Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sono marta

mam takie malutkie marzenie

Polecane posty

Gość sono marta

w te wakacje bylam we wloszech w pracy, poznalam podstawy jezyka, teraz chodze prywatnie na kurs jestem na IV roku studiow czy da sie jakos wyjechac do wloch, jakies stypendium itp? wiecie cos moze w tym temacie?

Gość kikoo
jedz na erasmusa wybierasz panstwo, miasto i vai via

Gość sono marta
ale jestescie wulgarni;/ otoz wlosi mi sie nie podobaja, wole polakow chce wyjechac i juz na erasmusa juz za pozno, zreszta nieo erasmus mi chodzi chce opanowac dobrze jezyk wloski, zeby pozniej pracowac w tym kieruku w polsce, np w jakiejsc firmie itp moze lepiej zainwestowac w kurs pilota i wyjechac jako rezydent?

Gość czysta bradaska
No i wlasnie takie sa fora internetowe ktorych ja nie nawidze i wlasciwie nie wiem po co tu wchodze... Dziewczyna pisze normalnie a nasze "super" spoleczenstwo ja tylko obraza. Wlasnie pokazujecie jaki macie niski iloraz inteligencji oraz ze nasz narod niestety nie jest tolerancyjny:( Moja mala rada ------> nie masz nic do powiedzenia??? to sie nie udzielaj!!!!!!!!!!!!!!!!!

Możesz spróbować na piątym roku na semestr na erasmusa albo sama załatw sobie roczny pobyt na innej uczelni. Moja kumpela w tym roku pojechała do Hiszpanii, sama sobie załatwiła. Pisała z uczelniami, znalazła taką, która chciała ją przyjąć. Tutaj bierzesz dziekankę i sruuu... nie ma Cię;) Tam oczywiście musisz się sama utrzymać, ale to możesz po prostu na miejscu pracować w jakimś barze czy gdzieś, a do czasu wyjazdu podszkolić się w języku.

Gość czysta brudaska
No ale sorry, ta dziewczyna nic ci nie zrobila wiec jej nie musisz obrazac!

Gość sono marta
dzieki dziewczyny:* moze jest tu ktos kto pracuje jako rezydent we wloszech? tak sobie mysle zeby po studiach wyjechac wlasnie w tym charakterze, opanowac perfect jezyk, a pozniej poszukac dobrej pracy w polsce ze znjomoscia jeyka, albo tam we wloszech sie jakos zaczepic niestety nie stac mnie nawyjazd typu erasmus albo studia dla obcokrajowcow w italii bo nie czarujmy sie zycie tam kosztuje mi zalezy zeby studia w polsce skonczyc jak najszybciej, a pozniej nie mam pomyslu na zycie niestety... moze to glupie ze juz planuje, ale boje sie tego co bedzie po studiach

Głupie, że planujesz? Skoro jesteś na IV roku tzn, że chwila moment i będziesz po studiach. Czas na planowanie właśnie się zaczął... Wyjeżdżając na erasmusa dostajesz jakieś tam stypendium. Mie wiem, jakie to są kwoty, bo sie nie interesowałam. Może nie starczać w 100%, ale jakaś podstawa na życie już jest. A resztę można zarobić.

Gość sono marta
na Vtym roku pisze sie prace a nie wyjezdza takie jest moje zdanie jak Bog da wyjade znow w wakcje do wloch ale co potem?

taaa... już widzę, jak będziesz cały piąty rok siedzieć nad pracą...;) Na piątym roku się baluje, moja droga;)

Gość dyrek
wypierdalaj i nigdy tu nie wracaj!