Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slow_bebe

sydokrem, pampersy ...

Polecane posty

Gość slow_bebe

Dlaczego wszyscy tak zachwycają się tym kremem?? Taki sam jest jak wszystkie inne przecież:/ Moją młodą uczulił, córkę koleżanki też i syna znajomych również, dlatego jak czytam jak ktoś radzi młodym mamą "kup sudokrem, duże opakowanie od razu bo bardziej się opłaca" to mnie szlak trafia. Tak mi radzili i tak zrobiłam bo przecież to taki super krem. Raz użyłam i tyłek cały w krostkach. Myślałam że pieluchy, chusteczki... w końcu zmieniłam krem i było dobrze. To samo pieluchy pampersa. Tak samo na jedne dzieci są dobre na inne nie, więc czemu jak tylko jest okazja to polecacie właśnie te. Ja mówię NIE dla sudokremu i NIE dla pampersa!!!!

Nie powiedziałabyś NIE gdybyś nie spróbowała, więc o co całe halo?

Gość figarka
Co do Pampersów, to zgadza się - moją córkę też uczulały, ale z Sudocremu byłam i jestem zadowolona.No cóż- jednak bywają przypadki, że uczula...

Wiadomo, że każde dziecko inaczej reaguje na różne kosmetyki i pieluchy dlatego najlepsza rada jest taka- kupić, ale małe opakowanie, bez robienia zapasów czegokolwiek na początku. Jak się sprawdzi to zawsze można dokupić. A u mnie i pampersy i sudocrem zdały egzamin śpiewająco- za to Johnson wylądował w koszu. Wszystko trzeba użyć, żeby się przekonać niestety.

Gość slow_bebe
o te rady " kup sudokrem bo on najlepszy, kup od razu duże opakowanie to tylko 50 zł" "kup pampersy, innych nie warto bo pampersy są najlepsze" Czasami tylko niektóre mamy piszą o kremach bambino itp które tak naprawdę rzadziej uczulają niż sudokrem. Zastanawiam się czy te które polecają sudokrem w ogóle próbowały coś innego. Ja zmieniam kremy, zmieniam pieluchy bo kupuje tak żeby oszczędzić bo wole kupić jakieś ciuszki córci a jak słyszę te rady tylko sudokrem tylko pampers to mnie szlak trafia. Rozumiem że inne pieluchy uczuliły czyjeś dziecko czy coś ale przecież poza uczuleniem można wziąć pod uwagę inne rzeczy (materiał, rzepki itp). Ale o tym nigdy się nie wspomina bo po co " to co drogie to najlepsze"

Gość slow_bebe
EmiBaby99 no właśnie kupić na próbe, a jak czytam topiki gdzie mamy się o coś polecają to zawsze znajdą się takie mamy co radzą kupić te dwie rzeczy na zapas od razu bo na pewno się sprawdzi

a tobie chodzi o "dobre rady " ale drogie :D:D:D słońce ja mam dziecko alergiczne i wiesz musiałabym co kilka dni na kafe zakładać topik zakazujacy polecania czegokolwiek :D:D:D:D:D moja mała uczulona jest na sudocrem, na pampersy , na huggisy, na bambino, kosmetyki nivea,wszytskie chusteczki nawilżane, ale to wszytskie ! + oczywiscie na pokarmy ! no ale bez przesady czesto korzystam z rad kafeteryjnych mam, często mi pomogły , i nawet przy odparzeniach gdzie pediatra wysiadał , kafeteryjne mamy mi pomogły, przy ząbkach tez mi pomogły :) więc ..... wyluzuj ;)

kupuje od początku pampersy i są jak najbardziej ok, kupowałam te z rossmana ale srednio mi sie to opłaciło bo trzeba je częsciej zmieniać. Najlepiej potestować na małych opakowaniach co komu pasuje albo powymieniać się z innymi mamami :D u nas sudocrem bardzo sie sprawdza, ale można iść do lekarza to przepisze Ci maść do zrobienia przez apteke i ta jest chyba nawet refundowana.

slow_bebe ale one radzą z dobrego serca, bo wiadomo, że chcą polecić coś co u nich się sprawdziło. A wiadomo, że każda z nas ma głowę i też powinna jej trochę użyć a nie tylko bezwarunkowo robić to co radzą mamy z kafe:) One nie chcą żle przecież i są bardzo pomocne w wielu sprawach:)

ja tez polecam sudocrem i pampersy bo u mnie sie sprawdzily rewelacyjnie ;) i nie rozumiem dlaczego mialabym polecic cos innego skoro u mnie sie sprawdzily! tak tak ja moge napisac ze Ci co polecaja huggisy sa nie normalni bo moje dzicko uczulily, ale przeciez wiele dziecie nie uczulaja wiec co mam miec do nich pretensje??