Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

po prostu Julka

trace włosy po porodzie- co polecacie?

Polecane posty

Biore od kilku tyg jakies tabletki. Maja bardzo duzo witaminy B5 - 1667% dziennego zapotrzebowania czy b12 Bralam merz- nie pomagało. Co polecacie? JAkies olejki do wcierania we wlosy? to vichy dercos jest dobre?

Gość nie kocham cie juz
uwazaj na witaminy bo mozna przedawkowac. ponoc bardzo dobry jest szampon z vichy na wypadanie wlosow, do tego jakas odzywka np. nano effect przeciw wypadaniu, do wcierania moze jakies kapsulki albo lotion

Gość bylam sobie taka piekna
ja nie mialam zadnych porodow, ale tez tracilam wlosy po odchudzaniu, garsciami i zaczelam nacierac skore glowy nafta przed myciem 5 minut i troche pomaga, bo coraz mnie wypada, a wypadalo mi garsciami, szczegolnie podczas mycia i po.

Gość też polecam vichy dercos
mi pomógł

Gość glhjm
polecam belisse znam sie troche na tym zreszta sama biore nie droga i skuteczna:)

Gość gwiazdolinka
Po porodzie co ma wypaść, to i tak wypadnie. Przyłączam się do Alicji - przeczekać

Gość aada
vichy dercos polecam! kosztuje oki 120 zł ale je4st skuteczne przy stosowaniu z godnie z zaleceniem.

Gość teoretycznie
to kwestia zmian hormonalnych, po porodzie hormony wracają do normy, jest ich mniej w ciąży gdy stężenia hormonów były większe, te włosy które normalnie by wypadły trzymały się skóry głowy, teraz tracisz te "nadprogramowe" na to żadne tabletki, szampony nie pomogą, musisz poczekac aż hormony wrócą do normy

Gość polecammm
polecam szampon dermena. na mnie działa

i jeszcze skorupki od jajek Skorupka jajka to nie śmieć Skorupka od jajka jest idealnym źródłem wapnia, który w 90% jest przyswajany przez organizm (kości). Oprócz węglanu wapnia w skorupce są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: miedź, fluor, żelazo, mangan, molibden, siarka, krzem, cynk i inne - w sumie 27! Skład skorupki jajka jest bardzo podobny do składu kości i zębów. Niemieccy i węgierscy uczeni, którzy przez 15 lat badali wpływ skorupki jajka na organizm człowieka zauważyli, że u dzieci i dorosłych podawanie skorupki dało pozytywne rezultaty przy łamliwości paznokci, włosów, krwawieniach dziąseł, zaparciach, pobudliwości, bezsenności, chronicznych katarach, astmie. Jak się okazało, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkankę kostną, ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotwórcze.

Gość likto
jak jesc ta skorupke?