Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagodaborowka

czy dostane skierowanie na morfologie dla 2 latka w przychodni

Polecane posty

Gość jagodaborowka

jesli pojde bez dziecka i powiem ze potrzebuje?

Gość xyxx
wątpie, chyba że odpłatnie!

Gość jagodaborowka
czemu odplatnie?

Gość xyxx
jesli pediatra wystawi Ci skierownanie to nic nie płacisz ale możesz też zapłacić w rejestracji około 15-20 zł i zrobić badanie bez skierownia. No chyba , że pediatra bardzo dobrze zna Twoje dziecko i uzna, że może wypisać skierownie bez wizyty z dzieckiem w gabinecie. Moja lekarka za cholerę nie chce wypisywać mi żadnych skierowań bez wizyty z synkiem u niej ....

Gość xyxx
No ale spróbować możesz. Być możeTwoja lekarka jest bardziej ludzka niż moja :)

Gość jagodaborowka
nie zna dobrze bo bardzo rzadko chodzimy teraz tez go nie chce brac bo jest zdrowy-jednak cos mnie niepokoi a czy jest ok wskaze wlasnie badanie krwi

Gość jagodaborowka
a na badanie i tak musze jechac do szpitala na oddział dzieciecy

Gość xyxx
Jedyne wyjście jest takie- idź do niej, powiedz co Cię niepokoi i poproś o skierowanie. Jeśli babka jest w porządku to nie będzie problemu. Moja za każdym razem mówi mi, że ona nie wystawia skierowań na piękne oczy i jeśli coś mnie niepokoi to mam przyjść z dzieckiem i to ona zadecyduje czy faktycznie potrzebne jest skierownie..... Nie wiem, czy tylko ona tak ma czy to jest reguła u każdego lekarza....

Gość xyxx
Dlatego też możesz beż żadnych problemów zapłacić w rejestracji i zrobią dziecku morfologię...

Gość jagodaborowka
czyli w moim przypadku musialabym placic w szpitalu na oddziale?

Gość xyxx
kurcze nie wiem jak to jest w szpitalach.... W moim szpitalu jest na miejscu prywatne laboratorium i można odpłatnie zrobić morfologię- 15 zł. Ja pisałam Ci jak to jest w przychodni aale w szpitalu to nie wiem...

Gość jagodaborowka
tylko ze u nas w przychodni nie pobieraja dzieciom tylko własnie trzeba jechac do szpitala

Gość xyxx
nie masz wyjścia, jedź i sprawdź...

Ja po skierowanie na wyniki zawsze idę bez dziecka.Po co targać dziecko? Albo idę do rejestracji i mówię że potrzebuje skierowanie na dane badanie.Bez problemu pielęgniarka mi daje od ręki.A jak w ,,okienku" nikogo nie ma to idę do pediatry bez kolejki (oczywiście za pozwoleniem mam) i również dostaje takie skierowanie bez problemu!

Gość hmmmmmmmmmmmm

Moim zdaniem jeśli coś CIę niepokoi to lepiej iść z dzieckiem - bo być może sama morfologia to za mało i trzeba będzie inne parametry z krwi też ocenić - a po co pobierać krew kilkakrotnie -lekarka dopiero po zbadaniu dziecka i wysłuchaniu co mu dolega będzie w stanie podjąć decyzję jakie badania zlecić. A jeśli dziecko zdrowe i chcesz tylko badania kontrolne zrobić to umów się na zdrową stronę,żeby nie złapało czegoś w poczekalni.

Gość jagodaborowka
ma powiekszone wezły chlonne

Gość julka ka
moje dziecko tez mialo powiekszone-u jednego bylam prywatnie z dzieckiem-stwierdzil ze ok nie dal skierowania do drugiego poszłam bez dziecka