Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dal76

jak sprawdzić czy ktoś nie podaje mi leku..

Polecane posty

Wiem, ze brzmi to dosyc niedorzecznie i mało wiarygodnie, ale ostatnio przeczytałem uotkę pewnego leku anydepresyjnego który znajduje sie u nas w domu, i ktory lekarz przepisał żonie. Ze zdziwieniem odkryłem, ze wsrod efektów ubocznych są wskaznia ktore mi sie ostatnio przytrafiały np. pokrzywka ktorej nigdy nie miałem i choc nic nowego nie jadłem (byłem z nia u dermatologa), np. kłucie w klatce piersiowej , napady ciepła, zmiana wagi... Wiem, ze moze to byc przypadkowa zbieznnosc, ale w miom malzenstwie nie wiedzie sie najlepiej a i z tesciowa nie jestem w dobrym stosunkach... W zwiazku z powyzszym pytam, czy sa jakies badania/testy, ktore moga potwierdzic/wykluczyc moje spostrzezeina ?

Gość dla mnie to brzmi jakby te
leki zostaly przepisane ci i jakbys mial paranoje. nie chce cie urazic. po prostu warto leczyc sie jesli lekarz co zaleca.

Gość Polanna86
masz manie przesladowcza?

możesz iść do laboratorium i poprosić o badanie krwi pod kątem substancji czynnej z tego leku.

badanie krwi (lub moczu) w kierunku danego leku lub jego metabolitow (zalezy jaki to lek) nie kazde laboratorium wykonuje takie badania ale trzeba zapytac, najwyzej poinformuja cie gdzie takie badanie mozesz wykonac koszty pokryjesz sam