Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wreszcie pracujaca

jak do pracy powinna sie ubierac sekretarka?

Polecane posty

Gość wreszcie pracujaca

Gość obowiązkowo szpilki
mini, duży dekolt w koronkowej bluzeczce :D

Gość wreszcie pracujaca
serio pytam mini w takie zimno????

Gość obowiązkowo szpilki
no chyba nie będziesz sekretarzyć na wolnym powietrzu? ;)

zadne mini, dekolty i koronkowe bluzki. seketerka jest wizytowka firmy,bardzo czesto pierwszy kontakt z firma jest w sekeretariacie. sekertarka musi sie ubierac,skromnie, elegncko z gustem. kolory stonowane

elegancko i skromnie. bluzka z kołnierzykiem, spodnie \'na kant\' lub spódnica, może być żakiet. Zimową porą ładnie tez mogą się prezentować golfy z odpowiednimi dodatkami (korale)

Gość wreszcie pracujaca
a bluzka koniecznie musi byc biala?

16:18 [zgłoś do usunięcia] Maskopatol (maskopatologia@gmail.com) tak, zeby jak najszybciej moc sie rozebrac i bardzo szybko ubrac stopka sropka 16:18 [zgłoś do usunięcia] nie wyobrażam sobie żeby sekretarka chodziła w czyms dłuzszym niz spódniczka do połowy uda, mozesz sie przebierac po przyjsciu do pracy. miałem kilka sekretarek i wszystkie tak chodziły ubrane - ciekawa jestem jaki rodzaj to firmy:P

Gość gfgfdg
niekoniecznie...

Gość obowiązkowo szpilki
skąd :D Koronki wygladają ładnie czarne, a znóe jeśli przezroczysta to najlepiej czerwona

wlasnie tak jak to opisuje - 16:2 pseudonim artystyczny elegancko i skromnie. bluzka z kołnierzykiem, spodnie 'na kant' lub spódnica, może być żakiet. Zimową porą ładnie tez mogą się prezentować golfy z odpowiednimi dodatkami (korale) bluzka nie musi byc biala,moga byuc inne kolory tylko nie krzykliwe typu:wsciekly zolty,czerwony, zielony

Nie, bluzka może być w innym kolorze, byle nie we wściekły kwiatkowy wzorek, ale zawsze dopasowana kolorem i stylem do reszty; jak spodnie - to najlepiej koszulowa. Jak spódnica - uwaga, żadne falbany, rozporki do...- to może być dowolniejsza, tylko nie przezroczysta i nie tiulowe żaboty. Sekretarka najczęściej winna chodzić w kostiumie lub garniturze. Porządnie uczesana, dyskretnie umalowana, tipsy won albo krótkie, biżuteria minimalna

Gość najprosciej zapytać szefa
pierwszego dnia: czy ma pan jakies oczekiwania co do mojego ubioru?

Myślę, że jeżeli jest to poważne stanowisko sekretarki to schludny i elegancki strój będzie najbardziej odpowiedni. Z resztą według mnie to nie wygląd tylko umiejętności interpersonalne i organizacyjne się najbardziej liczą. Lepiej zainwestować w jakiś szkolenie podwyższające kwalifikacje - by mądrze poprowadzić swoją ścieżką kariery, coś w tym stylu: http://www.mayagency.com.pl/mindmapping.html