Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imie dla dziewczynki

jakie imie dla dziewczynki pasuje do nazwiska nowak

Polecane posty

Gość shf9s8hdg
A dlaczego mojej wypowiedzi nikt nie zauwazyl?

Gość mysliwy w lesie
Dziewczyny macie racje, ze imie nie ksztaltuje czlowieka, ale ja zauwazylam, ze imiona takie jak Nikola, Jessica, vanessa, roxana itd. nadaja dzieciom ludzie leczacy kompleksy, rekompensujacy sobie w ten sposob np. biedne dziecinstwo itp. Czytalam o tym artykul pare lat temu w Polityce. I z tego co widze toby sie zgadzalo (nie chce nikogo obrazic). Popatrzcie na Michala Wisniewskiego- ten czlowiem chyb ocipial z tymi imionami dla dzieci (a wszyscy wiedza jakie mial dziecinstwo). Powyzsze imiona sa uzywane najczesciej jako pseudonimy pan lekkich obyczajow, niestety. Nikola to na calym swiecie imie meskie!!! Nicol albo Nicole to imie zenskie. Spolszczenie bedzie smieszne dla wszystkich z zagranicy.

Gość mama malej...
no i co z tego ze gdzies tam jest jako imie meskie? u nas w polsce jest to bardzo popularne imie i nie sadze ze dzieci beda sie smialy z malej nikoli.. poza tym ..twierdzisz ze te imiona posiadaja dziewczyny lekkich obyczajow, :D :D nic glupszego nie slyszalam w zyciu!!! moze pamietasz jak miala na imie dziwka z biblii za czasow jezusa? otoz na pewno nie nikola!! hahahaha wiec jak byla niewolnica izaura, to teraz wszystkie izaury beda niewolnicami tak??

Gość a moja ma na imie wanessa
i jakos nie pamietam zebym miala biedne dziecinstwo :O jestem po studiach wyzszych i nie wydaje mi sie ze takie uogolnianie ma jakikolwiek sens

Marta Magda ANia, :D cos w tym stylu raczej, popularne nazwisko + popularne imie:)

Gość mysliwy w lesie
mama malej nie denerwuj sie. Nie mowie, ze kazda jessica bedzie prostytutka, opamietaj sie:) Niestety mnie (i po dyskusji moim znajomym tez) takie imiona kojarza sie z pseudonimami kurtyzan. Nikola akurat mi sie tak nie kojarzy. Ale to imie meski i juz. A zyjemy w globalnej wiosce i kontakt z ludzmi z zagranicy za kilka lat bedzie mial pewnie kazdy. Ogolnie chodzi mo o to, ze nie moge pojac tej mody na zagraniczne imiona. Zwlaszcza kiedy sie je zestawi z polskimi nazwiskami. Za duzo ogladania seriali...niestety.

Gość mysliwy w lesie
A moja ma na imie wanessa- ciesze sie masz wyzsze wyksztalcenie. Czy imie twojej corki pisze sie przez W?

tak wlasnie jak napisalam -tak ma na imie, a mnie dziwi to ze w innych krajach nawet wymysla sie specjalnie imie dla swojego dziecka, takie jak do niego pasuje, a nie tak jak u nas, wiekszosc daje imiona z kalendarza :) polska-wies spiewa i tanczy

Gość mysliwy w lesie
No skoro dla ciebie piekne tradycje sa zle to trudno. Hasla "wies tanczy i spiewa" oczywiscie nauczono cie na studiach wyzszych? Na tym forum zapewne jest duzo osob mieszkajacych na wsi, pewnie sie ucieszyli. Tez sie spotkalam ostatnio z zagranicznym imieniem o polskiej pisowni - Szanel:) Bedzie niesty wiecej takich imion-dziwolagow. Zycze twojej coreczce i Tobie wszystkiego dobrego.

Gość mysliwy w lesie
A wracajac do tematu topiku do nazwiska Nowak chyba wiekszosc imion pasuje. Jest dosc krotkie, moze dla rownowagi dasz jakies dluzsze imie? Natalia Nowak tez brzmi przyjemnie.

To nazwisko jest tak popularne,że chyba większość imion będzie do niego pasowało,wiem coś o tym,bo sama tak się nazywam:) Jeśli będę miała coreczkę to będzie Amelia, podobają mi sie też Julita i Blanka

Gość mamusia_Kubusia_07
nazwisko mozna zmienic na NoVak i do tego EVA :) Super!!! :P

Gość brum brumm
Monika ❤️ ;)

Gość yoss
a ja mam fajne propozycje . Lena, Jana, Blanka. Piękne imiona

Gość marlena marlena marlena
marlena

Gość asiulka2020202020
Ola ;) Ola Nowak ;]

Moim zdaniem imię powinno być jakieś orginalne. Ja mam na imię India, i mam koleżankę Indię Nowak ;) i brzmi to bardzo ładnie. Więc sięgnijcie po imiona żadziej spotykane, zagraniczne ale proste. www.babynames.com Ja proponuję Anastazję, Juliannę, Mariannę lub Polę.

Gość Kondziu
Co druga panna w agencji towarzyskiej ma pseudonim Jessica lub Nicole;) Tak zagranicznie i festyniarsko;) Bułgarki i Ukrainki uwielbiają takie pseudo artystyczne... No i zapominacie drogie Panie, że te udziwnione na siłę imiona wcale nie są oryginalne, niespotykane czy dodające prestiżu. Z polskim ładnym imieniem każdy będzie się wyróżniał za granicą, a z tym oklepanym zagranicznym zniknie w tłumie. Podobno istnieje zależność pomiędzy imieniem a późniejszym odnoszeniem sukcesów i robieniem kariery. Im zwyklejsze, spokojniejsze i dostojniejsze imiona, tym większa szansa na lepszą pracę. Taki Jan zostanie np. prawnikiem, Basia ekonomistką, Zosia architektem, a Jessica pasuje do spożywczaka na kasę... To nie jest poważne imię dla człowieka sukcesu.

Gość Kondziu
No właśnie Vanessę też nikt poważnie nie potraktuje... A Marianna, Arleta, Marta, Julianna, Marlena - to piękne, dumne i eleganckie imiona. Takie dziewczyny zaprasza się na prawdziwe randki, do teatru i dobrej, drogiej restauracji. Takie dziewczyny od razu, podświadomie się szanuje. Jessicę i Vanessę można zaprowadzić do McDonalda i na podłą dyskotekę, potem ze dwa razy zaciągnąć ją do łóżka i kopnąć w d...pę. Imiona rodem z ulicy czerwonych latarni - zero szacunku u mężczyzn.

kondziu :D:D :D ZAL!!!!! :O :O

Gość Wanessa przez w
Kiedys zrobilam experyment. Gdy pytal mnie facet na czacie jak mam na imie odpowiadalam Ania i wtedy byl mily i fajnie sie gadalo. jak przedstawilam sie imieniem typu Roxana, Samanta- to od razu chcieli gadac o sexie.

i uwazasz ze to jest zwiazane z imieniem? nie badz smieszna, tak samo mozesz zrobic eksperyment i mowic ze jestes blond tez wszyscy beda sie chcieli bzykac, a jak powiesz ze jestes brunetka albo sztynka to beda chciali gadac o sztuce i ksiazkach!! wiem bo sama taki eksperyment zrobilam!! hahahaha smiech!!

Gość Wanessa przez w
Odnosnie pytania w temacie: Aleksandra Nowak. Ola Nowak w pierwszej mysli:)

Gość Wanessa przez w
Ok. ale napisalam jak bylo wiec widocznie cos w tym jest.

Autorko topiku... ja spośród tych dwóch imion wybrałabym Nikolę choć nie lubię tego typu imion. Uważam jednak, że już ta Nikola, Jessica, Vanessa, itp. lepiej brzmi niż Brajan, Kejwin, Majkel, itp.