Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panikara_08

Rwanie zeba z ropa

Polecane posty

Gość Panikara_08

Hejka zebrala mi sie ropa kolo zeba jednak zab mnie nie boli kiedys mialam go leczonego kanalowo i moze dlatego nie boli mnie sam zab. Dentysta dal mi antybiotyk i powiedzial ze za tydzien wyrywamy. Jutro mam wizyte dzis jem ostatnia dawke antybiotyku a rope mam dalej. Czy on mi go bedzie wyrywal go z ropa ? czy to bardzo boli ? Nigdy nie wyrywalam zeba tym bardziej z ropa. Mam sie przygotowac na bol nawet pod znieczuleniem.

Gość ONAAAAAAAasdasda
JA też idę jutro do dentysty i bede miała leczonego kanałowego !! łeee. Będdzie ci go rwała łeeee

Gość nie bedzie rwala z ropa
jeszcze dostaniesz antybiotyku w razie czego... Jak jest ropa - nie dziala znieczulenie.

Gość bez sensu myślę
ale po co wyrywać ? ja bym zmieniła dentystę, po co wyrywać dobry ząb ? a jak dalej jest ropa, to zły antybiotyk zapisał i tyle

Gość Panikara_08
No mi 2 tygodnie temu leczyl jednyke kanałowo. Najpierw mi zalozyl trutke 2 dni umieralam tak bolalo az dostalam 39 goraczki w nocy, w poniedzialek mi go rozwiercil juz bez znieczulenia nic nie czulam, ale jak zaczol wyciagac mi tego nerwa to lzy lecialy mi ciurkiem :( z bolu to bylo cos strasznego. Proszilam o znieczulenie ale powiedzial ze wtedy nie bede czula czy jeszcze boli a on nie bedzie mial pewnosci ze wyczyscil wszystko. meczyl mnie 40 minut ale juz mam na szczescie to za soba teraz jeszcze rwanie i jak narazie bedzie po wszystkim. Tylko musze przezyc te rwanie

Gość Panikara_08
Wyciagniety z niego byl nerw i jak sie zrobila ropa to nie da sie go juz uratowac bo sam zab nie boli nie majac nerwu, ale korzen widocznie sie juz psuje bo go nawiercil i powiedzial ze do wyrwania to chyba wie co mowi to najlepszy dentysta na naszym terenie. Muwicie ze da inny antybiotyk, kiedys mi kobieta z ropa chciala rwac bo stwierdzila ze nie ma innego wyjscia i zastrzyk nie zadziala nie dalam sobie wyrwac poszlam do innego i wyleczyl mi zeba. czyli z ropa tez sadysci wyrywaja

Gość pomarancza1984
Nie wiem czy ząb z ropą to jest to samo gdy pod zębem zbiera się ropa, ale ja miałam właśnie to drugie (górna szóstka). Wyrywał mi tego zęba chirurg. Nic nie bolało ze znieczuleniem, tylko był nieprzyjemny odgłos łamanego zęba.

ja tez mialam rwane z ropa...przynajmniej potem sie szybko wygoilo...to tez byla 6-stka....no wiadomo bolalo,ale po tym bolu i spuchnietej buzi,to juz chcialam sie go jak najszybciej pozbyc

Gość pomarancza1984
.