Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszaaaaaaaaaa

kawa a ciąża

Polecane posty

Gość myszaaaaaaaaaa

witam. wczoraj dowiedziałam sie, ze jestem w ciazy ok 4tydz - wykzaly to testy plytkowe i beta hcg. wizyt u gina mam dopiero w poniedzalek. jest to dla mnie nowa sytuacja, bo z mezem planowalismy dziecko dopiero za jakies 2 lata, ale i tak bardzo sie ciesze. problem polega na tym, ze nie wiedzialm ze jestem w cizy i do tego czasu pilam codziennie kawe, czasem 2, a do tego w tym miesiacu wypilam chyba ze 3 razy po jednym piwie. no i teraz bardzo sie boje, ze to moglo zaszkodzic dziecku..co o tym myslicie. a i prosze nie najezdzajcie na mnie, bo ja NAPRAWDE nie wiedzialam, ze jestem w ciazy, nie mialam, zadnych obawow, nic kompletnie, a teraz baaaaaaaaardzo sie boje o dziecko, ktore jest we mnie

Gość no bez paniki
to tylko kawa a przecież nie pijasz jej litrami dziennie.;)

Gość kaminka
Mysza nie Ty pierwsza nie ostatnia:) Przestań się stresować, bo tym bardziej szkodzisz dziecku. Po prostu teraz gdy wiesz, że jest Was dwoje zrób sobie przerwę od kawy z kofeiną i alkoholu:) Będzie dobrze!

Gość liskowata kobieta
NIE PANIKUJ Z TA KAWA TAK JA PILAM PO 2 FILIZANKI DO 8 MIESIACA I DZIECKO JEST ZDROWE,,,NIEKTORYCH ODPYCHA OD KAWY A INNYM NIE PRZESZKADZA...POZDRAWIAM

Gość xyxx
piłam w ciąży codziennie jedną słabszą kawę ( tylko nie w pierwszym trymestrze bo poprostu odrzucał mnie jej zapach ). Kawa to nie alkohol więc po jednej małej kawce nic się nie stanie...

Gość dziewczyno nie stresuj sie
wiekszosc kobiet w pierwszych tygodniach ciązy prawdopodobnie pila troche alkoholu i kawe bo po prostu nie wiedziala o swym stanie a mimo tego rodza zdrowe dzieci, poza tym jedna kawa dziennie z pewnoscia nie zaszkodzi.

Gość myszaaaaaaaaaa
dziekuje Wam z odpowiedzi, troche mnie uspokoilyscie. martwi mnie natomiast to piwo - jejku gdybym ja wiedziala, ze bede mama, w zyciu bym nawet nie pomyslala o tym czy wypić to piwo, a to było raz wyjscie z kolegami z pracy, raz do obiadku( tak mnie ochota naszała) a raz z mężem wieczór filomy sobie zrobilismy - no i w sumie 3 piwa się w tym miesiacu zebralo. Dobrze, ze jak juz cos pije to w bardzo malych ilosciach..

Gość aaaaaaaaaaaa1
Nie panikuj ja jestem 2 raz w ciąży czasem sama robie sobie kawkę. W pierwszej ciąży też jeszcze o niej nie wiedząc piłam kawę i nie tylko piwo ale i mocniejsze drinki i dziecko mam zdrowiutkie więc sie nie stresuj.

Gość a ktorej z kobiet
nie zdarzylo sie wypic jakiegos piwka czy drinka na poczatku ciazy gdy nie wiedzialy, ze w niej sa?;) bez paniki. bardziej zaszkodzi dziecku stres z tego powodu.

Nie martw sie ja dowiedzialam sie o ciazy na poczatku stycznia a w sylwestra nic nie wiedzac zabalowalam i to niezle ;) tez mialam wyrzuty ale nie boj sie nic twojemu dziecku po tych 3 piwach nie bedzie !!