Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o opinie

Ciąża i związek

Polecane posty

Gość proszę o opinie

Jestem z moim chłopakiem w związku od 6 lat. Od 3 lat mieszkamy razem, ale on nigdy nie zadeklarował że chce ze mną założyć rodzinę. Teraz podejrzewam że mogę być w ciąży... Wiem że on nie chce mieć dzieci a ja nie chcę go do siebie tym wiązać... Odejść?

Gość kobieta z internetu
jeśli jesteś w ciąży to On jest Ojcem i powinnas Mu powiedzieć. Sama sobie tej ciąży palcem nie zrobiłąś, za przeproszeniem?

Gość BreeKamp
dlaczego chcesz odejść?? bez sensu pogadaj ze swoim chłopakiem i wtedy cos postanowisz

Gość no no no no no no
Wiesz, ze on nie chce miec dzieci i zachodzisz w ciaze?

Typowe myślenie Matek Teres:-p.. Nie chce facet dziecka-okej. Jesteś w ciąży-może inaczej facet się na to zaopatrzy,gdy Mu powiesz:-p Powiedz Mu o Swoich podejrzeniach,obawach -później histeryzuj lub ciesz się. Z gdybania nic nigdy nie wyszło;-)..

Gość zloty ty stary ramolu
"Wiesz, ze on nie chce miec dzieci i zachodzisz w ciaze?" tak wiesz, bo każda kobieta świadomie zachodzi w ciąże... rozkłada nogi i sobie włącza guziczek z napisem "ciąża"... a tak w ogóle, to wiesz skąd się biorą dzieci i kto je tam do brzuszka kobietom wkłada, dziecko?

Gość proszę o opinie
ja 30 on 31 lat

Gość jadzia co ludziom zawadza
Najpierw upewnij sie, ze na pewno jestes w ciazy a potem mu powiedz. Jezeli jest tyle czasu z toba i do tej pory jako partner sprawdzil sie, jest szansa, ze zareaguje pozyytywnie.

Gość no no no no no no
zloty ty stary ramol - pierniczysz jak potluczony/a. Slyszalas/les kiedys o srodkach antykoncepcyjnych? Pewnie nie. Pewnie to za trudne, bo wymaga mylenia. Pewnie latwiej wrobic chlopaka i wbrew jego woli uczynic tatusiem. No nic, tylko pogratulowac....glupoty:)

Gość złoty ty stary ramolu
" zloty ty stary ramol - pierniczysz jak potluczony/a. Slyszalas/les kiedys o srodkach antykoncepcyjnych? Pewnie nie. Pewnie to za trudne, bo wymaga mylenia. Pewnie latwiej wrobic chlopaka i wbrew jego woli uczynic tatusiem. No nic, tylko pogratulowac....glupoty" To dlaczego nie skorzystał z tych środków antykoncepcyjnych, skoro nie chciał zostać tatusiem? Czy prezerwatywa to środek dla kobiet? Mamy je połykać czy jak?

Nie no jasne, że tylko kobieta powinna myśleć o antykoncepcji. Ile było przypadków, że facet połknął prezerwatywę, bo nie wiedział, co się z tym robi :o Nie obarczajmy ich tak dużą odpowiedzialnością, bo to ich może zabić...

Rozumiem, że to wpadka? Jesteś z facetem 6 lat i jeszcze nie doszliście do tego, że jakiekolwiek spotykają was trudności, staracie się sprostać im razem? :O Po co ci on jest w takim razie, skoro nie masz w nim w ogóle wsparcia i wydaje ci się, że na wieść o ciąży (nieplanowanej, bo za planowaną wpadkę bym na pal wbijała), zwinął by swoje manatki i najlepiej go w tym uprzedzić? Co to jest za związek w ogóle?

Gość no no no no no no
zloty ty stary ramolu - dobre pytanie. Zadajmy je wiec autorce topiku, a pewnie sie okaze, ze nie musial, bo ona brala tabletki antykoncepcyjne. Tyle ze raz brala, a raz jej sie zapomnialo. I jeszcze jedno - nigdy, za zadne skarby swiata nie chcialabym zajsc w ciaze z facetm, ktory wprost deklaruje, ze nie chce miec dzieci. I to ja stawalabym na glowie, aby sie zabezpieczyc. Lub zmienilabym faceta. Proste i uczciwe, nie sadzisz?

Gość proszę o opinie
nie uzywamy swiadomie zadnej antykoncepcji a on twierdzi ze nie jest pewny czy chce byc ze mna do konca zycia i pewno stad ten brak deklaracji z jego strony.

nie używacie? prowokacja :O no no no - czemu uważasz, że ewentualna ciąża to sprawa tylko autorki? Nie mówię tu o braniu pigułek kiedy się jej przypomni, ale pewne losowe zdarzenia (pęknięta gumka, biegunka albo wymioty w przypadku tabletek) sprawiają, że żadna metoda antykoncepcji nie ma 100% pewności (postinor też nie zawsze działa). Dlaczego niby to kobieta ma w takim momencie uciec z podkulonym ogonem, skoro to dziecko jest tak samo jej, jak i jego?

Gość zloty ty stary ramolu
bo no no no został złapany na dziecko.... nie wiedział, że dzieci są od seksu (myślał, że to sprawka bociana) i wpadł przez własną niewiedzę..... a tyle prezerwatyw się napołykał :o

Gość ostatni post autorki
mnie rozwalił.:o prowokacja jak nic!

Gość proszę o opinie
to jest moje zycie a nie zadna prowokacja

Gość no suuuuuuper
autorka jest 6 lat z facetem, ktory otwarcie mowi, ze nie ma pewnosci ze z nia dalej bedzie. :O

Skoro nie prowokacja, to dlaczego staracie sie o dziecko w sytuacji, gdy żadne z was jego nie chce? :D

Gość proszę o opinie
tak, bo ja chce byc z nim.

Gość pewnym nie mozna
byc chyba niczego ale bedac z kims w POWAŻNYM związku jednak zaklada sie, ze bedzie sie z ta osoba do konca zycia bo jaki sens ma taki związek, gdy z gory zaklada sie ze pewnie sie on predzej czy pozniej zakonczy?

Gość glos rozsadku
prowokejszyn ;-) pozdr.

Gość proszę o opinie
ja bardzo chce miec dziecko i on o tym wie.

To skoro chce mieć z tobą dziecko (tzn zgodził się je zrobić :D), czemu mówi, że nie chce mieć dzieci? :D (zarąbisty ten wątek jest :) )

Gość proszę o opinie
jesli jestem w ciazy, a on tego nie zaakceptuje to on wie ze ja niczego od niego nie potrzebuje. Na pewno nie bede go ciagac za alimenty czy cos podobnego. Nie chce zeby on byl ze mna tylko ze wzgledu na dziecko.

Czyli powiedział że "ok, zrobimy dziecko, ale będzie twoje a nie moje"? :D

Gość proszę o opinie
no przeciez pisze ze on nie chce miec dziecka, dla niego to tragedia. A do tej pory stosowalismy metody naturalne tzn ja mowilam kiedy mam dni plodne ale ostatnio mialam problemy hormonalne i cos sie poprzestawialo.