Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

studjująca

laptop

Polecane posty

czy ktoś mógłby mi polecić jakiegoś laptopka nie wiem jaką firmę wybrać i na co szczególnie zwracać uwagę, przy wyborze czy patrzeć na procesor czy na dysk. I nie mam kompletnie pojęcia jaką firme wybrać, cena tak koło 2000-2500 zł Jeśli ktos mógłby mi pomóc będę wdzięczna

Gość zasmucona troche
ja mam asusa. kosztowal 3.000 moj facet informatyk mowi ze jakosciowo jest naprawde dobry a ja sama jestem zadowolona ;)

heh no wyglad to nie wszystko fajnie było by żeby jeszcze trochę podziałał, kompletnie nie wiem jaki części powinny sie na niego składać że tak powiem a no i żeby był z XP a nie z tą d... Vistą

Gość fgfgfgfgfggff
a to chyba będzie ci ktoś musiał tego xp zainstalowaćja mam i vistę i x

nie no przecież są laptopy odrazu z systemem operacyjnym, no ale jeśli by był bez systemu to z tym to akurat bedzie najmniejszy problem, raczej problem jest w tym jakiego lapka wybrać zeby był dobry. Ma służyć głównie do prac biurowy typu pisanie edycja tekstów itp. czasami do grania w jakieś gierki no i czasami żeby można było po necie posurfować w sumie nic wielkiego

Gość testnatentemat
Ja mam Fujitsu simens i bardzo Go lubie :)

ja mam viste i jak sciagnelam sobie sterowniki to nie narzekam :) Ale do rzeczy: najwazniejszym kryterium wyboru dla mnie byla waga i wielkosc. Tak zeby nie byl za maly zeby sobie film w domu obejrzec i ie za duzy dla kobiety zeby z nim podrozowac czy teaz zeby na kolanach trzymac. I mam toshibe 14" ktora wazy 2,5kg :) Spokojnie wielkosc mi odpowiada jesli chodzi o korzystanie w domu a w podrozy sprawdza sie super. Zastanawialam sie nad Dellem 13" ale byl juz ciut za maly jesli chodzi o ekran i ogladanie w domu filmow a wagowo tyko 0,1kg mniej wiec wybralam 14". A parametry to juz pod wlasne potrzeby sobie dobierzesz :)

no dobra firma to jedno a co w środek włożyć proceror intel czy athlon (nie wiem jak to się pisze) ile pamięci jaki dysk itd. dużo dobrego w środku za niską cenę :D hehe wiem że tak sie nie da no ale moze a kurat :D

wiesz w domu do oglądania filmów to mam stacjonarnego kompa i telewizor :D a tak serio to myslałam o 15'4 chyba najbardziesj przystępny bo 17 to ciut przyduża no chyab zeby się człowiek uparł to też przejdzie tylko że chyba za tą kase co chcę wydać 17 nie dostanę z dobrymi częściami w środku

Gość gggfgfgfgf
pewnie będzie miał ale vistę, dlatego mówię że ktoś będzie ci musiał xp zainstalować ale skoro to nie problem to po co stawiasz xp za wymóg?

to tez musisz wyznaczyc swoje kryteria wyboru. Ja np. lubie juz wylaczyc wszystko i w lozku majac lapa na kolanach sledzic forum i ogladac moje ulubione Desperate Housewives :) Dlatego waga ma dla mnie znaczenie i wielkosc ekranu :)

bo nie chcę miec w laptopie visty i za nią płacić i później wgrywac xp skoro odrazu mogę kupić lapka z xp albo pustego lapka bez systemu i sobie wtedy wgrać. A po co mam płacić za cos czego używac nie będę

asusa nigdy nie mialam a i maz i ja mamy toshiby i moge polecic z czystym sercem :) Powodzenia w wyborze :)

Toshiba lepsza, za 2300-2500 to już niezły sprzęcior będzie. Asus też dobry, i do tego tańszy, może nawet da rade się zmieścić w 2 tys. procek: Core 2 Duo RAM: 2 GB dysk... jaki potrzebujesz, 120-160 GB styknie na prace biurowe 🖐️

musisz tylko wziac pod uwage, ze jak kupisz toshibe z vista to moze nie bedzie dzialal bluetooth poprawnie jesli chodzi o SE. Ja mam ten problem, serwis zaktualizowal oprogramowanie a i tak komp nie widzi telefonu. NIe mialam najmniejszych problemow ze sparowaniem innych telefonow. MOze wyzsze modele SE wspolgraja zvista jesli chodzi o bluetooth.

o taka toshibka to mi się podoba, tylko jakby jeszcze była z xp to już by była pełnia szczęscia, no albo najlepiej to może być wogóle bez systemu,bo mam orginalnego windowsa na stacjonarnym pcecie więc bo co mi dwa systemy :D

Gość dzej zi
zeby był z XP a nie z tą d... Vistą Skoro wyglaszasz takie poglady, to moze napisz na czym polega ta "dupnosc" Visty?:D

a kto ci powiedział ze tam jest napisana dupność :D chodziło mi o durną ale w sumie jak zwał tak zwał a visty nie chcę (ogólnie jej wyglad mi się nie podoba) a pozatym większość programów które mam nie są z nią kompatybilne a kasy na nowe programy nie mam zamiaru wydawać i dużo znajomych ma vistę i na nią narzeka i to głównie ich opinie przeważyły na korzyść xp

Gość też studiująca
ja mam toshibę już przeszło rok i nie narzekam dałam za mój sprzęt 2400 zł, ale to było rok temu teraz za taką kasę można by kupić sprzęt o dwa razy lepszych parametrach

z przeinstalowaniem virty na xp moga byc problemy wiec moze pomysl czy nie wziac lapka bez systemu :> co do visty-zostala wprowadzona jako przejsciowka pomiedzy xp a nastepnym systemem,w koncu cos musieli wydac :D ale ponoc obecnie jest w miare dopracowana

Gość ja kupilam niedawno
HP 6735s i jestem zadowolona. Mialam tez Asusa, ale do tej firmy zniechecila mnie strasznie glosna praca laptopa :(. Nie wiem, czy wszystkie modele tak maja, czy tylko ten byl jakis niedopracowany (choc czytalam, ze plyty Asrock sa halasliwe), w kazdym razie od samego poczatku wentylator huczal jak helikopter :(. Byla to seria A4L, chyba juz nawet jej nie produkuja (laptop kupilam w 2005).

a co ma wentyaltor do plyty? poza tym asrocki sa tania plyta, wydawana od asusa ale sa tez plyty asusa (nie asrocki) i sa ok :) a tak poza tym asus produkuje komponenty dla hp :P

Gość asus asus asus asus asus hihi
polecammmmmmmmmmmmmmmmmm