Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanietakiemam

czy niemiecki jest duzo trudniejszy od angielskiego

Polecane posty

Gość fdgdgdg
to logiczne ze niemiecki jest trudniejszy kazdy (chociaz z tego co tu widze nie kazdy) normalny ci to powie, wystarczy pomyslec, ale jak ktos sie nie uczył tych 2uch jezyków naraz to potem pierdzieli farmazony ze to angol jest trudnieszy i takie tam, ja nie cierpie angielskiego to paskudny jezyk, a niemieckiego szybko sie ucze

Gość ja to samo
wiesz, moze dla kazdego coinnego jest trudniejsze;] tylko, ja nie lubie niemcow i do niemiec jechac to bym nie chciala, a jednak wyjazd jest fajny w nauce, nie wiem, slyszalam, ze zeby dobrze gadac po niemiecku, to tzreba naprawde duzo gadac z kims kto zna.

Gość ja to samo
wiecie dziewczyny, ja sie wstydze tego,z e nie znam angielskiego:O chcialabym znac bo tez wydaje mi sie ltawiejszy, bardziej dostepny, ale za cholere nie moge tego spaietac wszystkiego, jakos nie ogarniam tego jezyka:O shit.

\"niemiecka gramatyka jest bardziej logiczna niż angielska a poza tym nie ma problemów z wymową jak to nieraz ma miejsce w angielskim gdy zastanawiamy sie jak dane słowo przeczytac.\" nie ma problemow z wymowa po niemiecku? a z angielskim jest? niemiecki sie trudniej wymawia niz angielski przeciez...

Gość tu chyba nie chodzi o wymowę
ale o to jak przeczytac dany wyraz - w niemieckim sa określone zasady co do tego i nie ma z tym problemów z angielskim różnie bywa.

Gość jesli chodzi o niemiecki to
wlasnie przeraza mnie ta wymowa, mozna sobie jezyk polamac na niektorych wyrazach a i trudno zapamietac takie dlugie slowa

w angielskim tez jest okreslone jak sie co wymawia... przesadzasz. a ciezsza wymowe ma niemiecki wlasnie, do tego sa umlauty...

Gość 2114G
Dla mnie niemiecki to jakaś katorga ucze sie go 6-sty rok i umiem moze z 20 słowek .

Gość oba jezyki
mozna powiedziec ze znam. najpierw uczylam sie rosyjskiego i niemieckiego potem angielskiego potem francuskiego 1. rosyjski- pestka w sumie choc uczyc sie trzeba (wielu Polakow mysli tylko ze mowi po rosyjsku a jest to jakas taka nowomowa ze boki zrywac;-) 2. niemiecki wydaje mi sie logiczny i podoba mi sie. 3 angielski lubie srednio no ale bez angielskiego ciezko Niem a ANG- dla mnie jak ktos pisal- niemiecki poczatkowo niby trudniejszy (rodzajniki, koncowki , odmiany, liczba mnoga etc etc) a angielski prostszy. Ale angielski wydaje mi sie trudniejszy potem (wkurzaly mnie te czasy przeszle i przyszle najbardziej.za duzo ich jak na moj gust- no ale to pewnie dlatego ze najpierw uczylam sie niemieckiego. Poaz tym w porownaniu z NIEM- ANG wymowa i jej zasady sa jak dla mnie trudniejsze. W niem. jak znasz zasady to one obowiazuja caly czas- w ANG to nie do konca (jak dla mnie;-). Ale opanowac sie da. Poza tym na poczatku angielski bl dla mnie belkotliwy- slowa jaies takie krotkie mi sie wydawaly w porownaniu do NIEM. Jak chinski mialam wrazenie (ale to na poczatku tylko) FRANcuski- wydaje mi sie ze na poczatku jest trudniejszy i od ANG i od NIEM. Potem jest latwiejszy (nie moze byc inaczej bo na poczatku to zalamka ;-) Ale ladny jezyk.

Gość monika_kiwaccka
Jesli chcecie sie uczyć jezyka i angielskiego i niemieckiego to uważam ze warto zajrzec do tej szkoły w Krakowie http://www.syllabus.com.pl/ Zawsze mozna uczyć sie 2 jezyków od razu.

Gość liinkowska23
Ile potrzebowaliście lat na to zeby dobrze nauczyc sie języka angielskiego ? 2-3 lata to wystarczający czas?

Gość kasssiowa
Czy do szkoły Syllabus o której napisaliscie mozna też zapisac dzieci ? Jak szkoła wygląda od strony cenowej ?

Gość ceijska
Ok kursy i moze sa rozwiązaniem, ale ile lat trzeba poświęcic na nauke jezyka ? Czy taki roczny kurs już przygotuje Ciebie na tyle dobrze aby móc płynnie mówić po angielsku?

Gość gość
Ja musze własnie zapisac moje dziecko do jakiejśc naprawde dobrej szkoły jezykowej. Czy myslicie ze Syllabus bedzie takim naprawde trafionym wyborem ?

Gość gość
Mysle ze nic z tym sie nie zrobi, bo takie jest juz to nasze szkolnictwo. Pozostaje nam w przypadku nauki angielskiego kurs- ja z własnego doswiadczenia równiez mogę polecic Syllabus.

Gość gość
Mysle ze jesli juz mamy wybrać dobry kurs to własnie w profesjonalnej szkole jezykowej. Powinnismy postawić na coś co da nam konkretne efekty.

Gość blllanka90
Ja mam pytanie o szkoły Helen Doron. Zastanawiam sie w Krakowie własnie nad poslaniem do niej mojej córki. Czy ktoś z Was moze ma jakies doświadczenie ?

Gość gość
nie latwiejszy

Gość gość
To zalezy też gdzie sie uczysz i jak przekazują naukę nauczyciele. Dla mnie angielski jest latwy. Tak samo dla mojej córki - ta chodzi na kursy do Helen Doron. Polecam w Krakowie.

Gość gość
Angielski na poczatek a potem dopiero niemiecki. I taka powinna byc kolejność. A tych jezyków mozna sie uczyć w Syllabusie.

Gość gość
No cos w tym jest,ponieważ dużo tak naprawde zalezy od tego jakasz szkołe czy kursy wybierzemy. A jak zrobimy to dobrze to szybciej też nauczymy się jezyka. Dlatego my postawilismy na Speakup.

Gość gość
Ja po prostu uwazam ze tak czy inaczej jezyk obcy to podstawa nawet jesli chodzi o nasze dzieci . I tutaj warto zainwestować w ich nauke angielksiego. Dlatego polecam sprawdzoną szkolę Helen Doron w Krakowie wlasnie.

Gość gość
jeżeli ktoś ma problemy z angielskim, to sorry, ale z niemieckim na bank nie da sobie rady :) ja przez 12 lat uczyłam się cholernego niemieckiego, umiem nie powiem, z czego w szkole średniej w 2 klasie zaczęłam mieć dopiero angielski i to taki naprawdę na dobrym poziomie (wszystko zależy od nauczyciela tak w ogóle) i wiecie co? bardzo szybko ogarnęłam angielski i wybrałam go na maturze :)

Gość gość
Macie racje z angielskim. Ja z kolei jestem zadowolona wlasnei ze szkoły jezykowej Syllabus w Krakowie. Tutaj rzeczywiscie wiem ze nauka daje konkretne efekty.

Gość gość
Tak mysle własnei o metodzie Helen Doron. W Krakowie jest super szkoła i moze własnie warto tam posłac swoje dziecko. Nauka od poczatku jest na pewno najwazniejsza.

Gość gość
Dla mnie po prostu jak w wielu tutaj przytoczonych Waszych przypadkach jednak nauka angielskiego jest niewątpliwie najwazniejsza. Stad tez sama chodze do Syllabusa i jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
Młodsza siostra chodzi do szkoły Syllabus. Widze ze już po pierwszych lekcjach załapała o wiele więcej niż kiedy chodzi na angielski do szkoły. Naprawde wydaje mi sie ze tutaj dobrze i dokładnie nauczy sie angielskiego.

Gość gość
Powiem Wam ze dzieki takim własnie szkołom mozecie uczyć sie i angielskiego i niemieckiego. Moim zdaniem to swietne rozwiazanie.

Gość gość
Nei wiem czy dzieci chętnie bedą sie w ten sposób uczyć jezyka. Chyba najlepiej jest posłac je na kurs. W Krakowie naprawde jest fajna szkoła Syllabus i ja raczej ją bym polecała.