość mysliwy w lesie
Na jakies spacerki to mozesz sobie chuste albo nosidelko kupic. Gorzej jak musisz duze zakupy zrobic, ale wlasnie o takie cos mozesz meza poprosic.

Gość dziumdziulaczek
dziecku nic nie bedzie jak sobie p[osiedzi samo chwile, jak nauczysz je ze jestes na kazde zadanie to nawet nie bedziesz miala jak do ubikacji wyjsc bo juz bedzie lament. ja niestety tak zrobilam i przez pierwsze 2 miesiace bobasa na rekach musialam nosic pewnie z 10 godz na dobe