Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jojo7

mam 21 lat, jestem niedojrzała emocjonalnie...

Polecane posty

witam , powoli uświadamiam sobie że jestem niedojrzała emocjonalnie.. mam typowe cechy jakimi się taka osoba charakteryzuje: - nieadekwatna krytyka co do siebie, zawsze za wszystko siebie obwiniam, oskarżam się , - wciąż jestem niezdecydowana, nie potrafię odmówić bojąc się krytki i odrzucenia, -mam pragnienie podobania się innym, ogromną potrzebą akceptacji otoczenia.. -mam skłonność do depresji; widzę życie, ludzi i zadania jako szare, bez szans -ulegam częstym zmianom nastroju, brakuje mi równowagi emocjonalnej, spokoju Powoli zaczyna mi to przeszkadzać, jak mam sobie z tym radzić..??? nie wychodzi mi z facetami, postrzegają mnie jako rozpieszczonego dzieciaka, jak to zmienić?

Gość dlldldldl
Muszę cię zmartwić, niedojrzałość emocjonalna to coś, z czego się wyrasta i co mija z wiekiem. Ty masz po prostu paskudny charakter.

Gość terefereeeeee
ja mam tak samo, mam 24 lata a zachowuje się jak rozpieszczone dziecko... i obawiam się, że nigdy nie dojrzeje

Gość też niedojrzała
Jestem od Ciebie starsza, a mam dokładnie ten sam problem! Wiek niestety nie ma tu nic do rzeczy - to rzeczywiście problem natury. Nie nazwałabym tego paskudnym charakterem. Każdy z nas ma jakieś problemy emocjonalne, każdy inne. U nas wynikają one z niskiej samooceny. Można z tym walczyć na własną rękę, samodzielnie próbować to zmienić, ale zazwyczaj do zmian dochodzi w wyniku jakiegoś diametralnego zwrotu w życiu, kiedy nagle okazuje się, że jesteśmy zdani sami na siebie i... jakoś wychodzimy z tego obronną ręką. I to na krótki czas dodaje nam sił. Niestety nie wierzę w przemianę na cale życie. Nie jestem psychologiem, ale wydaje mi się, że jeśli ktoś ma taką naturę, to będzie musiał się z nią męczyć do końca życia, z małymi przerwami na okresy odwagi.

Gość wiem co to może być
uważam ze to co wyzej wypisałaś to cechy osoby z niskim poczuciem własnej wartości, należy nad tym popracować, są książki gdzie sa porady na ten temat

Gość Studenteczkaa
Mam dokładnie ten sam problem, każdy symptom, który opisałaś zgadza się ze mną... Też uważam, że to niska samoocena i zaję sobie sprawę, że taką mam... Tak strasznie chciałabym nie przejmować się tym jak wyglądam, tym, co pomyślą o mnie inni..