Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PinkPig

Co z uchem świnki ???????????????????????????????

Polecane posty

Mam świnkę od 3tyg, dziś zauważyłam że w jednym uszku (na ślimaku) ma suchą skórę (taką białą), a pod nim u podstawy ucha małą rankę - tak jak by zdrapała skórę. Ogólnie to jest małe ta ranka też. Co to może być?

no zadrapała się. Czemu? bo ją coś swędzi? Dlaczego? Nie wiem, idź do weterynarza. Ale nie lekceważ tego, jeśli rana długo nie będzie się goić lub wciąż narastać to znaczy że ona ciągle się drapie, może ma jakieś pchełki czy coś w tym stylu. Ogólnie polecam wizyte u weta :)

wiem wiem weta na bank odwiedzę, ale martwie się i już chciałabym wiedzieć co jej jest! najgorsze że nie mam w okolicy weterynarza od małych zwierząt, ale myślę, że jeżeli to choroba skóry to każdy powinien pomóc!

Gość tez miałem to u mojej
to prawdopodobnie zapalenie skóry, idz z tym do weta. mojej dał oleistą ciecz do smarowania, przeciwzapalną dla krowich wymion i pomogło.

oo a długo trwało leczenie? i czy byłeś u ogólnego weterynarza czy specjalisty od świnek?

Gość no masz
PinkPig to magnolia2?:D

aha - jak skora jest twarda to moze to byc tez jakas grzybica ale raczej to zapalenie, miałem to u dwuch swinek nieleczone sie powieksza - robią sie duze strupy, wypada siersc i wygląda źle, smarowanie tym olejem poskutkowało dosyc szybko, jakies pare tygodni problem był u młodych swinek, pamietam ze mnie to ostro irytowało bo choroba troche nawracała ale potem to wytępiłem całkowicie i był juz spokój az do smierci ze starosci

u ogolnego bylem

ee nie to jest jeszcze małe ale twarda skóra to to nie jest. I ewidentnie drapie to, więc chyba nie grzybica, przynajmniej mam taką nadzieję! Moja świnka też jest młoda ma ok 4 miesięcy. Pociesza mnie fakt, że byłeś u ogólnego weterynarza i tak Ci pomógł!