Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polarsdz

Trzęsące się ręcę

Polecane posty

Gość polarsdz

Witam, Mam następujący problem, z którym nie bardzo wiem jak mam sobie poradzić. Od dzieciństwa mam tak, że bez względu na sytuację i stan emocjonalny, w którym się znajduję, trzęsą mi się ręce. Dzieje się to na zasadzie krótkich, nieregularnych skurczy różnych mięśni na całej ręce (nie tylko palców). Nie ukrywam, że jest to dla mnie bardzo przykra sprawa, zwłaszcza że na zajęciach wymaga się ode mnie niesamowicie wielkiej precyzji w kreśleniu tuszem i rysowaniu prostych kresek. Ze względu na moją przypadłość, choćbym nie wiem jak się starał, nie jestem w stanie podołać zadaniu i dostarcza mi to wiele stresu - nie jestem nawet w stanie utrzymać prosto, opartego rysikiem o karton, ołówka, a co tutaj dopiero mówić o milimetrowej precyzji w kreśleniu. Sprawę bagatelizują rodzice, zbagatelizował również lekarz pierwszego kontaktu. Piszę tutaj ponieważ być może ktoś ma podobny problem i udało mu się jakoś temu zaradzić. Zaznaczam, że nie jest to żadna nerwica ani stres, trzęsienie tak jak powiedziałem towarzyszy mi całe życie, w każdej chwili i jest mniej lub bardziej odczuwalne.

Gość Cinimini
zgłoś się koniecznie do neurologa.