Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajtka

malowanie oczu- jak?

Polecane posty

Gość kajtka

głupie pytanie i wstyd mi zapytać kogoś na żywo, ale jak pomalować oko?? chodzi mi o malowanie kredką - czy maluje się naokoło wzdłuż całego oka? i czy maluje się pod czy nad rzęsami -tzn bliżej oka, od wewnątrz, czy z zewnętrznej strony rzęs wzdłuż nich? czemu moja kredka nie chce wyraznie pisac? ma byc zwilzona? kupilam tez takie cos do /malowania kresek' do oczu, z takim malym pedzelkiem, na tusz - to sie uzywa zamiast kredki? prosze, ja sobie nie robie jaj, odpowiedzcie!

Gość kajtka
NO JAK?

Gość xxxxxxxxxxxxxxx.............
mozliwe ze masz twardą kredkę a nimi trudniej się pomalować. Ja robie sobie tylko dolną kreske. Chwytasz, przeciągasz pare razy i juz. Kwestia wprawy. Kombinuj.

Gość złotko...
eyeliner... trochę wprawy i masz cudowny makijaż... robisz sobie kocie oczko (pociągasz kredkę trochę dalej za kącik oka w górę)tuszujesz rzęsy i jet super ;]

Gość kajtka
ale czy np na dolnej powiece malujemy powyzej rzes (blizej galki ocznej) czy pod rzesami??

ja maluje niżej. przy gałce, oko jest wilgotne i szybkko to sie rozmywa, i wszystko idzie w kaciki.

Gość kajtka
no dzieki finexx za odpowiedz teraz bede wiedziala a gorna tez malujesz? i nad?

Gość nitka22
Jak chodzi o xle malujacą kredke, to czasem winna temu jest marka (jak sie kupuje kredki na placu to różnie bywa, albo sie trafi taka która dobrze maluje albo twarda z która cieżko cokolwiek zrobić) Ja lubię : kreska na górnej powiece cała od koncika do koncika, na dolnej tylko 1/3 od zewnętrznego końcika (w zewnętrznym konciku obie linie się schodzą) Trzeba pamiętać że ciemna kreska narysowana na całej dolnej powiece pomniejsza oko. Biała kreska na wewnętrznej części dolnej powieki optycznie oko powiększy. Kreska narysowana kredka jest zawsze lekko rozmazana a linerem bardzo ostra, czego uzyjesz zależy od efektu jaki chcesz osiągnąć. popatrz też na youtubie, jest pokazane duzo różnych możliwości makijażu , i od razu widzisz jak uzywać danego "urzadzenia" np: http://pl.youtube.com/watch?v=29FwNzFBB-c&feature=related http://pl.youtube.com/watch?v=Bt6BU59wAj8&feature=related

Gość kajtka
Bardzo Ci dziekuję nitko obejrzalam 1 filmik i zaraz bede probowac ;)