Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankaya

Egipt - był ktoś? jak wrażenia?

Polecane posty

Gość ankaya

mam zamiar wybrać siędo egiptu w maju bo dostałam fajną ofertę , ale dalej niewiem czy tam jechac.... wiecie jaktam jest z pogodaw maju?? był ktoś może w hotelu Serenity Makadi Heights?? jakie są wasze opinie?? pozdrawiam;)

Gość szmycinka
Bylam w Egipcie pare miechow temu i nie polecam... nudy jak w Jastarni, a w tym hotelu tez bylam... zamiast umywalek są pisuaro-umywalki

Gość AntyFaraon
W Egipcie same porywacze i złodzieje. Nie zdziw się jak po obudzeniu będziesz na stole operacyjnym i zostaniesz dawcą narządów.

Gość ankaya
noi co lepiej wam jak takie rzeczy piszecie?

Gość ankaya
i kto się podemnie podszywa??

Gość bylamwegipcieraz
bylam w egicie w lipcu i powiem tak super miejsce bo masz ewna ladna ogode akurat w lipcu to tam sie usmazyc idzie ale w maju bedzie wsam raz goraco:) ...bylam w hotelu sunrise select garden beach niby 5 gwiazdek ,hotel urzadzyny czysto,ladnie i rzestronny ,nie bierz pokoju na parterze bo sa mrowki ,my mielismy .Ciele lazurowe morze ,iekne basene ....jednak jest jeden powod dla ktorego do egiptu juz nie pojade wiecej JEDZENIE fatalne!!! normalnie jaowe ,wyglada jak zarcie dl pasa jedynie ieczywo jest dobre reszte to pozygac sie mozna ,przez 7 dni chodzilam glodna a wykuilismy opcje ALL inclusive(co do drinkow ,piwa i innych sokow pychotka

Gość bylamwegipcieraz
przepraszam za bledy to klawiatura ,ale przygotujcie sie naobrzydliwe zarcie

Gość ankaya
moi znajomi mieli zupełnie inne zdanie... ale widzęże tutaj ciężko coś normalnego się dowiedzieć...

Jedz i nie patrz na innych. W maju jest super pogoda w Egipcie. Nie ma dużych upałów. W nocy cieplutko. Długi dzień , duzo godzin słonecznych. Egipcjanie są upierdliwi, ale taka ich natura. Trzeba to ignorowac i juz. Da sie przyzwyczaic. Poczytaj duzo na forach zebys nie byla zdziwiona ich zachowanie. Bierz dolary, targuj sie o wszystko. Nie targujmy sie tylko w sklepach gdzie sa ceny, ale z przymruzeniem oka jesli uznasz ze to za drogo to tez mozesz napomknąć o nizszej cenie. Jedz do Kairu , najlepiej na 2 dni. O hotelu poczytaj tutaj: http://www.turysci.info/articles.php?id=279 http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=79392345 tu na forum popytaj o co chcesz, ale najpierw przejrzyj wątki bo moze juz cos bylo na ten temat. http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=622&sortuj=1 tutaj znajdziesz zdjecia i polozenie hotelu: http://www.holidaycheck.de/hotel-Reiseinformationen_Hotel+Serenity+Makadi+Heights-id_125975.html Wejdz na urlaubsbilder i sa zdjecia a po prawej stronie jest taka literka H i Hier liegt dieses Hotel tam masz polozenie z google. Hotel jest ok. 35 km od HRG wiec jezdza busy do centrum z hotelu. Za 5 E od osoby - zapytaj taksówkarza ile wezmie i w 4 osoby powinno wyjsc jakies gora 3 dolce od osoby. Z taksówkami nie ma problemu, ale cene ustalacie przed wejsciem 4 razy sie pytajac czy na pewno za tyle.

Gość ankaya
super:D dzięki za informacje;) jedna normalna dziewczyna;) poprzeglądam sobie wszystko;) a co do egipcjan to jak sa tacy upierdliwi jak turcy to da się znieść;)

Dla mnie Turcy to kultura. Egipcjanie są na 2 miejscu, natomiast Tunezyjczyków w ich upierdliwości i do tego chamstwie nikt nie przebije.

Gość ankaya
wczytałam się w tamten tekst na turystach.info. świetnie opisane;) a w tunezji nie miałam jesczze okazji bycc;) ale wieszco czasami fajna jest ta ich upierdliowść tzn turków można się posmiać , ale raz za targowanie mało co mnie facet nie wywalił na targu i obraził się że nie kupiłam u niego koszulki....mimo , że nie było rozmiaru...

Gość ankaya
a był ktoś może w hotelu alibabia??

Gość ankaya
w turcji byłam w alanii w titan garden

Titan Garden to chyba w Konakli, co? Ja osobiście uwielbiam Turcję ;)

Gość Adolf3434
A ja się wybieram do Egiptu na sylwestra -czy ktoś tam był o tej porze roku. Teraz w Kairze jest podobno 25 C więc powinno być ciepło.Dwa lata temu bylismy w Sharm i rezydentka z Alfy opowiadała o sylwestrze w Egipcie, ze to zupełnie inne wrażenia, cieplutko no i a jak się wybierze dobry hotel to można się super pobawić.

Gość arciś k.
Ja rok temu o tej porze byłem w Egipcie, ok 23 stopnie było. U nas w kraju zima, a tam upał. Polecam wszystkim, naprawde można odpocząć i zażyć słońca.

Gość ja byłam w
Hurghadzie hotel Aqua Blue i super było. Zalezy od tego jaki hotel masz. My mielismy super, wozilismy sie za 3 dolary taksówkami do centrum i spędzalismy tam często wieczory paląc szisze i spacerując po mieście. Mnie sie bardzo podobało, ja lubie podróżować. Czułam obecność faraonów. Dawna filmowa kultura. chciałabym tam wrócić. A w maju bedzie ciepło z 26-30 st.

Gość Anq25
Ogólnie jak zależy Ci na czymś więcej jak plażowanie i nurkowanie albo kilkunastogodzinne jeżdżenie autokarem po zabytkach to nie polecam Egiptu. Jak ktoś dużo nie podróżuje to będzie zachwycony...ale jak ma się porównanie do innych miejsc to już jest kiepsko. Ja wracam do Egiptu tylko zimą i to tylko dlatego, że tanio i najbliższy ciepły kraj. Hotel który wybrałaś to hotel na mega zadupiu i szczerze mówiąc jest bardzo dużo o wiele lepszych hoteli w tej kategorii. Maksymalnie w tym terminie warty jest 1500zł z all na tydzień i z 2000zł all/2 tyg. Za taką kwotę masz o wiele lepsze wycieczki do Turcji czy Tunezji. A tam jest co robić. Można zwiedzać pieszo okolicę, plaże są o wiele ładniejsze i przyjemniejszy klimat. W maju w Hurghadzie będzie koło 30 stopni + palące słońce...do tego jeżeli dużo nie podróżujesz (a tak wnioskuję po tym, że pytasz tutaj zamiast czytać na stronach turystycznych gdzie masz opisy i zdjęcia hoteli i okolicy dodane przez internautów (www.wakacje.pl zakaładka wspomnienia, forum, oceny hoteli), www.holidaycheck.pl opisy hoteli i prywatne zdjęcia, opisy reklamacji) dochodzi ryzyko zatruć pokarmowych. W Egipcie jest się na to bardzo narażonym. Zwłaszcza w rejonie Hurghady. I nie pomaga nie picie napojów z bez lodu itd....Jest inna flora bakteryjna i przy pierwszym wyjeździe do Afryki nawet jak zjesz cokolwiek co nie było gotowane...masz niemal 1005 szansę sensacje żołądkowe...Jak Egipt to już bardziej Synaj polecam. Zupełnie inny poziom higieny i rozwoju miast. Sam hotel w sobie jest ok. 4* to taki akuratny standard, nie zajeżdża snobami jak w 5* ale też nie jest poniżej standardów higieny jak w wielu 3*. Jak masz płacić 1000zł-1500zł (pełna cena) to pewnie, że warto...ale jak więcej to nie jest to żadna super oferta bo za taką cenę masz miesiąc przed wylotem dobre 5* hotele. Nie wiem ile masz płacić w tej super ofercie...ale jak właśnie w granicach 1500zł to alternatywnie bardziej polecam Ci przejrzeć hotele na stronie fly.pl maja oni najlepsze oferty większości biur w Polsce, system pokazuje pełną cenę na dany termin. Jest kilka świetnych hoteli za ok. 1500-1600zł. Poczytaj ich opisy na holidaycheck.pl bo zdjęcia w katalogu to 50% prawdy....na tej stronie są prywatne fotki więc widać czarno na białym z czym ma się do czynienia.Tutaj masz mapki gdzie lezy jaki hotel co jest w okolicy itd (trzeba wykupic kod sms chyba za 3zł ale naprawdę nie znam lepszych opisów i mapek) www.hurghada-map.ovh.org Ogólnie poszukaj sobie ofert na tej stronie też na inne kierunki, bardziej ciekawe i ładniejsze przyrodniczo....np. piszukaj sobie na google o oludeniz w Turcji albo Souse w Tuenzji ....no chyba, że Twoją misją jest plaszczyć się na leżaku i pić drinki 24h...:)

Gość Anq25
Ale z was d...co wracacie do tematu z 2008:D a ja nie doczytałam i odpisałam:P

Gość ja byłam w
no to ta wróciła co sie chwaliła że już ma rezerwacje....

Gość zależ dlaczego chcesz tam jech
ać Dla mnie nie liczyłaby się pogoda, czy kible w hotelu, bo Egipt to jednak coś więcej i coś innego, ale skoro ktoś nie wie to po co jechać? Chyba po to, żeby się ośmieszyć poźniej głupawymi komentami na forum...

Gość bc15id
Ja bardzo chętnie ucieknę do ciepłego Egiptu... 25 stopni ciepła zdecydowanie zachęca mnie do takich wycieczek. Tym bardziej, że widziałam, że jest trochę fajnych wycieczek last minute.

Gość złoty kfiatuszek
Niestety ja już wróciłam z mojej ucieczki... byłam 7 dni w Sharm. Cieplutko, słonecznie. Wiadomo, nie to co w lato, ale przynajmniej cieplej niż u nas. Wiadomo, zima ma swoje uroki, ale ja wolę jednak słońce niż śnieg.

Gość Ritka334
O ja też! Słoneczko od rana, basen i jedzonko ,którego nie trzeba samemu robić. Do tego słodkie lenistwo na leżaku i dobra książka. A wszystko to za małe pieniądze jak się dobrze pogrzebie w ofertach last minute. Ja w tym roku wygrzebałam super lasta w Alfa Starze i lecimy za niecałe 2 tygodnie!!!!