Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Perrito

Ustępujecie miejsa babciom w tramwajach i autobusach?

Polecane posty

ja nie wiem gdzie problem- zamiast siadac na miejscu starszej osoby nie lepiej podejsc do mlodej osoby i poprosic by ustapila bo nie masz jak dziecka przytzymac? Mloda osoba moze poprostu nie zdawac sobie sprawy z tego problemu

Gość dlaczego tak
chcecie na siłę ułożyć im grafik zakupów ?Już się w zyciu napracowali i mogą sobie układać dzień jak im pasuje.

Gość podwójna szczesliwa mama
chudzielec czemu? ty okazujesz brak szacunku siedzac gdy one musza stac wiec one tym samy m mówia ci na ty bo czemu ona ma ciebie szanowac a ty jej nie

Gość świąteczna kardi
Mnie zastanawia co starsi ludzie robią w komunikacji miejskiej w godzinach szczytu. Wtedy gdy mnóstwo ludzi jedzie bądż wraca do/ z pracy. Dziwi mnie to, ze nie mogą poczekać i po godzinach jak tłum dojedzie do pracy w końcu udac się na te swoje wycieczki po mieście...ale pewnie wychodzą z założenia, że w kupie rażniej ;) Ustępuję starszym babinkom i dziadkom oraz kobietom w ciąży ale nie babom roszczeniowym!!! Ustępowanie miejsc to nie obowiązek a dobra wola!

Gość pupiasz
Żałuję, że zakładając ten temat, jeszcze pod dawnym nickiem, nie dodałem "babciom i brzuchatkom". Sam nie wiem, które z nich bardziej mnie irytują. Jedno jest pewne: nie ustąpię miejsca starej raszpli, która biega na mszę szybciej niż ja oraz młodej, zdrowej pipie z brzuchem jak kombajn, która za wewnętrznego pasożyta wini cały świat, ale najmniej siebie samą. Won!

Gość dobre to
Marzycielka>>>ty chyba naprawdę jesteś marzycielka z głową w chmurach. Uwierz mi, jeżeli ktoś taką sytuację WIDZI, to zdaje sobie sprawę z problemu. Ale większość udaje, że nie widzi ;)

Moim zdaniem problem zaczal sie od tego ze mlodzi ludzie maja dosc juz starszych osob ktore z pretensjami od razu wyskakuja bo im sie nalezy, zero wynagrodzenia za zrezygnowania z ugododnienia a wystarczyloby usmiech i "dziekuje"

dobra na koniec powiem ci tak chudzielec skoro masz juz to auto to jezdzij nim a nie pchaj sie w busa bo tyko miejsce zajmujesz. dwa szacunek sie nalezy i nie kazdy ma wnuków do pomocy trzy chudzielec zycze ci zebys nigdy nie miał dzieci bo tyle złego na ich temat mówisz ze az zal by było. i co za tym idzie zebys nie mial wnuków zadnej pomocy i zeby ci struny głosowe poszły i zebys zgnił na starosc na podłodze w busie bo nie mógłbys poprosic o miejsce to tyle dziękuje dobranoc

Gość dobre to
Szkoda pupiasz, że ty jesteś juz pasożytem zewnętrznym...takiego trudniej ubić :(

'podwojna', dzieki :-) ach ta milosc do blizniego. i pewnie katoliczka jestes, i lezysz co niedziela w kosciele, co? no to posluchaj siebie. ahahaha, ale ubaw na koniec, przed snem. ubaw po pachy :) sama zgnijesz z tej nienawisci do innych ;)

Gość sąsiad
Przekrzykujecie się jak przekupy na targu aby tylko "moja" racja była na wierzchu .Chyba nie o to chodzi . Kultury w naszym społeczeństwie niestety niewiele , tak u starszych jak i młodych i w tym cały szkopuł.

pupiasz ciąza to cudowny stan ale czasem pod koniec zwłaszcza latem zdarzaja sie zawroty głowy i omdlenia złe zamopoczucie i nikt nie wini za to dziecka a kultura nakazuje ustapic miejsca idioto.

podwojna, kolejna osobe od idiotow wyzywasz? nie moja wina ze taka sfrustrowana jestes, narobilas sobie dzieci, a nie masz kasy na taxe to musisz stac w zatloczonym autobusie, takie jest zycie moja droga.

heh jestem niewierząca mój drogi i kurcze wiesz co w dodatku młodsza od ciebie a na domiar ego tkocham ludzi ale nienawidze czegos takiego jak ty zero uczuc kultury i obycia no sorry malutki ale jestes zero dla mnie

a ty dzieciod bahorów nie wyzwałes a pupiaz od pasożytów. kto obrazi dziecko zwlaszcza nienarodzone da mnie to smiec jest

bo co, masz dzieci to niby wiecej praw ci przysluguje, jak jestes zmeczona niz mi, jak wracam po pracy, gdzie mam ostre zapierdalanie czesto przez 12h dziennie z krotka przerwa na obiad, ty nawet nie jestes w stanie sobie wyobrazic jaki jestem zmeczony po czyms takim, czesto nawet dlatego wracam busem, bo zasypiam i nie moglbym auta prowadzic. kobieto, ale ty nigdy tego nie zrozumiesz, bo potrafisz tylko dzieci zabawiac. pozdro.

koncze ta dyskusje bo nie szanujecie człowieka i zycia nienarodzonego czowieka i tego u schyłku zycia. malo w was miłosci aż żal

Gość czytaczka postów
podwójna szczesliwa mama --- tak czytam te Twoje posty i widzę, ze szacunku do ludzi to Ty też nie masz. Nie bądz taka agresywna kobieto.Wyluzuj...

tak ty 12 ja 24h przy dwoch autystykach bawie sie doskonale pomysl zanim cos powiesz naprawde dzieci to nie tylko radosc to głównie cięzka praca bez chwili dla siebie ale ja to kocham ale co ja ci bede tłumaczyc. zmien prace jak ci nie odpowiada i nie zal sie

nie żale sie. ty sie spelniasz przy dzieciach, ja w pracy. i nie mow co jest bardziej wartosciowe, bo to naprawde nie jest takie proste. i to ze masz dzieci nie znaczy ze masz wiecej praw ode mnie w autobusie. to moja dobra wola czy ci ustapie czy nie.

a i nie ma wiecej praw nigdy tego nie mówilam dlatego nie prosze o miejsce czy pomoc w autobusie

czytaczka wypowiedz sie najpierw na temat potem opiniuj innych