Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana avastem

avast

Polecane posty

witam mam pytanie bo mam już kompa od 3 miesięcy 2 miesiące temu załozyłam sobie internet a wczoraj zaczełam skanować i o losi wykoczyło chyba z 20 wirusów, no i przeniosłam je do kwarantany tak jak pisało, ale za cholerę nie wiem co mam dalej z nimi zrobić. Co mają siedzieć w tej kwarantanie czy je usunąc i jest jeszcze opcja wydobądz pliki. Może mi ktoś pomoże/ A i jeszcze chcę ustawić sobie tak zeby skanowało pendriva przy podłączenu - jest taka możliwość ?

Gość capuleiso
ty jestes glupia!!! (bez obrazy) dajac do kwarantanny te wirusy nie tyle co ich NIE usunelas, a jeszcze zrobilas z nich niewykrywalne wirusy ktorych nie mozna usunac. Teraz to tylko mozesz sie puknac w glowie i zaczac zbierac pieniadze na naprawe sprzetu.

no kurde skąd mogłam wiedzieć jak wykryło wirusa to wyskakiwało powiadomienie i pisało że najlepszym wyjściem jest przeniesienie do kwarantany wiec tak zrobiłam. a skoro taki mądry jesteś to może mi powiesz co powinnam zrobić odrazu usuwać czy co??

to skoro ty taki madry to napisz co robić jak wykryje wirusa

Gość wylizał bym ci dupe nawet
usunąć!!!!!!

ja zawsze usuwam. najwyżej potem się zastanawiam, jak to naprawić;) kiedyś mi bibliotekę dll wywaliło, ale miałam zabawę:) A co do pendrive\'a- opcja- skanuj wybrane obszary czy cos takiego. nie pamiętam,jak to się w avascie nazywa. W każdym razie wybierasz dysk, który skanuje- możesz wybrać cd(E:/) albo gwizdek( nie wiem, jak to u Ciebie oznacza- u mnie jest F:/) lub inne:)

Gość wypiernicz Avasta
to zamulacz potworny :( Zainwestuj w Kasperskiego i będziesz miała święty spokój.

Jezeli Ci się nic nie dzieje z komputerem,to wejdź na kwarantannę i usuń te wirusy. Zapisz sobie,na jakim pliku był wirus i w razie czego,możesz sobie ściągnąć czysty plik.

Gość Magazyn dla kobiet
jaki zamulacz co ty gadasz,mam avasta a komp chodzi bardzo szybko:o kasperski chyba sam na zamówienie wymyśla sobie jakieś wirusy czy ataki sieciowe potem szybko je usuwa a ty jesteś zadowolona że on jets taki super:o

z avastem też mam spokój, dużo osób go poleca a pozatym jest darmowy, a problem miałam z wirusami a raczej co z nimi zrobić, do wsadzałam je na kwarantanę a później usuwałam no ale teraz odrazu będę usuwać

Gość NZ8990
a na jaką cholere wam te wszystkie antywirusy? Ja korzystam z mozilli i staram się nie wchodzić na potencjalne strony z wirusami, a jeśli nawet tak się stanie to Hijackiem usune wszystkie wirusy, lepiej niż sam antywirus.

avast nie zamula? to spróbuj włączyć skanowanie i w tym samym czasie robić cokolwiek na kompie. życzę powodzenia;) a co do jego skuteczności- po jakimś okresie korzystania z avasta przeskanowałam sobie kompa innym skanerem w wersji online i tamten znalazł kilka wirusów, których avast nie widział. dodam, że oprócz antywira, trzymanego wyłącznie dla ochrony rezydentalnej, mam też od zawsze antyspyware'a. jest masa lepszych antywirów niż avast, też darmowych.

Gość wymień te lepsze darmowe
nie musi być masa ... wymień kilka ;)

Gość ok .. wymieniłaś darmowe
pierwszy etap za tobą :) - wymieniłaś je (wszystkie znam i były przeze mnie testowane/używane) a teraz uzasadnij proszę, dlaczego uważasz je za lepsze ;)

primo: avg- skuteczny, często aktualizowany, mało zżera zasobów. avira, wypróbowałam- bezproblemowy co do clama- nie próbowałam, ale opinie osób,z którymi rozmawiałam swego czasu nt. antywira były bardzo pozytywne. secundo: nie jestem na jakimś wyścigu, więc nie etapuj mi tu tercio: nie wymądrzaj się Panie Informatyku czy inny Mądralo;)

Gość nie wymądrzam się
Po prostu wypada uzasadnić swoją opinię. Ty to zrobiłaś - duży plus dla ciebie :) 🖐️

23:22 [zgłoś do usunięcia] capuleiso ty jestes glupia!!! (bez obrazy) dajac do kwarantanny te wirusy nie tyle co ich NIE usunelas, a jeszcze zrobilas z nich niewykrywalne wirusy ktorych nie mozna usunac. ..... To cos nowego dla mnie ;)......kwarantanna to odizolowanie zarazonego pliku a nie ukrywanie.....po jakims czasie jesli mozliwe jest jego wyleczenie mozna go przywrocic mam avasta i jestem zadowolony ...mnie niczego nie zamula

Gość różowa myszka
no wlasnie co wy sądzicie o avaście ? JA od niedawna go mam i mysle ze jest spoko, wczesniej mialam jakiegos tam doctora to masakra. A macie jakies lepsze propozycje niz avast?

trudno tak doradzc z marszu....jest cala masa antyvirow zwroc uwage na moce przerobowe twojego PC'ta...... tak jak pisala Shao programy moga zamulac inne operacje na kompie ....jak sie ma 512 ram lub nawet 1Gb to bardzo prawdopodobne

Gość różowa myszka
narazie mam avasta i przy skanowaniu nie wykonuje zadnych dpdatkowych operacji bo po co sobie psuc nerwy, bo po za tym raczej dziala nienagannie.. chyba ze znacie jakies lepsze:>?