Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

studjująca

laptop

Polecane posty

Gość ja kupilam niedawno
faktycznie, cos pomerdalam, chodzilo mi oczywiscie o wentylator czyli o chłodzenie płyty głownej, a nie o płyte. Ale tak, jak pisalam, byc moze to byla ujemna cecha tylko tej serii, a inne pracuja cicho.

Gość dzej zi
Zauwazylam, ze laicy powtarzaja bezmyslnie zaslyszane opinie. Ja mam nowiutki laptopik z vista premium i 0 problemow. Z XP w starej toshibie ciagle bylo cos nie tak.

Gość znawczyni się znalazła

a jednak vista ma pewne ograniczenia :o MI wyglad podoba sie bardzo i dzwieki skomponowane i nagrane przez Roberta Frippa sa fajne :) NIestety vista nie jest kompatybilna z moja drukarka, ktorej nie zamierzam wymieniac :( i nie jest tez kompatybilna z oprogramowaniem telefonu i z bluetoothem. Niestety starsze gry tez wariuja:o Ale cos za cos. Jak wejdzie nowy system w nowym roku to zechce napisac do producenta zeby w ramach gwarancji mi moze wgrali nowy system. Ponoc czasem jest to mozliwe :)

i tu jest właśnie sedno sprawy bo jeśli bym kupiła laptopa z tą świetną genialną i wspaniałą vistą to i bym pół osprzętu dodatkowego musiała wymieniać, a także większość nowych programów kupować, a pozatym ktoś napisał ze są problemy z podłączaniem telefonu i takie tam niby głupie i błache rzeczy ale jednak czasami przydatne. A pozatym wychodze z założenia że skoro mam za coś zapłacic to mam być z tego zadowolona więc jeśli chcę mieć xp to sprzedawca powinien na głowie stanąć a xp mi wgrać wkońcu to dla nich też zarobek. A co do psucia to wiadomo że wszystko moze się zdarzyć a kto mi zagwarantuje że jak kupię laptopa z vistą to będzie wszystko grało jak w szwajcarskim zegraku - oczywiście nikt, tak samo jak nikt mi nie da takiej gwarancji z xp, millenium czy z linuxem. A co do opini zasłyszanych to jednak mają jakiś wpływ na podjęcie decyzji. Bo jeśli ktoś korzysta z visty od pół roku czy dłużej i mówi że jest do d... to znaczy że jest z nią coś nie tak. Przeciez nie ma żadnego interesu w tym aby mnie wprowadzac w błąd

Gość tylko toshiba
ewentualnie HP lub Deel

Gość dzej zi
Celowo nikt cie pewnie wblad nie wprowadza, ale jak sie zapytasz tych ludzi, na czym polega ta "dupnosc" visty, to okazuje sie, ze nie wiedza co powiedziec:D Jesli chodzi o kompatybilnosc, to ja sie nie wypowiadam, bo nie mam zadnych starych programow czy sprzetu, ktorych na viscie nie da sie odpalic. Wszystko pieknie chodzi i przede wszystkim bardzo szybko:)

Ja polecam HP Compaq 6720s, 2 gb i 250. Zapłaciłam za niego 2500zł, dwa miesiące temu, ale teraz w sklepie firmowym HP jest po 2 tyś. Torba w zestawie. Ale to już standard raczej. Miałam do wyboru czy chce XP czy Viste. Wybrałam XP. Laptop bardzo cichy, łatwy w obsłudze. Pisze na nim pracę magisterską, serfuje po necie, itp. Ma wbudowany bluetooth, procesor intel pentium dual core. A z takich bajerów to program, dzięki któremu po nagraniu płyty, możemy na niej umieścić dowolny rysunek, napis, itp. Polecam bo laptop naprawdę fajny. A i bateria trzyma ok3 godzin ( przydatne w bibliotece czy podróży)

no rzeczywiście fajny ale mam uraz do hp - mam drukarkę tej firmy która ciągle się psuje jeśli miałoby być tak samo z lapkiem to ja podziękuję :D no ale ostatecznej decyzji jeszcze nie podjełam, właściwie to się między toshibą a asusem teraz zastanawiam

moja siostra ma asusa, nie narzeka. Ja też się zastanawiałam nad asusem, nie pamiętam modelu, miał białą klawiaturę. No ale do HP ,mam większe zaufanie. I drukarkę która dobrze działa. Może z twoją jest coś nie tak. Jak masz gwarancję to do serwisu oddaj

mam gwarancję ale to raczej problem między łączeniem kompa a drukarką, ostanio nie chciała drukować ani nic więc musiałam odinstalowac oprogramowanie i później sie nie dało z płyty zainstalować bo jakiś błąd wyskakiwał, a na drugi dzień oprogramowanie chyba z kosmosu się zainstalowało bo drukarka normalnie działała :D A i jeszcze czasami mam tak że wkładam nowy tusz i wydrukuje ok 50 stron a 51 wydrukuje pół a dalej czysta stronę drukuje. Więc teoretycznie jakbym ją zaniosła na gwarancję to pewnie bym usłyszała \"Droga pani to nie drukarka jest popsuta to wina komputera moze niech pani pomyśli o kupnie nowego mamy teraz takie świetne promocje\" :D

powiem wam tak, używam na codzień naprawdę wielu laptopów i naprawdę mam spore porównanie. wszystkie dostępne na rynku marki w obecnych czasach są naprawdę bardzo dobre. osobiście mogę polecić fujitsu siemens i Toshibę to są wysokie półki potem asus dalej Hp i Acer. HP mają do dupki stylistykę i matrycę jakąś rozlaną Acer świetną matrycę natomiast obudowy są jakieś dziwnie miękkie. jeśli masz troszkę kaski kup Fujitsu jeśli nie to wybieraj tak żeby było sporo ramu i dobra grafika, najlepiej nie zintegrowana.

co do Visty to fakt jest do dupki :) w każdym wgrywałem Xp-ka :) tylko obecnie nie ma lapków z XP więc kup z Vistą ściągnij sterowniki ze strony producenta i wgraj Xp będzie git:) tylko nie daj wcisnąć sobie Linuksa bo wtedy będziesz musiała fleszować bios :)

chciałam na to przeznaczyć tak koło 2000-2500 no ale jak będzie trochę tańszy i dobry to się nie obrażę :D, jeszcze zrobię sobie maraton po sklepach i popatrzę co mają ciekawego do zaoferowania. i wtedy się zdecyduję, ale już teraz wiem tak na 80% że pewnie bedzie to toshiba ktoś tu nawet wkleił link takiej akurat jak mi się podoba

pamiętaj tylko o jednym że szybkość komputera zależy od grafiki i ramu a nie jak to wszyscy twierdzą od procesora :) ja wolałbym mieć słabszy procek a w zamian więcej ram i lepszą grafikę. i jeśli będziesz mogła to wymień baterię ze standardowej 6 celowej na 8 celową bo potem zakładacie śmieszne tematy "ile wam trzyma bateria w laptopie"

jak nie dostanę bez xp to poproszę o taki bez systemu, ale osobiście parę już widziałam z xp. A co do genialności tej visty - skoro jest taka genialna to czemu tak usilnie próbują ludziom ją na siłę wepchnąć z laptopami razem. Dlaczego nikt nie wciska XP. widocznie z vistą musi być coś nie tak skoro na chama się ją ludziom wpycha czy tego sobie życzą czy nie. Gdyby rzeczywiście była taka dobra i wspaniała nikt by jej tak nie wciskał tylko pozostawili by ludziom wolny wybór.

już pisąłam wcześniej ale napisze jeszcze raz - głównie to do pisania jakiś prac, ogólnie to prac biurowych typu word exel power paint i takie tam niezbędne do ukończenia studiów, czasmi żeby po necie sobie posurfować no i z czasu zagrac w jakąś grę z niedużymi wymaganiami. Bo od lepszych gier to mam stacjonarnego peceta.

no i jakbyś mogła to popatrz te linki mi sie podoba ta toshiba za ok 2300 ktoś wcześniej dal linka na stronę camino.pl no ale niestety ten lapek jest z vistą

:) malutkie masz wymagania :) a jaką chcesz matrycę 15.4 czy może 17 cali ? ta Toshiba nie jest jakaś rewelacyjna za tą kasę :)

co do matrycy to już mi wszystko jedno ale chyba nie mniejsza jak 15'4, wiesz to jest sklep wysyłkowy więc nie ma co się dziwić z ceny też muszą zarobić. No a co do wymagań oczywiście im lepszy lapek za małą cenę tym lepiej dla mnie no ale standard to te wymagania co napisałam. mówię na codzień mam całkiek "dobry" osprzęt na stacjonarnym więc on służy głównie do gier oglądania filmów itp. laptop to głównie do prac naukowych czasami gdzies wyjeżdzam do rodzinki itd. to w tym czasie mogłabym sobie pisac referaciki i takie tam inne rzeczy na nim robić

jakbyś mogła jeszcze tamte linki popatrzeć i mi cos doradzic będe wdzięczna. teraz musze leciec odezwę się później. A i z góry dzięki za pomoc.

a jesli chcesz mobilny komp to nie lepiej mniejszy? 13" czy 14"? Juz pisalam ci wczesniej, dla mnie waga i wielkosc byly wyznacznikiem bo duzo podrozuje i 15" jest sporo ciezsza i wieksza. 14" i mniejsze duzo fajniejsze sa do podrozowania :)

ta toshiba 15\'4 która mi się podoba waży niespełna 2,8 więc chyba nie jest tak źle :D ah_te_kobiety dziękuję za pomoc

Jesli 15 ci pasuje to ok :) Moja toshiba wazy 2,2kg a wydawalo mi sie, ze 2,5kg. Meza wazy chyba kolo 3kg i wydawala mi sie duzo ciezsza, pewnie ze wzgledu na wszystkie gabaryty. 0,5kg przy wadze 2kg to jednak jest spora roznica bo to jedna czwarta ciezaru. Ale mniejsza o to :) To Ty bedziesz uzytkowac a nie ja i zycze ci milego uzytkowania :) Tylko pamietaj bo z tego co sie zorientowalam to tez masz telefon SE wiec moga byc problemy z kompatybilnosc jesli chodzi o bluetooth i viste.