Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bulinowy Kosz

ERASMUS!!! ...

Polecane posty

Gość Bulinowy Kosz

Proszę o radę: Mam dziś zdecydować dokąd jechać. Możecie mi coś podpowiedzieć? Norwegia, Szwecja, Dania czy Holandia? Co byście wybrali? Warunki są porównywalne.

Gość bvcvc
holandia - tam jest dzielnica czerwonych latarni i nie bedziesz miec problemu z zatrudnieniem

Gość cxvxc
Holandia---bo mozna legalnie jarac

Gość na pewno skandynawię
tylko ktory kraj? hmmm... może Szwecja?

Gość Bulinowy Kosz
właśnie ciągnie mnie do Norwegii albo Szwecji .. chyba co do pracy, to dziękuję ja jadę się uczyć, ale ciesze się, że podzieliłeś sie swoim doświadczeniem!

Gość Bulinowy Kosz
a może jednak wybiorę Holandię, przecież nie samą nauką człowiek żyje! dużo tam tych latarni? Nie przegonią mnie jako nowego towaru?

Gość Bulinowy Kosz
żenująco nieśmieszne echhh

Gość Bulinowy Kosz
niesmieszne jest to, że ktoś się podszywa i coś o nauce ściemnia! ja chcę tam zarabiać i nocki brać na dyżury!

Gość Bulinowy Kosz
yhy a naprawdę: czy ktoś był w Norwegii/Szwecji? Który kraj poleca? :)

Gość alfonso drakula
a dobrze ciągniesz?

Gość Bulinowy Kosz
mam niezle doświadczenie, na studiach mam same piątki u wykładowców, bo dobrze zaliczam semestry! :D

Gość alfonso drakula
a połykasz ?

Gość Bulinowy Kosz
jednej rzeczy nie rozumiem, dlaczego to piszecie, skoro - to jest naprawdę nieśmieszne żaden z tego podszyw :o

Gość Bulinowy Kosz
połykam i lubie bukkake.

Gość Bulinowy Kosz
a najbardziej kozie bobki , wcinam wieczorami pod latarnią

Gość Bulinowy Kosz
no dobrze :) udało się, sama wybiorę a panu sfrustrowanemu życzę, żeby on też miał kiedyś szansę pojechać do Skandynawii, nie tylko w charakterze taniej sily roboczej może nie będzie dzielił się swoją zazdrością tu, na forum pozdrawiam :)

Gość Bulinowy Kosz
ide Zrobic loda staremu , bo czeka na mnie w wannie .

Gość w holandii i danii
jest taniej niz w szwecji czy norwegii. wierz mi, chyba, ze dal Ciebie nie ma to zadnego znaczenia

Gość Bulinowy Kosz
oh, jestem tak podjarana, że zaraz zrobię komus loda! tak mi wszyscy okropnie zazdroszczą tej skandynawii, a tam latarnie jak wszędzie przecież, nie rozumiem zypełnie ludzkiej zazdrości...

Gość Bulinowy Kosz
dzięki za odpowiedź, wiem, że w Norwegii jest najdrożej, ale to też wydaje mi się najbardziej "dziki" kraj a Holandia faktycznie kojarzy mi się z upadkiem moralności może Dania, jest tam świetny uniwersytet pieniądze dla studenta oczywiście mają znaczenie, rodzice mi raczej nie pomogą

Gość Bulinowy Kosz
rodzice mi nie pomogą , ale jak zrobie loda staremu , to da mi 300 stowki na bilet do dzielnicy latarni .

Gość amoze
Bulinowy Kosz jak jeszcze tu zaglądasz, to bardzo Cię proszę, napisz mi jak się zakwalifikowałaś do erasmusa? na którym roku jesteś, jaką masz średnią, gdzie i kiedy składałaś podanie, można się starać o dofinansowanie, czy musisz wszystko sama opłacać? bardzo Cię proszę o odp :)

Gość Bulinowy Kosz
hej :) zajrzałam jeszcze średnia: 4,6 z 2 lat nauki jestem na 3 roku na UW nie składałam jeszcze podanie o dofinansowanie dopiero do jutra mam podać uniwersytety na które chce jechać u nas biorą pod uwagę średnią z całych studiów udokumentowaną znajomość języka obcego i fakt uczęszczania na zajęcia po ang.

Gość amoze
ok, dzięki :)

Gość Bulinowy Kosz
a Ty który kraj byś wybrała? :)

Gość amoze
no najfajniejsza wydaje się Norwegia, ale pewnie ze względów finansowych coś tańszego :):)

Gość amoze
a w sumie to mam jeszcze jedno pytanie, bo jak wyjeżdżasz na erasmusa, to po powrocie nadrabiasz tylko różnice programowe tzn nie powtarzasz roku tylko w trybie indywidualnym nadrabiasz zaległości, anie orientujesz się jak to wygląda kiedy studiujesz na dwóch różnych uczelniach? a i orientujesz się mnie więcej ile kasy będziesz musiała na to wyłożyć z własnej kieszeni?

Gość Bulinowy Kosz
właśnie wiem, że wszystkie fajne :) dlatego wybór taki trudny chyba też postawię na Norwegię :) dogadujesz się przed wyjazdem i raczej założenie jest takie,że po powrocie nie musisz niczego powtarzać chodzi o to, zebyś tam zrealizowała przedmioty za okręśloną ilość punktów ECTS chyba że są jakieś ważne przedmioty obowiązkowe u Ciebie, to pewnie będzie musiała je nadrobić ale nie tracisz roku